Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Beautiful Day In The Neighborhood" považujem za ďalší prínosný film. Myslím si, že v čase, keď je vo svete obrovská dávka násilia, nenávisti a veci, ktoré nás rozdeľujú je príjemné stretnúť niekoho, kto naopak by videl v každom človeku len obyčajného človeka. Bez akýchkoľvek predsudkov alebo negatívnych emócií. No na druhú stranu poviem, že ak chcete vidieť film, ktorý sa reálne venuje Fredovi Rogersovi, tak odporúčam pozrieť minuloročný dokument "Won't You Be My Neighbor?". Pretože napriek tomu, že je Tom Hanks na všetkých posteroch, reálne to nie je jeho film. Ako to myslím? Film sa viac venuje osobe, o ktorej chce Fred Rogers rozprávať. Novinárovi, ktorý o ňom mal napísať článok menom Lloyd Vogel. Človek, ktorý má veľmi problémový vzťah so svojim otcom, zvyká si na to, že sa sám stal otcom a sám nevie ako sa k tomu všetkému správne postaviť. A jeho život je veľmi emocionálny a hlavne plný strachu a hnevu. Ktorého sa nevie zbaviť. Pravda je taká, že Lloydov príbeh je skvelý. Matthew Rhys podal vynikajúci výkon a plne som mu všetky scénky veril. Myslím si, že najlepšie momentky filmu sú práve keď sa s ním začnú rozprávať Fredove bábky a keď sedia s Tomom Hanksom oproti sebe a majú minútu ticha. V tých dvoch scénkach sú všetky potrebné emócie, ktoré tento film potreboval. A všetky scénky s Tomom Hanksom sú skvelé. No keď sa dostaneme do rodinných problémov Lloyda, trošku film stráca tempo a nadobúdam ako divák pocit, že by som chcel vidieť viac Toma Hanksa. A najmä ak chceme hovoriť o vzťahu otca a syna, tak oveľa viac ma emocionálne vždy zasiahne "Big Fish". Tam to pre mňa funguje stopercentne. Aký je ale celkový dojem z filmu? Podľa mňa veľmi dobrý. Som rád, že som ho videl. Myslím si, že Tom Hanks nádherne stvárnil Freda Rogersa a prial by som si, aby som ho mohol vidieť viac. Hodnotenie: B+ ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, u kterého hodně záleží s jakým rozpoložením k němu jdete a jak přistoupíte na jeho hru, jelikož osud hlavního hrdiny a jeho osobnost je tak sladkobolně pozitivní až to může většinu lidí iritovat. Opravdu je až s podivem, jak mohl takovýto člověk existovat. Všechno jde ale stranou, když podlehnete sympaťákovi Tomu Hanksovi. Troufám si tvrdit, že s kýmkoliv jiným v hlavní roli bych šel s hodnocením možná i o dvě hvězdy dolů. Mně to zrovna rozpoložením sedlo, ale dokážu si jednoduše představit, že to někoho jiného bude štvát. Proto je zde hodnocení takové, jaké je. ()

Reklama

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Taká agitka na výchovu a na riešenie rodinných problémov a vzťahov. Kde sme to už len videli? Jaaaj, šak všade. Stále je to o tom istom. Tu ale musíte byť dofetení alebo správne nastavený aby vám to sadlo. Zase raz nerozumiem Hanksovej nominačke, ale sošku zobrali už aj za horšie úlohy, takže, všetko je otvorené. Mentálne ma tento film zničil, preto nemôžem inak ako ODPAD! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo fajn, dokonca aj svojim posolstvom, ale celé mi to prišlo také nejaké vlažné. Dominantnou témou bolo nečakané priateľské puto medzi novinárom a televíznou hviezdou. Napriek kvalitnému hereckému obsadeniu (najmä skvelý Tom Hanks) mi to celé prišlo také nevýrazné a svojim spôsobom obyčajné. Samozrejme, bolo tam mnoho svetlých okamihov, zaujímavých dialógov a scén, ale z celkového pohľadu to vôbec u mňa nevyvolalo žiadny Waw efekt. Všetko to išlo akosi prirodzene a priamočiaro - a to akosi žiadnemu filmu nikdy nepomôže. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Osobnost "pana Rogerse" mě fascinuje, obzvlášť potom, co jsem viděl dokument Won't You Be My Neighbor? Na film, kde si ho zahraje Tom Hanks, taktéž miláček Ameriky, jsem se těšil, a nezklamal mě. Stejně jako dokument je i hraný film pořádnej doják. Zde si tedy vymysleli příběh novináře, který je bručoun, a setkání s panem Rogersem ho samozřejmě změní... Je to fikce, i když oslavovaný výsledný článek z filmu existuje (po zhlédnutí filmu jsem si ho dohledal, a je to fakt výborný text). Že si takto tvůrci "vymýšlí" mně v tomto případě nevadí, protože pan Rogers opravdu pozitivně ovlivnil spoustu lidí, takže to není vůbec odtržené od reality a víc se tak můžete do filmu ponořit a sledovat Rogerse jeho očima. Přiznávám, že stejně jako u dokumentu jsem byl z Rogerse opět úplně hotový, je to fakt neuvěřitelná osobnost. Film je sice svým způsobem poměrně obyčejné melodrama, které přesně ví, na jakou strunu zabrnkat, ale je zručně natočené a má kvalitní herce, tak mně to vůbec nevadilo a do Rogersova příběhu jsem se zcela ponořil... Vadilo mi jen to, že vidíme Rogerse jen na sklonku života a film se možná až moc soustředí na fiktivního novináře. Celkově však výborná záležitost. (8/10) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama