Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

The_soloist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku to bylo trošku utahané, předvídatelné a příliš hnané do nostalgie, ale finální přestřelka epizody dokázala napravit úvod. Bohužel mě zamrzela výše zmíněná stopáž, která byla pro startovní epizodu opravdu krátká. Na druhou stranu si seriál drží tajemnost a to je pro televizní fanoušky Star Wars něco raritního. ()

Danny Nolander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně zase jednou výborné Star Wars! Velice se mi zamlouvá ten komorní přístup. Je vidět, že na tom pracují lidé, kteří mají tuhle látku rádi a jsou sami fanoušci tohoto univerza. Opět tu vidíme řadu příšerek, strojů, a vlastně se to celkově tou atmosférou vrací zpět ke kořenům. Jsem spokojen, už do mě valte další díly! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než jsem viděl seriál Star Wars: Klonové války 2008, považoval jsem celovečeráky za dětinské soft sci-fi s velmi kolísavou úrovní. Až Klonové války (speciálně poslední tři řady) mě přesvědčili o tom, že je svět SW neuvěřitelně pestrý s desítkami zajímavých postav a obrovským potenciálem vyprávět skvělé příbehy. Mám radost, že bude vyprávěn další. Zaráží mě ale volba jednoho z tvůrců. Dave Filoni se podílel především na méně povedených seriálech SW Povstalci a SW Odboj. V rámci budování SW universa, odvedli nejlepší práci na scénářích jiní tvůrci. Především to byli Chris Collins a Daniel Arkin. Je velká škoda, že to nejsou právě oni, kdo nespolupracují s Jonem Favreau. Výprava prvního hraného seriálu je skvělá, potěší mnoho druhů, které byly k vidění právě v Klonových válkách, ale přiznám se, že bych dal přednost atmosféře, která je pro SW typická a jedinečná. Hrdinsky epická, trošku naivní, ale současně vystihující hrozbu a souboj mezi dobrema zlem...navíc podpořená variacemi na skvělou hudbu Johna Williamse. Vše se ale vyvíjí a je to tak dobře...možná je ten úkrok k realistickému pojetí správnou cestou. Nicméně čistě subjektivně zatím nemůžu říct, že bych z Mandaloriana padl na zadek. Slabší 4* PS: ten symbol vagíny, který má lovec na hrudi je vtipný...tedy pokud to není otvor na vložení kreditky, nebo pokladnička ()

micle21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní krutopřísnej nářez! Mam obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka je ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38 min! Chodící piraňa pobavila, skvělá výprava, netypická hudba, která ke Sw skvěle sedí, Pedro Pascal i když bez tváře skvělej a ten konec ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sklamanie! Príbeh mal byť o postave menom Boba Fett a celé je to o Mandalorianovi o ktorom sme doteraz nepočuli, je to Dyn Jarenn. Postava sa mi nepáči lebo všetko čo bolo doteraz napísané o Mandalorianoch sa v plnom rozsahu nezhoduje s tým čo seriál teda pilot ponúkol. Nájomný lovec a dobrák? Ide sa deliť o podiel? Zase úlet! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už v Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje Stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)

Reklama

Reklama