Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian se spolu s partou žoldáků pokusí osvobodit nebezpečného odsouzence z vězeňské lodi. (Disney+)

Recenze (66)

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V hĺbke duši som dúfal ,že by táto epizóda mohla byť po dlhej dobe konečne niečím špeciálna. A dočkal som sa. Dostal som po všetkých stránkach perfektný diel. Všetko v čom sequel trilógia pohorela to je tu opravené. Skvelý emotívny príbeh ,ktorý konečne nie je len o bezduchej akcii a výborného CGI. Miesto toho som dostal plazivo pomalú atmosféru ,kde sa toho beztak udeje až príliš veľa ( to by predsa nemohol byť Star Wars ). Primitívne veci typické pre túto ságu ako naháňanie a prestrelka vo vesmíre boli nahradené pomalou vyvražďovačkou ,rozumnou strielačkou a sofistikovanou akciou ,ktorá má veľmi rozumné fázovanie. Zrazu je tu aj obrovský nárast rôznych rás takže okrem otrepaných Mandalorianov ,Sithov ,Klonov, Droidov, Wookies, Piesočných ľudí alebo obyčajných ľudí sa tu ukazujú aj také rasy ,o ktorých som doteraz nevedel ( najviac ma prekvapila kópia Hell Boya :D ) Vo výsledku je táto epizóda to ,čo chcem od Disneyho už 4 roky a stále som to nedostal v plnohodnotnej verzii. Chcel som rozumnú akciu ,s temnejším a vážnym príbehom ,ktorá by sa neštítila brutality ,pretože o tom by mal byť Star Wars - o tej obete za iných o pocite beznádeje a zúfalstva ,ktoré prináša vojna , a že si sú postavy úplne vedomé toho ,že idú na istú smrť. Toto mi zatiaľ splnil len Rogue One. Bohužiaľ poznám Disney a u nich sa toho asi znova nedočkám kvôli ich príšernej politickej korektnosti ( viz. nasilu natlačený LGBT pár v epizóde IX ). YOU KNOW DA WAE DISNEY... THIS IS THE WAY!!... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minimalisticky pojaté vězení a velmi zajímavá skvadra nájemných lovců, kteří tvoří Mandalorianovi více než zdravou konkurenci, navíc každý z nich zcela jiný, plus se dočkáme dalších a dalších SW pomrkávání v podobě X-wingů a cestování hyperprostorem. Už chybí jen světelné meče a bude to komplet. Velmi dobrý díl. atmosferický, se stupňovaným napětím. ()

Reklama

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek sice nevypadal nic moc, ale druhá polovina přinesla výbornou podívanou plnou příjemných překvapení (Mandovo postupné eliminování bounty hunterů - především scéna s plížením v diskosvětle). Potěšilo taky cameo Dava Filoniho, coby jednoho z pilotů X-Wingů. Tvůrci už opakovaně provokují s hlavními dvěma otázkami - a) Jak vypadá Mando bez helmy (jo, vím, že to je Pedro Pascal), i tak je ale divák zvědavý a napůl chce a napůl nechce spatřit Mandovu tvář. b) Jak je to s Baby Yodou a jeho napojením na Sílu? Už dříve jsme jej viděli natahovat se k Síle, když byl náhle přerušen, čímž se tvořené napětí ještě umocňuje. Jak moc je nadaný v Síle? Bude z něho v seriálové budoucnosti Jedi? Zajímavé bylo také vidět loď a droidy Nové Republiky, jelikož z filmových a seriálových zdrojů o Nové Republice víme zatím velice málo a, pokud se nepletu, droidy na palubě lodi, stejně jako uniformu vojáka, jsme viděli poprvé. Bylo by zajímavé skrze seriál sledovat doplňování zatím odznova neurčeného universa. Při souboji Manda s Devaronianem mě celkem překvapila jeho „nehořlavost“. Pokud se nepletu, jedná se o nově ustanovenou vlastnost této rasy? ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Takhle se mi to líbí. Hororové pojetí tomu mnohem víc sedí, než prázdné putování vesmírem. Tento díl dává vzpomenout na to, čím Star Wars zaujme nejvíc - laserové přestřelky (když už ne meče). Hudba opravdu skvělá a vyniká. Příběh se ovšem nikam dál neposunul. Zbývají 2 díly a nemám tušení, jako to chtějí zakončit. I přes to beru tento díl jako příjemnou akční podívanou. 80%. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť dobrý nápad spraviť epizódu s chrapúnskymi žoldniermi. Pekne bolo vidieť rozdiel medzi nimi a Mandom. Dokonca aj náznaky sprostejšej reči boli, zato palec hore. Príbeh ako taký je slušný. Tempo šlape. Atmosféra dotváraná dobrou hudbou je fajn tiež. Nuž, samotný ten nápad s väzením na nestráženej lodi vo vesmíre je... pekne povedané veľmi blbý. Veď predsa také niečo sa dá jednoducho prepadnúť. Aspoň oceňujem zapojenie Novej Republiky do deja a dúfam, že sa s ňou v seriáli ešte zopárkrát stretneme. Koniec je akýsi nemastný - neslaný. V "Chapter 6: The Prisoner" Mando ukázal svoju bojovú stránku v plnej kráse - fakt borec👊, ale už sme ho videli zabíjať, takže nechápem, prečo sa zachoval ako nejaký Jedi a nechal tých hajzlov žiť. Aj keď tá jeho hra na mačku a myš bola výborne spravená. P.S.: Rôzne odkazy a narážky potešili💗. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Postavu vojaka Novej Republiky si zahral Matt Lanter, ktorý nadaboval postavu Anakina v seriáli Clone Wars (2008). (ČSFD)
  • Když Mayfeld (Bill Burr) osvobozuje vězně, strká do ovládání dveří dálkové zařízení. V následujícím záběru zmizne, v dalším se opět objeví a opět zmizí v detailním záběru na odemykající se zámek cely. (Salpazar)

Reklama

Reklama