Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (123)

italka63 

všechny recenze uživatele

Zcela parádní zakončení série, která odsýpala razantně, měla jedinou nevýhodu že po shlédnutí předchozích dílů jsem na ni musela čtyři dny čekat, ale stálo to za to. Gina Carano teďy v druhé řadě dost přibrala, ale u téhle žoldačky to ani nevadí, je vidět že ji zápasy MMA hodně zocelily a navrch je na ní vidět jak si to opravdu užívá. No a sympaťák Pedro, ten hubený policista z Narcosu se svou ostře řezanou tváří, který přibral svalovou hmotu a nějakou vrásku, i když byl málo vidět, ta jeho tvář stejně byla v mojí mysli. Užila jsem si to, od triků až po závěrečné malby v titulcích a doufám, že tvůrci budou pokračovat, neboť TO JE CESTA! ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mě dost překvapilo a nečekaně rozsekalo. Jeden díl lehce pitomoučké série dokázal totálně přebít, ztrapnit a zadupat do země nekompatibilní tři nové celovečerní epizody. Jak tam ten jeden jedi rozseká padesát dark trooperů, jako by to byli hadrový panáci, přitom z předchozího průběhu víme, že jsou to nepřemožitelné stroje. Netušil jsem kdo to tam takhle nakráčel se zeleným mečem, a pak po tom odhalení tváře jak se mi rozsvítilo, nojo vždyť to by mohl dokázat jen jediný jedi. Ten nejslavnější. Fakt krása podívám se určitě víckrát. ()

Reklama

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po finále mám zvláštny pocit. Čakal som čosi iného. Samozrejme epizóda parádna, aj keď rozhodne nie najlepšia. Dúfal som v Ahsoku, no nečakane sa objavil Luke (k jeho vzhľadu sa fakt vyjadrovať nechcem). A skutočne to bol silný moment. Ale pravdepodobne sme sa rozlúčili s Groguom, aspoň čo sa seriálovej tvorby týka. Keby si ho vezme Ahsoka (a teraz sa budem opakovať asi už po miliónty raz), bola by pripravená fantastická pôdička pre jej seriál. No musím povedať, že tretia séria Manda je po tomto pre mňa veľkou záhadou. P.S.: Historicky prvá potitulková scéna v Star Wars bola podarená, avšak čakal som nejaký cliffhanger na pokračovanie, ktorý tu v podstate aj je, len na niečo iné. Nenechajte sa zmiasť názvom, malo by totiž ísť o seriál. Na Bobu sa veľmi teším! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER: nikoliv JEHO příchod, nýbrž odhalování tváře (taky ne JEHO) je tím nejemotivnějším momentem ve světě SW ever. Což je sice malinko nadnesené tvrzení, ovšem celkem si za ním stojím. Je mi trochu líto těch, co u Mandaloriana brblají nad neschopností scenáristů a nulovostí příběhu, protože jednak bojují s mírnou předpojatostí, druhak by museli smést ze stolu víceméně i všechny dosavadní SW filmy pro jejich banálnost (přičemž největším paradoxem budiž fakt, že emocionálně nejslabší je zpětně vcelku velebená Lucasova trilogie I.-III.). Favreau a tým kolem Mandaloriana pracuje s množstvím rekvizit, které už jsou na herním plánu DLOUHO známy a tudíž je strašně jednoduché vinit cokoliv z okoukanosti, předvídatelnosti, nesmyslnosti (nesmyslnost ve světě SW - sice 1977, hahaha, vy lháři do vlastních kapes) či laciného vyvolávání nerdgasmu. Mandalorian není špatně napsaný. Je minimalistický, přímočarý, nekomplikovaný a přístupný všem věkovým skupinám, nicméně je funkční a přistupuje k látce se zájmem i úctou. Dává fandům to, z čeho se posrávaj blahem a je už otázka na každého, nakolik se mu ta cesta (this is the way!) zdá vlezlá. Ve finále má seriál TOLIK možností, jak z tohohle startu v budoucnu vycházet dál - takže ne, vztekat se nebudu, i když jsem ani já nebyl vždy spokojen. Nerdgasm jsem nezažil, ale bavil jsem se skvěle. A co bude dál, na to se upřímně, nepokrytecky těšim. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW, tohle je naprostá paráda, kde se bohužel nová filmová trilogie tváří jako méně povedený bratr. Akce, příběh, postavy v plné parádě + třešnička na konci, na kterou tak nějak všichni čekali a ona opravdu přišla. Jsem velice zvědavý na pokračování v třetí řadě, velmi mě zajímá, kam se příběh bude dále ubírat. 5*. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • Jediná epizoda v celé sérii, která má potitulkovou scénu. (UncleMorty)
  • Din Djarin (Pedro Pascal) pri súboji s Dark Trooperom prežije len vďaka tomu, že má nasadenú prilbu z beskaru. Keď sa mu snaží Trooper rozmlátiť hlavu, nedokáže prilbu rozbiť. Oberyn Martell, ktorého tiež hral Pedro Pascal, zomrel v Hry o tróny, keď mu jeho protivník rozdrvil hlavu. Zomrel preto, že si odmietol nasadiť prilbu. Zaujímavé je tiež, že v oboch súbojoch používal Pedro Pascal kopiju. (ČSFD)
  • Boba Fett (Temuera Morrison) povie, že Impérium zmenilo Mandalore na sklo. Tým chcel povedať, že Mandalore zničili. Jednalo sa totiž o púštnu planétu pokrytú pieskom a sklo vzniká práve roztavením piesku. (ČSFD)

Reklama

Reklama