Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

sepp 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers je naprosto ojedinělou postavou amerických televizních dějin, fenoménem, který většině našinců musí být naprosto nepochopitelný. Na rovinu se přiznám, že i pro mě samotného je dosti neuchopitelný. Ale právě asi tímto aspektem je to tak zajímavé téma pro zfilmování. Ale způsob, kterým na to šel Nate Heller a spol. mě bohužel moc nesedl a dle hodnocení je vidět, že nejsem v tomto pocitu sám. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks exceluje v této poměrně bezzubé a na jistotu jedoucí filmové záležitosti, která staví nekompromisní zrcadlo lidské aroganci a cynismu. Problémem je zde ovšem fakt, že je celý snímek podáván velice nemastně a neslaně, takže si i z dobře míněné rady postavy Toma Hankse vezmete jen pouhý zlomek. Jsem si téměř jist, že s jiným přístupem k látce a v rukou nějakého jiného režiséra či režisérky by se jednalo o další povedené dílo o katarzi mezi otcem a synem, které by zdárně zadrnkalo na divákovy citové struny. Bohužel, snímek A Beautiful Day In The Neighborhood v tomto směru končí tak nějak na půl cesty, pročež mám dojem, že i tento počin za pár měsíců zapadne do hlubin filmového průměru. A to je vážně velká škoda. „Hello, neighbor.“ ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už z toho popisu, že ide o film o priateľstve medzi dvomi mužmi som mal skeptické očakávania. Vedel som, že pôjde o taký feel good film, od ktorého môžem len málo čakať, čo tam môže vyskočiť, môže sa to zdramatizovať? Očakávania sa aj naplnili. Nič sa poriadneho nestalo, pomaličké tempo bolo občasne vyplnené piesňami hercami ktorí fakt nevedia spievať. Hanks sa snažil vyzerať ako ten Rodgers čo je super, ale naozaj neviem, ako môže tento film príbehovo zaujať nášho diváka. Ja myslím, že len minimálne a mňa ešte menej. Z mojej strany úplne zbytočne videný film. Slabé dve hviezdy. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Není to úplně tak, jak by si leckdo možná přál, že co Tom Hanks, to záruka dobrého filmu. Tom Hanks byl v tomto případě zasunut do stylizace pana Rogerse. O tom se nedovíme, až na něco málo rodinných neshod, zhola nic. Touto stylizací ale napíná diváka až za hranici trpělivosti. Ať mu leze z úst sebepatetičtější hláška, říká ji tak pomalu, že by se mu u ni vyluhoval zelený čaj na 60 stupňů. Přitom glosuje a analyzuje mezi řádky jako kvazi terapeut vlezlými otázkami Lloyda. Vyzvídá, co se to děje neutěšeného v jeho životě, rozuměj, v životě hlavní postavy. Tou totiž není Fred Rogers, ale permanentně na něco naštvaná osoba, která v žádném okamžiku filmu není ani zajímavá ani nějak výjimečně nebo aspoň průměrně zahraná. Nakonec ve filmu ale vlastně nad průměrem není vůbec nic. Ani soundtrack, ani Hanks ani nikdo jiný, ani kamera, ani scénář, ani nic. Je to jen film, který měl být rodinný a příjemný a místo toho je napínavý, kdy ten Roger / Hanks konečně tu svou větu pommmaaaalllllilililinkuuuu dořekne.... Neměl jsem zážitek. Jako Netflixovská jednouhubka to mohlo být fajn. Ale můj dojem je, že není... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, když jsem cca před 3mi lety viděla trailer a vůbec se mi do toho filmu nechtělo...Za mě je to zvláštně prolínané a nejsem zrovna fanoušek maňásků a podobných show...Nicméně si myslím, že život pana Rogerse byl neskutečně bohatý na zážitky s lidmi, se kterými se setkával a příběhy, které s nimi zažíval a prožíval. Ve výsledku jsem ráda, že postava Lloyda, i když byla zatvrzelá, tak pro svoji i manželčinu budoucnost do toho setkání dával stále víc a víc... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama