Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a Dítě cestují na místo, kde stával prastarý chrám. (Disney+)

Recenze (74)

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda mě překvapila snad v každým ohledu. Tython jsem čekal až v samém finále série, setkání Manda a Boby taktéž. Co se týče Tythonu, tak lokace byla pěkná, ale čekal bych, že z ní uvidíme trochu víc. Nikde žádné ruiny, vodopády, jezera, jak známe ze hry. Tak trochu jsem doufal i ve Flesh Raidery. // Boba se předvedl jako drsňák, dokonce jsme viděli i nějaký tríčky, co jsme neviděli ani u Manda, tak to třeba vezme jako podnět k upradu zbroje. // Čekám, že v dalších epizodách se objeví nějakej ten Jedi, kterej jim pomůže porazit Gideona a zachránit Grogua ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I'm a simple man making his way through the galaxy." Veľký comeback jednej z najikonickejších postáv originálnej trilógie. Boba Fett je oficiálne späť so všetkým čo k nemu patrí (samozrejme vrátane legendárneho Slave 1) a v Mandalorianovi jeho verzia 2.0 získava konečne dostatok priestoru na využitie svojhu potenciálu. Som rád, že ho Disney opomenulo v najnovších filmoch, pretože by to podobne ako pri ostatných tradičných postavách z IV-VI dopadlo pravdepodobne fiaskom. Myslím, že všetkým SW skalným táto akčná epizódka poskytla patričné blaho... ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Na Ashokyn podnet vezie Mando svojho malého chránenca na planétu, kde sa nachádza prastarý chrám Jediov. Na planétu ich ale prenasleduje starý známy Boba a Shenek Fenk, ktorá iba o kúsok unikla smrti. Impérium je ale všetkým na stope. Prevedenie: Prekvapivo akčný diel v ktorom sa interagujú postavy z celého univerza, čo je vždy veľmi zaujímavé a stojí to za pozornosť. Impérium dosiahlo svojho a tak sa kolotoč akcie môže začať. teším sa na ďalšiu časť. 92% ()

loki5

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ming-Na Wen vypadá v 57 skvěle. A to je tak asi vše. Ta recyklace už mě tak nějak nebaví. Disney stihl oživit všechny postavy, které kdy ve SW světě zemřely. A na mě už je to prostě moc. Galaxie k dispozici a stejně se vše točí kolem asi 10 lidí. A Dart blabla bude opět někdo koho známe (asi někdo kdo zemřel a zase ho oživili). A neschopnost storm trooperů je už poněkud přehnaná. Jak musela vypadat droidí armáda z klonových válek :-D tu museli porazit i děti s prakama. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri úvodných minútach som sa trocha bál, že to skĺzne do nejakej mystickej roviny, avšak Rodriguez ma rýchlo vyviedol z omylu. Celá epizóda je jedna akčná jazda odohrávajúca sa v ruinách prastarého chrámu. Boba Fett zažil nenormálny návrat a zvedavosť o jeho samostatný seriál značne narástla. Pred finále je to nastavené skvele. 100% Disney plus ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Boba mimo iné prezradí aj to, že Jango Fett bojoval v Mandalorianskej občianskej vojne (Mandalorian Civil War). V tomto konflikte, ktorý sa odohral ešte pred Epizódou 1 (1999) spolu bojovali dve frakcie Mandalorianov. Jedna bola za mierové spolunažívanie s ostatnými svetmi, zatiaľ čo tá druha chcela, aby Mandaloriani zostali obávanými bojovníkmi a zabijakmi. S pomocou rytierov Jedi vyhrala pokroková, pacifistická frakcia. Porazení agresori odišli do exilu a sformovali tzv. Dead Watch - skupinu, ktorá vychovala Din Djarina (Pedro Pascal). Nie je jasné, na ktorej strane v tomto konflikte stál Jango Fett, je však pravdepodobnejšie, že to bolo na strane pacifistov. (ČSFD)
  • Kameny v ruinách starých Jediských chrámů mají ve světě Star Wars velkou moc a význam a jsou inspirovány podobnými kamennými útvary v našem světě (jako je například Stonehenge). Ostatně rozestavění mnoha Jediských staveb i kamenů v jejich ruinách tyto útvary připomíná. Nejinak je tomu i v ruinách chrámů na Tythonu a Ahch-To, kde je možné pomocí meditace na ústředím kamenu spojit svoji mysl se silou, jako to udělal Luke Skywalker (Mark Hamill) ve Star Wars Epizodě VIII (2017) a Grogu ve 14. kapitole seriálu Mandalorian. (Sidarius)
  • Runy, které jsou vidět kolem kamene na Tythonu, když se s ním spojí Grogu, jsou Jediské runy, které již byly použity ve hrách ze světa Star Wars a také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Runy jsou inspirovány grafickým konceptem od Ralpha McQuarrie, který vytvořil již pro Star Wars Epizodu IV (1977). I přesto, že význam písmen jednotlivých run je znám, tak nejsou bohužel na kameni na Tythonu dost dobře vidět, aby bylo možné text „přeložit“. (Sidarius)

Reklama

Reklama