Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okej, tak Mandalorian epizoda 1. Vizuálně fakt krása, ale celkově ta 38 minut dlouhá westernově laděná Star Wars podívaná nemá co nabídnout až na slušnou závěrečnou 10 minutovou přestřelku, kterou si mě první epizoda získala. Uvidím, jak to bude pokračovat, však venku je zatím jen toto a nemám jak srovnávat. ()

Illithune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednak jsem čekal spíše nějaký rozvinutější a důkladnější příběh, který se bude dále táhnout napříč celou sérií. Druhak jsem počítal s delší stopáží, než pouhých 38 minut. Nicméně abych byl upřímný... Líbilo se mi to... Hlavní hrdina je děsně cool badass, vizuálně se mi to líbí a závěrečná přestřelka byla taky fajn... Jsem zvědavý na následující epizodu, doufám, že se nám příběh nějak rozvětví... Ale abych byl upřímný... I like the odds! ()

Reklama

Solverino 

všechny recenze uživatele

No nevím, pořád je to pohádka pro trochu větší děti... není tam nic temnýho, žádný gore... nic.. člověk musí vypnout mozek a logiku aby na to mohl koukat. No je to trochu lepší než klasický Star Wars, ale nic úžasnýho. Chtělo by to podstatně víc přitlačit na pilu (ale chápu USA + rating PG13 = víc prachů) ()

Cybershot 

všechny recenze uživatele

Videl som privé 4 epizódy Star Wars ale nikdy som nevedell písť na chuť tejto filmovej sérií avšak mám pocit že sa tento seriál v niečom líši. V spomínaných 4 epizódach Star Wars som nebol ohúrený mnohými častými aktivitami ktoré sa tom vyskytovali ako vesmírne bitky alebo iba klasické futuristické prestrelky s laserovými zbraňmi. Touto epizódou ma zaujal charakter hlavnej postavy. Od počiatku až po koniec ma táto epizóda prinútila súcitiť s Mandaloriánskym lovcom ktorý sa zdá byť racionálnejší ako chaotický svet okolo neho. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek prvního hraného seriálu ze světa Star Wars. Krásný vizuál. Televizní tvorba už je zkrátka na stejné úrovni jako ta filmová. Pedro dokáže svojí postavu uhrát i pouhým hlasem, zde se casting trefil do černého. Nepřišel žádný otravný prvek ala Jar Jar. Závěr epizody mě naprosto zaskočil a uhranul, chci hned vidět pokračování. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už v Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje Stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)

Reklama

Reklama