Reklama

Reklama

Christine žije se svou matkou, partnera nemá a je tajně zamilovaná do svého kolegy George. Dozví se, že majitel stanice chce někoho z týmu přeložit do prestižnější stanice v Baltimoru. Začne odposlouchávat policejní vysílačku, aby byla první u policejních zásahů, ale šéfovi Michaelovi se její příspěvky pořád nelíbí. Christine po jedné kritice ztratí nervy a s Michaelem se přede všemi ošklivě pohádá. Rozjíždí se jí deprese a bere si na týden volno. Michael ji kupodivu nevyhodí a kolega George ji pozve na večeři. Svěří se jí, že měl také problémy a pomohla mu transakční analýza, a zavede Christinu na setkání podpůrné skupiny. Christina zajde za majitelem stanice a prosí ho, aby ji poslal do Baltimoru s Georgem, že spolu tvoří skvělý tým. Dozví se ale, že si George vybral sporťačku Andreu. To ji úplně zdrtí. Christine si vyžádá, aby směla číst zprávy v přímém přenosu, protože má velkou senzaci... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (46)

angel74 

všechny recenze uživatele

Žasnu nad tím, jak dokonale se tvůrcům podařilo vystihnout autentickou retro atmosféru sedmdesátých let minulého století. O americké novinářce a televizní moderátorce Christine Chubbuck jsem nikdy neslyšela, takže jsem teď jejím životním příběhem docela šokovaná. Film má sice pár hluchých míst, kdy se skoro nic neděje, ale Rebecca Hall v titulní roli je natolik uhrančivá, že mi to vlastně vůbec nevadí. (75%) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o někom, o kom jste nikdy neslyšeli? Proč ne. Existuje spousta příběhů, které stojí za vyprávění; co na tom, že neznáte reportérku lokální televizní stanice někde na Floridě, která navíc vysílala v sedmdesátých letech. Očekávání jsem měl nemalá, ale bohužel nebýt hereckého výkonu Becky Hall a vcelku nečekaného vyústění, byl bych dost zklamaný. Nijak tomu nepomohl ani dle mého názoru podivný konec, který možná odkazoval na události obecně známé...ale tvůrci nejspíš předpokládali, že si vygooglíte, jak to bylo dál. Za mě je tento film nedopečený a když uvážím, jak byl dlouhý, nedostatečně vypointovaný a divácky nepříliš atraktivní... . ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo a veľmi civilne natočená životopisná dráma o jednej reportérke, ktorá radšej všetko vzdala ako sa ďalej potĺkať jej deprimujúcim a ambíciami nenaplneným životom. Ťažko povedať, či chcela niečo zmeniť, alebo len uniknúť. V každom prípade sa jej smrťou nič nezmenilo, ba nie, zmenila sa jedna vec. Po jej smrti sa dostala do povedomia miliónov ľudí. Len škoda, že to nedosiahla za života. Netvrdím, našlo by sa tu pár slabších, nudnejších miest, kde sa scénky zbytočne ťahali, ale celkové vyznenie nie je vôbec zlé. A dramatickou čerešničkou na torte bolo samozrejme to dychberúce finále. Rebecca Hall to zahrala fantasticky. 80/100 ()

holistix 

všechny recenze uživatele

Byť mě bulvárnost celé věci spíš odpuzuje, předem jsem to nevěděl, takže sledoval byv nezatížen, měl bych výhrady snad už jen k určité schematičnosti, respektive pocitu perfektně fungujícího scénáře, který mě zpravidla silně irituje. Nicméně způsob jejího šílenství mi připadá podmanivý a nějak vnitřně blízký. (Fakt, že Borderline films zpracovávají Borderline personality disorder se mi zdá tak nějak přirozeně logický.) Je tam taková nepatrná nuance, kdy už jí to najíždí, ale přitom to má pořád pod kontrolou. To je právě ta hranice, na které to lavíruje. Vryvné! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obsah jsem nečetl, jednoduše jsem vsadil na Rebeccu Hall, kterou mám už nějaký ten pátek herecky velmi rád. Sic cítíme, že je něco jinak a že to nemůže dobře skončit, nicméně osud americké televizní hvězdičky Christine Chubbuck jsem neznal. V první polovině 70. let trpěla depresemi, chtěla profesně výš, ale narážela na nepochopení okolí i na svoje limity. A ač dosud přinášela zejména pozitivní zpravodajství, rozhodla se pro zásadní vstup plný krve a násilí, ostatně jak si televizní šéfové přáli. Výsledek je drobnou studií jedné zraněné duše, má místy kolísavé tempo, několik scén navíc a zejména velmi schopné herce, kteří jej tahají k mírnému nadprůměru. Herecký projev Rebeccy Hall mě baví dlouhodobě, je přesvědčivý, citlivý, umírněný, přitom je z jejích gest a pohledů znát, že její postavu něco silného tíží. Při vyběhnutí závěrečných titulků přijde docela těžká deka. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama