Reklama

Reklama

Králíček Jojo

  • USA Jojo Rabbit (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Být v nacistické Třetí říši malým blonďatým klukem znamená poměrně dost přímočarou kariéru. Tedy aspoň na jejím začátku. Jedním z prvních kroků je členství v organizaci Hitlerjugend, čili v „Hitlerově mládeži,“ což obnáší trochu vojenského drilu, pálení závadných knih, vyhazování věcí do vzduchu, nenávidění židů a podobné hraní si na vojáčky i na válku. A to v partě se spoustou Hitlerovi též velmi oddaných kamarádů. Smysl a cíl to má jednoduchý: stát se řádným a plnohodnotným nacistou. A tím chce být i desetiletý kluk Jojo (Roman Griffin Davis), kterému v tom pomáhá jeho imaginární přítel, tak trochu nablblý Adolf Hitler (Taika Waititi). Adolf Jojovi radí v různých životních situacích a podporuje jej v jeho správném náckovství. Zlom v Jojově životě nastane v okamžiku, kdy zjistí, že jeho maminka (Scarlett Johansson) ukrývá v podkroví židovskou dívku (Thomasin McKenzie). Od té chvíle musí malý Jojo čelit svému vlastnímu zaslepenému nacismu a s tím mu jeho vymyšlený Hitler už může jen velmi těžko poradit. I když se docela snaží. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (843)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netušil, že je ve filmu možné říci tolikrát ,,heil Hitler"(jestli to někdo počítal, tak by mne to zajímalo). První část vypadala bezchybně a říkal jsem si, že jde o skvělou komedii s Hitlerjugend tématikou. Velice jsem se nasmál, avšak ve druhém dějství nastal strmý propad po objevení židovky a tak jsem myšlenku na 5 hvězd skoro zavrhnul. Naštěstí však film nezklamal a konec byl takřka dokonalá směsice akčních a komediálních scén a to vše ještě moc hezky zabalené do růžového citového županu. 90% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Se zavřenýma očima nakonec zaokrohluju na čtyři, ale nebudu se tajit tím, že pro mě bylo zklamáním, když film velmi rychle opustí tábor Hitlerjugend a soustředí se jen na již provařené téma ukrývání židů. V čem je film opravdu dobrý, je kombinace nadsázky, lehkého, inteligentního humoru a reálného poselství uvnitř. Nevidím v tom otravný patos, ani násilné emoce, to jádro je ryzí, nicméně kromě samotného jádra už toho mnoho navíc není... 7/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Žánrová propletenost, kdy brutálně vážné a silné scény (oběšenci, gestapo, rozhovor v úkrytu ) okamžítě přecházejí až v parodii (vše s Hitlerem, atd. ) není zrovna šťastně zvoleným elementem. Máme tu vša hodně kvalitní herecký výkony mladých představitelů Roman Griffin Davise a Thomasin McKenzie, jednoho z mála sympatických nácků v dějinách filmů v podání Sam Rockwella, jehož postava, ale přesně naplňovala mou výtku někdy má člověk hubu od ucha k uchu, ( když představuje svou modernizovanou verzi uniformy, jindy (třeba na konci ) je emotivně silná, atd, atd. ) a s tím pojetím mám právě trošku problém. Nemluvě o tom, že si opět neodpustím to, že nemám rád, když němci mluví za války anglicky a opět si neodpustím odkaz na výtky mnohých z Vás u jiných filmů a zde děláte že neslyšíte, ale zase je fajn zakončit koment z úsměvem na tváři. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $32,262,604Tržby Celosvetovo $82,536,937Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Satira ako sviňa. Taika Waititi vie prekvapiť a mohol ešte čo to vymáknuť v tomto jeho diele ale aj tak potešil. Decká sú podarené v každom ohľade, úvod je razantný, úderný, Sam Rockwell a Scarlett Johansson sú dominantný vo svojich úlohách. /80%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na mě nefungovala změna nálad z nuly na sto. Komedie hahaha a pak tragická scéna a pak hned komedie. Drama mi Waititi nedokázal prodat. Přišlo mi to nevyvážené a tomu filmu jsem pak už prostě nic nevěřil. Vlastně mě to začalo i trochu srát. I když ty vtipné prvky byly opravdu vtipné a dětskej herec byl super. Vlastně všichni herci byli dobří. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (43)

  • Film se nezabývá jen láskou mezi Jojem (Roman Griffin Davis) a židovkou Elsou (Thomasin McKenzie). Velmi pozorný divák si může všimnout i dalšího milostného vzplanutí, které je ovšem velmi dobře ukryto a jen lehce naznačeno. Probíhá mezi Kapitánem Klenzendorfem (Sam Rockwell) a jeho podřízeným důstojníkem Freddym Finkelem (Alfie Allen). Když Jojo oba vidí v jejich speciálně navržených uniformách, jak jdou do boje, je možné všimnout si na kapitánově uniformě malého růžového a trojúhelníku. Stejné trojúhelníky, ale mnohem větší a viditelnější, má na svém plášti Finkel. Takto nacistické Německo označovalo za druhé světové války homosexuály. Gayové a lesby byli za války nacisty zatýkáni a posíláni do koncentračních táborů. Když jdou Klenzendorf a Finkel do boje, vědí že s největší pravděpodobností zemřou, a tak se rozhodnou veřejně přiznat svou sexuální orientaci. (Leeenilka)
  • Když se Jojo (Roman Griffin Davis) projíždí na kole s Rosie (Scarlett Johansson), jedou stromořadím po hladké asfaltové silnici s bílými pruhy po okrajích vozovky. Asfaltové silnice byly tehdy velmi vzácné a bílé silniční pruhy se vůbec nepoužívaly. (maxmen)

Související novinky

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

Vyhlášení výsledků 92. Oscarů

10.02.2020

Před pár desítkami minut skončilo vyhlašování výsledků 92. ročníku Oscarů a letos se zase jednou psala historie. Cenu pro nejlepší film si totiž odneslo vůbec poprvé v historii cizojazyčné drama… (více)

Ceny BAFTA – výsledky

Ceny BAFTA – výsledky

03.02.2020

73. ročník udílení Filmových cen Britské akademie je za námi, kdo slaví, a kdo naopak odešel domů s prázdnou? Nejlepším filmem bylo nakonec zvoleno válečné drama 1917 Sama Mendese. Snímek si odnesl… (více)

Reklama

Reklama