Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotná prítomnosť Ahsoky Tano nestačí na to, aby išlo o dokonalú epizódu. Jadrom Chapter 13 bol opäť klasický boj dobra proti zlu, ktorý nepriniesol do univerza žiadne zmeny. Dozvedeli sme sa ale, že Ahsoka pátra po starom známom grand admirálovi Thrawnovi a pokiaľ sa tvorcovia na túto dejovú líniu v ďalších častiach nevyprdnú, máme sa konečne na čo tešiť. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plakal jsme štěstím! ÚŽASNÁ EPIZODA! Pro mě osobně se jedná prozatím o nejlepší epizodu. Ashoka se mi líbila, ale na začátku jsem měl pocit, že si Rosaria vzala na sebě cosplay Ashoky a hraje si na ni. Ale to se po chvíli změnilo a začal jsem v ní vidět Ashoku. V pohybech mě Ashoka lehce nepřesvědčila, plus ty její "vlasy" neodpovídají délce z finále seriálu Rebels, ale jak řekli sami tvůrci, bylo to kvůli akčním scénám, kde by ty delší "vlasy" vypadali divně, takže jsem ochoten to odpustit. Konečně jsme zjistili jméno Baby Yody, plus závěrečné překvapení v odhalení jedné postavy, kterou fanoušci Star Wars moc dobře znají byla překvapující a zároveň potěšující. Dave Filoni na hrad! Tvůrci dávají fanouškům to co chtějí a toho si neskutečně vážím! Jen tak dál. Doufám a věřím, že jsme se s Ashokou neviděli na posled. P.S. Vidět ji se světelnými meči byl nerdí orgasmus. Miluju to! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě celá potíž spočívá v tom, že SW byly velmi komplexní příběh, rodinné drama mixlé soubojem dobra se zlem, bylo tam intrikaření, přátelství, láska...kdežto Mando je jen roadmovie, které je vytuněno odkazy na jiné příběhy, resp. na postavy, které diváci znají. Takže tvůrci vlastně parazitují na SW...za nadšeného povyku fanoušků... aniž by vymysleli něco nového...krom pidiušáka. Já jim to tedy nežeru, takže nekriticky můžu podotknout, že obsahově to byla opět prázdnota a ano, vizáž Ahsoky byla smutně odfláklá. Vypadala jako modrá ženská s divnou čepicí. Ale ano, atmosféra dobrá...nicméně dějově se to hodilo tak do CW jako 25 min. výplňová epizoda. ()

Lacro 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nařachanej díl, kterýho jsem se nemohl dočkat. Konečně jsem viděl hranou Ashoku, která měla moc povedenej příchod do tohoto seriálu a ukázala nám její lightsabery v plný parádě. Zjistili jsme jak se jmenuje náš mrňous, slyšeli jsme zmíňku o Yodovi a Anakinovi. Samozřejmě naše hlavní dvojka v akci je vždycky top, ještě když vidíte, jaký mají mezi sebou pouto. Za mě prostě a jednoduše naprostá spokojenost. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele

Tady jsem trošku skeptickej. Choreografie soubojů docela meh, mando top, odkazy hell yeah.. a to je asi vše. Tenhle díl má jisté problémy.. ale jinak byl fajn. Navrácení HK jednotky do kánonu mě nehorázně potěšilo, už fakt jen vyčkávám na referenci, která se bude týkat Revana. Nebylo to nejhorší, ale čekal jsem víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • I v tomto díle se objevilo mnoho odkazů na originální Star Wars filmy. Při příletu na Corvus je Razor Crest skenován ručním skenerem vesmírných lodí, který používali rebelové ve Star Wars Epizoda IV (1977) při příletu Millenium Falcona na Yavin 4. V zahradě magistry Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) v Calodanu byl zase k vidění závlahový systém velmi podobný tomu z pouštní farmy Owenů na Tatooinu, který se objevil ve Star Wars Epizoda IVStar Wars: Epizoda II (2002). A brána města Calodan vydávala při otevírání velmi podobný zvuk, jako brána Jabbova paláce na Tatooine ve Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)
  • Bojové droidy v tejto epizóde hovoria jazykom Huttov. (ČSFD)

Reklama

Reklama