Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (123)

peregrino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díly Síla probouzí se, Poslední z Jediů a Vzestup Skywalkera nehodnotím negativně, našel jsem na nich pozitiva. I když nemohou konkurovat staré trilogii (4., 5. a 6. dílu), oká, u mě to prošlo. Nicméně ve světle zakončení 2. série Mandaloriana, ano, tohle je nejen návrat, ale doslova jediné možné a nenahraditelné navázání na starou trilogii, na které jsem vyrostl. Emoce, akce, návraty známých postav, rozšiřování a možnost poznávání ze starého nového světa, tohle je pro fanouška splnění snu. Těším se na 3. sérii a přál bych si, aby i další nové seriály pokračovaly v tak hutné euforii, vrátily se další postavy a jak zní motto, "this is the way". ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že tady nepůjde nikdo proti proudu. Tohle je bez diskuse nejemotivnější díl ze všech. Gideon je skvělý (Eposito je herecký bůh a i přes větší prostor v tomto díle je trestuhodně málo využit), akce je KONEČNĚ filmová a choreografická. Efekty bezchybné. A konec? V Luka jsem moc nedoufal, ale provedení, jakým ho přivedli...na medaili. X-wing, černobílá obrazovka kvůli barvě meče...tohle je mistrovský kousek. A jeho tvář? Co na tom, že je trochu lesklá, když je to opravdu Hamillův Luke? 10/10 ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání z některých novějších filmů je kompletně pryč, to co ony nezvládly, vynahradil The Mandalorian a to na výbornou. Epické, dojemné, překvapivé, tedy přesně takové, jaký by závěr řady měl být. Plus je nutné zmínit, že vizuální efekty v seriálech ušly hodně dlouhou cestu a opravdu si nezadají s filmovými kolegy. A mimochodem, byť chápu, že ne každý je fanda The Mandaloriana, tak hodnocení jednou hvězdičkou považuji za smutnou snahu získat si pozornost, rozhodně ne férové hodnocení. ()

Dolby.130 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále ako sa patrí. Napätie od samého začiatku do samého konca. Proste som spokojný a veľmi. Dojímavé finále. Skoro aj slzička ukapla, ale som sa udržal. Potešil a zároveň ma prekvapil návrat legiend. A podtitulková scéna nám dala znovu krásny návrat do spomienok prvej trilógie. Až tak na to navnadilo, že si pustím všetky epizódy znovu. Mandova skupina sa opäť spojila dokonca aj rozrástla a priniesla nám božiu akciu. Veľmi veľká spokojnosť. ()

Sidarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten pocit, když poslední díl seriálu strčí do kapsy všechny tři poslední Star Wars filmy dohromady. Není to přitom nějaký úžasný příběh bez logických lapsů, ale jsou to prostě Star Wars. Kombinace starých známých postav (které jsou takové, jak si je pamatujeme a nikdo se nesnaží o žádné nesmyslné twisty) s novými funguje skvěle, fan service je dávkována tak, aby to nebylo otravné, ale hlavně atmosféra a feel jsou 100% Star Wars, což Epizodám VII, VIII a IX prostě chybělo. Je tu vidět obrovský rozdíl mezi sice skvělými režiséry, ale "obyčejnými" fanoušky Star Wars, kteří se navíc do filmu snaží otisknout něco ze sebe a perou se o směřování a vyznění filmů jak malí kluci (sorry ale myslím vás Abramsi a Johnsone) a skutečnými milovníky a znalci Star Wars, kteří spolupracují na tom, aby skutečně rozvíjeli svět Star Wars a vyprávěli ho fanouškům. Protože to je to, co skutečně chceme. Nechtěli jsme předražené blockbustery, chtěli jsme jen staré dobré Star Wars s mixem nových a starých postav, nové planety, nové příšery a nějaký originální nový příběh. Bylo to přesně naopak a Mandalorian je první hrané dílo od Star Wars VI, který nám to dal a díky moc za to patří hlavně dvojici Favreau a Filoni, kteří to na rozdíl od výše jmenovaných skutečně zvládli! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • Lukea Skywalkera si zahral samotný Mark Hamill, pričom jeho tvár bola digitálne omladená. (ČSFD)
  • Čepeľ svetelného meča, ktorý používa Luke Skywaler, pripomína tvarom meče, ktoré sa objavovali v originálnej trilógii. Tieto svetelné meče mali čepeľ, ktorá tvarom pripomínala klasické meče. V prequeloch, ako aj v sequeloch mali naproti tomu svetelné meče čepele širšie, s kruhovým prierezom a oblým hrotom. (ČSFD)
  • Keď Din Djarin (Pedro Pascal) porazí Moffa Gideona (Giancarlo Esposito), vezme mu Darksaber, ktorý svojmu vlastníkovi dáva právo vládnuť na Mandaloreom. Keď ho chce darovať Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff), Gideon mu povie, že ona ho nemôže prijať ako dar, musí ho vyhrať v boji. To však spôsobilo určité nejasnosti, nakoľko v seriáli Star Wars Rebeli (2014) ho Bo-Katan prijala ako dar od Sabine Wren. Jedným z dôvodov, pre ktoré ho možno teraz nemôže znovu prijať ako dar, je, že oň prišla, čím sa stala nehodnou vlastnenia Darksaberu. Keby ho získala späť v súboji, dokázala by, že si ho zaslúži. (ČSFD)

Reklama

Reklama