Reklama

Reklama

Calibre

Trailer

VOD (1)

Dva dlouholetí přátelé Vaughn (Jack Lowden) a Marcus (Martin McCann) se po dlouhé době schází, aby vyrazili na lov do izolovaných skotských lesů. Plány vycházejí podle představ, místní obyvatelé je příjemně přivítají, udělí jim pár rad do života a doporučí jim, kam vyrazit. Všechno se rapidně změní během lovu, kdy je Marcus nucen udělat fatální rozhodnutí, za která později oba draze zaplatí. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka od Netflixu, kterou ocení především fanoušci Hixploitationu. Typický průběh, kdy si kamarádi z města vyrazí na ,,výlet'' daleko od civilizace a tam je terorizují místní burani. A právě v tomhle je Calibre tak skvěle originální. Nejsou to typičtí vidláci jaké byste čekali, ale obyčejný místní lid. No do chvíle než je něčím vyprovokujete. I když byla zápletka jasná hned od prvních minut, od té přelomové chvilky jsem měl sevřený žaludek až do samotného konce. Tak hutnou atmosféru a napětí jsem dlouho nezažil a s přibývajícími minutami se všechno stupňovalo, a to i potom co vyšla najevo pravda, takže za celých 101 minut není místo pro nudu. Nechápu zdejší kritiku na závěrečné vyvrcholení. Nejdřív všichni nadávají jak je všechno okoukané a když přijde takhle šokující finále, tak je problém zase v něčem jiném..! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Dva dlouholetí kamarádi se vydají na lov a nic nenasvědčuje, že by to nemělo proběhnout hladce a v přátelském duchu. Jenže po "prochlastané" noci, kdy je zrak ještě zakalen se na lov nechodí zvláště v blízkosti vesnice, kde platí jiné zákony, než ve zbytku světa. Navíc svět je malý a o náhody a zvláště ty nešťastné, není nouze. Z toho rozuzlení jsem trochu v rozpacích. Proč si Logan a spol. vybrali zrovna Vaughena, který vlastně všechno začal? Proto že se, na rozdíl od Marcuse choval slušně a ne arogantně, jako Marcus? I přes to závěrečné tápání je to film, na který se dá dívat a je osvěžením v současné trillerové nabídce. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Solidní věc, kterou kazí poněkud nepovedený konec. Jinak se jedná vcelku o vydařený, filmový počin, kde se potvrdí staré přísloví, že každá akce vyvolává reakci. Když je akce zpackaná, tak na sebe drsná a zničující reakce nenechá dlouho čekat. Na závěr poučení pro všechny. Když střílíte na srnce, dávejte si sakra pozor, ať se dobře trefíte, jinak přijdete o něj a (možná) i to co nejcennější, co máte. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 chlápci si jdou kamsi do jakéhosi zapadákova (asi tam necestují žádní turisté takže kromě nich tam nikdo přespolní není tím padá i nějaké napětí jelikož od začátku všichni ví, že to udělaly oni) zastřílet akorát, že se jim nezadaří a místo srny střelí děcko. Příjde fotík toho děcka a chce jednoho z nich zastřelit a ten 2 z nich ho zastřelí pak se to snaží zakamuflovat, ale příbuzní těch obětí po nich jdou. Totálně průměrné drama (thrillerem bych to nenazýval) , které je od začátku do konce vykalkulované (ty kecy o realičnosti jsou k smíchu k tomu se ještě dostanu). Takže všichni v tom zapadákově se znají a každý je někoho bratr sestra strýc atd. nikdo tam nevlastní mobil (dokonce ani ti 2 chlápci nejspíše) a ty 2 kretény vůbec nenapadne si za celý film domluvit třeba odtahovku nebo zavolat policii o pomoc. Některé scén jsou i neskutečně parodické třeba jednomu z nich rozmlátí nos, protože šoustal s čísi dcerou (to on nevěděl) a dal jí drogy následuje scéna kdy se mu omluví koupí jim pivo a nechá je na pokoji a to všechno jen kvůli tomu, že ten zmlácený jim dříve slíbil, že se poptá jestli by jednomu z nich nenabídly kšeft (opravdu bych kdyby mě někdo rozbil nos měl ještě chuť mu domlouvat kšeft bych musel být totálně vylízaný snad). Korunu tomu všemu nasazuje poslední scéna kdy přežije ten co to děcko zabil jen kvůli tomu, že jeho žena čeká děcko druhý nejspíše bez ženské i bez děcka umře a zastřelí ho zrovna on místo toho příbuzného toho mrtvého děcka co si celý film hraje na největšího ochránce na světě. 40 procent ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Dokonalá psycho hardcore...žiadne potoky krvi a vyvrhnuté vnútornosti ale do poslednej sekundy filmu prepracovaná chladná a krutá dráma ktorú spôsobila jedna jediná sekunda...podotýkam veľmi nešťastná....reči o blbom konci neriešte..film má možno jediný správny a logický koniec..na svete je málo uveriteľných thrillerov a toto je jeden z nich..na konci si položte otázku ako by ste sa zachovali A, byť v koži jednej strany a B, v koži druhej strany...potom budete mať jasno prečo má film koniec aký má...citový masaker za 90 % p.s. mzss1 zmeň si komentár ...vyspoiluješ tu celý film kámo ! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • První a poslední scéna byla natočena ve stejný den. (MeanWhile)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama