Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední závěť bývá pro příbuzné ta nejhorší. Epizoda z francouzského detektivního cyklu podle Agathy Christie. Služka uvidí ducha nedávno zemřelé paní domu. Duch jí cosi řekl, a služka plná strachu chce za každou cenu okamžitě odjet.
Právě v té době dostane komisař Lawrence dostane v té době dopis, že se bohatá dáma domnívá, že ji chce někdo zavraždit. Ale žena zemřela před několika měsíci, a dopis byl podán před dvěma dny. Alice, která je umořená radami, které uděluje zamilovaným a zhrzeným ženám v redakci Hvězdy severu, se nadšeně zapojí do případu. S komisařem fingují nehodu, a „zraněnou" Avril odnese Lawrence do zámku, aby se o ní postarali. A Avril pátrá.
To ještě komisař netuší, že do zámku dochází jeho matka na pravidelné duchařské seance a Alice jí hned padne do oka. Shání přece nevěstu pro svého nezadaného syna... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Trpas 

všechny recenze uživatele

Originálně uchopené detektivky od A. Ch. Trvalo mi asi 10 minut, než jsem si zvykla a přestala porovnávat Angličany a Francouze. Skvělý výběr hlavních hrdinů, skvělý humor, skvělé dialogy a kouzelně prostá sekretářka. A také krásné barvy. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To nejlepší, co o téhle zvrhlosti mohu říct, že jsem se jednou zasmál. To nejhorší, že jsem si neustále připadal, že koukám na nějakou nepříliš povedenou parodii na Hercula Poirota a Agátu Christie. Herecké výkony jsou tu bídné, detektiv vzácně necharismatický (alespoň, že když už se to neodehrává v anglii, tak změnili identitu detektiva a není to Poirot) a vedlejší ženské postavy abnormálně připitomělé a otravné. Uff... Proč já tomu vlastně dal dvě hvězdičky a ne nižší.... ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzkaz pro tvůrce seriálu: Vykašlete se na Agathu, neumíte to, francouzské detektivky jsou taky pěkné a ty určitě dáte! Hromada patologických vztahů nebo aspoň ne zcela v souladu s přírodou ( stejná pohlaví, bratr a sestra) zcela změněné základní charaktery postav. No, aspoň, že nezměnili vraha ( i když motiv ano) a Avril(ová) je sympatická kóča, vzdáleně připomínající Marléne Jobert(ovou), a komisařova sekretářka je zase podobná Merylin, takže celkem za dvě hvězdičky, i když jsem si po skončení musela pustit britské zpracování se Suchetem, abych si spravila náladu a připomněla noblesu, nejen hlavního představitele ale celého tohoto seriálu. ()

Reklama

Reklama