Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Danny Nolander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně zase jednou výborné Star Wars! Velice se mi zamlouvá ten komorní přístup. Je vidět, že na tom pracují lidé, kteří mají tuhle látku rádi a jsou sami fanoušci tohoto univerza. Opět tu vidíme řadu příšerek, strojů, a vlastně se to celkově tou atmosférou vrací zpět ke kořenům. Jsem spokojen, už do mě valte další díly! ()

micle21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní krutopřísnej nářez! Mam obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka je ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38 min! Chodící piraňa pobavila, skvělá výprava, netypická hudba, která ke Sw skvěle sedí, Pedro Pascal i když bez tváře skvělej a ten konec ()

Reklama

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Zajímavé. Moc víc k tomu po 1. epizodě říct nejde. Prostředí poutavé, postavy temné stejně jako příběh, hudba se snaží vynikat a celkem jí to jde. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že mám vědět víc a chápat o co jde. Na ploše 30 minut se nám má otevřít nový SW svět a my se do něj ponořit. Zatím plavu na hladině, jelikož nevím, co mě čeká pod ní. Černobyl pojednával o profláknuté události z neprozkoumaného úhlu. Aby bylo jasno, těžko se navazuje vztah na něco, co je tak tajemné. Tohle nebude 20x30 minut, ale jen 8x30 a proto mám pocit, že nás čeká přílišná nedoslovnost. No počkám si na další, ten rozhodne. Edit: Nerozhodl. Třetí už ano. 65%. ()

Miky22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju Star Wars, znám Star Wars, ale budu upřímný, seriálově na první díl/pilot, nic moc. Nevím, jestli je to krátkou stopáží, protože o tempu by se nedalo říct, že je pomalé, spíš naopak. Mandalorian je stále v pohybu, bylo představeno několik postav, trochu i naznačena historie hlavní postavy, ale celkově se spíše ukazuje, než vysvětluje. Líbí se mi nádech spaghetti westernů, scifi-retro gadgety a zajímavé reference, kterých na 39 minut bylo velmi hodně a fanouška tak udrží v tahu. Efekty na seriál špičkové, hudba zcela jiná, než na kterou jsme u SW zvyklí. Věřím, že v následujících dílech bude vše lépe vysvětleno a také s přibývajícím počtem dílů bude seriál působit více konzistentně. Moc rád bych tomu totiž dal 5*. ()

tele.kom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První Disney Star Wars, které působí originálně, ale zároveň si ponechávají atmosféru původních Star Wars. Vizuálně mi Mandalorian přijde dokonce lepší než nová trilogie. Výtky některých komentátorů k "b-čkovým efektům a nevyužitému budgetu" nechápu, Star Wars pro mě nikdy nebyli o vesmírných bitvách a je celkem jasné, že Mandalorian takovýmhle seriálem ani nikdy být nechtěl. Jsem zatím velmi příjemně překvapený a dávám lepší čtyři hvězdy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno