Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

Miky22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju Star Wars, znám Star Wars, ale budu upřímný, seriálově na první díl/pilot, nic moc. Nevím, jestli je to krátkou stopáží, protože o tempu by se nedalo říct, že je pomalé, spíš naopak. Mandalorian je stále v pohybu, bylo představeno několik postav, trochu i naznačena historie hlavní postavy, ale celkově se spíše ukazuje, než vysvětluje. Líbí se mi nádech spaghetti westernů, scifi-retro gadgety a zajímavé reference, kterých na 39 minut bylo velmi hodně a fanouška tak udrží v tahu. Efekty na seriál špičkové, hudba zcela jiná, než na kterou jsme u SW zvyklí. Věřím, že v následujících dílech bude vše lépe vysvětleno a také s přibývajícím počtem dílů bude seriál působit více konzistentně. Moc rád bych tomu totiž dal 5*. ()

ahateye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná spíš za 4* až 4,5*, ale něco takové jsem hrozně moc chtěl, ani o tom nevěděl. Začátek vypadal jak pořádný drsný neo-noir. Tajemná hlavní postava, co se s ničím nesere a snaží se přežít v nepříznivém světě; prostory, kde by se hodil voice-over(, ale na to kašleme); temná paleta. Pak se to zvrtlo ve western se skoro nudnými breather pasážemi, kde o trochu poznáme "hrdinu" při krocení slononohé pouštní piraně. Aby se z tohoto dílu nakonec uvařil příslib chutného hardboiled příběhového pletence. Tvůrcům dávám respekt ještě za lehce nevšedně zvolenou stopáž epizod. Osobně se cítím dost přehlcen hodinovými přílivy moderních seriálů. A do sitcomové dvacetiminutovky toho člověk moc nenacpe. Takže 30-40 minutovými vlnami se rád nechám unášet. Jako další neduh této první kapitoly bych zvolil hudební stránku. Představoval bych si radši něco temnějšího, či tématicky výraznějšího. Ale třeba si o seriálu dělám nepřesné vyhlídky a celá série chytne jinší tón =) ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Primarne pre fanusikov sveta Star Wars. Atmosfera, prostredie i postavy. Zaver a odhalenie mrnavej koristi bountyhuntera vzbudil prijemnu nostalgiu. Som v zaujati, hoci nie som "fanaticky" vyznavac. Nadpriemer, hoci som presvedceny, ze kratkost tejto casti bola sposobena len nutnostou ukoncit diel po tak "epickom" odhaleni a uz nic viac divakovi nedodat. ;) ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som unesený. Parádny vizuál a skvelí herci - v tom to vyniká. Je vidieť, že sa Jon Favreau so scenárom vyhral a prácu na ňom si užil. Pretože to celé pôsobí ako dielo fanúšika pre fanúšikov, ktorým Jon určite je. Veľkým fanúšikom je aj Dave Filoni, ktorý si po animovanej tvorbe vyslúžil miesto aj v hranom projekte. V prvej epizóde sa hneď chopil réžie a musím uznať, že si nepočínal vôbec zle. Epizóda ako taká funguje dobre, aj napriek drobnostiam. Hudba, tá je u mňa pri Star Wars jednou z hlavných priorít. A Ludwig Göransson ju poňal dosť odlišným, možno až odvážnym spôsobom, za ktorý môže byť u fanúšikov ostro skritizovaný. Mne ale hudba sadla. Samozrejme nie je to to, na čo sme pri Star Wars zvyknutí, ale všetci vieme, že tu John Williams nebude večne a bude potrebovať náhradníka ("The Rise of Skywalker" bude jeho posledný SW projekt), ktorý bude pri Star Wars hlavným skladateľom. Disney a Lucasfilm teraz dávajú vo svojich projektoch priestor novým a mladým hudobníkom, aby našli do budúcna toho správneho. Prvá epizóda s názvom "Chapter 1: The Bounty" teda splnila moje očakávania a v niektorých ohľadoch ich dokonca prevýšila. P.S.: Počas niektorých pasáží som mal zimomriavky. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Spoznávame sa s nájomným lovcom Mandom, ktorý sa rozhodne vziať podpultovú misiu na záchranu živého materiálu. To ale ešte nevie, koho mu osud privedie do cesty.Prevedenie: Už dlho som sa nestretol s tak dobrým pilotom. Nie len pre to že sa jedná o univerzum Star Wars, ktorého som veľkým fanúšikom ale všeobecne. Má to dynamiku, súboje, vynikajúceho hlavného hrdinu, vizuál a jednoducho sa mi to veľmi páčilo. Ak si k tomu ešte pripočítam baby Yodu je to jasných 5 hviezd. 98% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V pilotním díle vidíme Blurrga, jenž se poprvé objevil ve Star Wars: Klonové války (od r. 2008) – Liberty on Ryloth (2009), Supply Lines (2010), Slaves of the Republic (2011), ale také ve Star Wars: Povstalci (od r. 2014) – Hera's Heroes (2016). Toto ne moc inteligentní stvoření bylo před lety roztroušeno po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Dále se představilo v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve hře „Star Wars Battlefront II“. (3T)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už v Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje Stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)

Reklama

Reklama