Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou dnešní Pohádky pro pamětníky je krejčí, který se umí ohánět více jazykem než jehlou. Roztržitý dobrák Matěj Záševek musí kvůli nepovedenému kabátu pro pana starostu změnit povolání. Stává se obecním poslem, ale uživit z úředního příjmu manželku a tři děti není snadné. Pomoc skřítků od kouzelného Bradatého kamene se zdá lákavá, avšak Matěj si brzy uvědomí, že poctivá práce je lepší než všechny čarodějné zlaťáky světa. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Přece se, hrom do čepice, ty karty musím naučit !!" Výborný Mišurec bohužel nakonec těžce přehrál duo Vostrá, Peloušek.. Scénář nechutně diletantský.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádka bez princů a draků, nakonec alespoň s trpaslíky. Krejčí neumí šít, tak zkusí něco jiné a náhodou narazí na zlatý důl. Protože je hloupý, bohatství rozhazuje. Ovšem poučí se a nejednou mu šití jde. Happy ending. Konec ale mohl přijít mnohem dříve, délka filmu je zbytečně natahovaná. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je to sice pohádka vskutku starší a malé diváky v černobílém provedení už těžko bude bavit, ale mě přišla jako vcelku příjemná pohádka. Takové konstatování je u hodně starých pohádek však spíše výjimkou. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Pohádka má vcelku pěkné dekorace, myšlenka o poctivé práci budiž ale je neúměrně natažena když přidáme čb materiál a Mišurec který jako herec nezaujal jde o slabý průměr. ()

Reklama

Reklama