Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovi je šestnáct, má krásnou přítelkyni, rodiče ho podporují ve všem, do čeho se pustí, a vytvářejí mu patřičné finanční zázemí. Právě se přestěhoval, má nastoupit do nového hokejového týmu Vlků a zabojovat o místo brankářské jedničky. Jenže nováček v pevně semknutém kolektivu, to bohužel nevěstí nic dobrého. Co dělat, když tě spoluhráči nevezmou mezi sebe, a opustí tě holka? Spirála šikany, odvety a vzájemných bojů se roztáčí. Pro většinu hráčů je to zpočátku asi jenom zábava, ale kapitán Jerry tlak neustále stupňuje. Někteří s tím možná nesouhlasí, ale nikdo nic neudělá. A šikana se z kabiny následně přesune i na internet. Podaří se Davidovi vybojovat své místo v týmu, ve škole, v životě, a Vlky porazit? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

mira007 

všechny recenze uživatele

Český film z prostředí dorosteneckého hokejového klubu, který je nějakým procentem víc psychologickým filmem zabývající se šikanou než sportovním, ale mile mne překvapilo, že to není ploché televizní papundeklové nic, ale opravdu film, který není hloupý jako všechny ty vztahovky co proudí do kin. První polovina je sice dost statická, ale druhá půlka s vygradovaným finále plus herecké výkony a kamera na čtyři hvězdy. PS: Po Davidovi Pospíšilovi, který si zahrál v Policii Modrava si  i další hokejový spolukomentátor zkusil roli herce a musím říct, že Milan Hosták ( v té době generální manažer Zlína, po premiéře ho vykopli ) byl docela i přesvědčivý. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Je radost vidět v tomto období český film, který není komedie s postavami ve středním věku a zároveň se nesnaží o již tradiční námět vzít nějakou historickou postavu z 20. století a zpracovat podle ní historické drama "podle skutečných událostí" (za posledních 5 let: Anthropoid, Lída Baarová, Masaryk, Jan Palach, Toman, Milada, Havel, Šarlatán...). Mantinely nižšího rozpočtu tak pomáhají filmu soustředit se na hlavní tématiku šikany, ale zároveň snímek neopomíjí všechny okolní faktory, které často právě v případech šikany hrají klíčovou roli. Ať už to je rivalita v hokejovém týmu, závist krásné přítelkyně, rozdílné poměry rodin obou hlavních postav a s tím související rodičovská protekce a korupce v prostředí českého hokeje, či konflikt matky a otce na poli zdraví vs. hokej, potažmo "kdo to udělal" vs. "musíš se jim postavit sám", díky všem těmto prvkům působí Smečka naprosto autenticky a i neznámé herecké tváře nevytváří ve svých rolích křečovitý dojem, což není na naše poměry úplně běžné. Ruku v ruce s autenticitou tak šel i můj zájem o děj - během sledování jsem se smál oběma způsoby, napjatě sledoval dramatické scény i vcítěně prožíval šikanu s hlavní postavou Davida - zkrátka jsem si průběh celého filmu užil a Smečka mě zkrátka a dobře bavila. Mám lehké podezření, že si režisér Polenský vzal příklad z Lajny, že i v našich končinách umíme udělat film nebo seriál ze sportovního prostředí, ale to nic nemění na faktu, že projekt Smečka se dá považovat za povedený a úspěšně tak splnil svůj účel. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Šikana je fakt průser a bojím se, že v mnoha případech naprosto neřešitelnej. Mě se tohle týkalo naštěstí jen jednou a příjemný to teda nebylo, vyřešilo to bombovaní v metru na Chodově, druhý den s dalším před Albertem na Hájích a u třetího rány padaly v šatně ve škole, pak už jsem nikdy tohohle nebyl součástí, ale tady v tom filmu to byla čistě záležitost dvou kreténských tatínků naprosto bez debat. Mě se líbila i ta druhá dějová podlinka a to že tatínek umetá svejma prachama synkovi cestu v hokejový kariéře, to tiž přesně zničilo český hokej a dokud to bude tak, jak je v níže v odkazu článku, tak můžeme hrát leda tak s křovákama z Afriky a ne s Kanadou  (Mafie v českým hokeji) . ()

Fr 

všechny recenze uživatele

 „MÁŠ TU KONKURENCI!“ … „SI DĚLÁŠ PRDEL. Z PRALESNÍ LIGY…“   Film o hokejový kabině. Jako že jsou v ní kreténi. A jestli se prej s tím dá něco dělat. Taky o tom, že to není sport pro chudý… Ale primárně je to o šikaně. A celkem dobře naroubovaný na ten hokej, protože sportovní kolektiv je… stejně jako jinej kolektiv… ale macho samci se v tom sportu (a kdysi na vojně) najdou zřejmě nejvíc. Fajn název SMEČKA, kterej (určitě chtěně) ukazuje onen kontrast – na rozdíl od smečky zvířecí totiž ta lidská moc na férový pravidla nedbá. Jestli na tohle budou koukat teenageři – jenom dobře. Ukazuje návod, jak situace řešit i jak je neřešit. Hodit by se to mohlo i tátovi a mámovi. A to ani jejich parchant nemusí žrát led. A taky by ses v tom mohl vidět ty trenére… (jakýhokoliv sportu).     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Setkal jsem se šikanou.  2.) Parchant se chová nějak divně. ///                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

David je šestnáctiletý brankář, který právě přestoupil do nového týmu. A nebude to tu mít snadné. Spoluhráči jsou drsňáci a vycítili ideální cíl pro šikanu. Ambiciózní otec dělá všechno pro to, aby jeho syn uspěl, ale nevidí, že tím všemu spíš škodí a problém představuje i cukrovka. Na Davida je toho trochu moc. A je jen otázka času, než mu z toho všeho trochu rupnou nervy. Smečka je povedené a uvěřitelné drama s dobrými herci, přirozenými dialogy a svižnou režií. Jeho jediným výrazným problémem je fakt, že debutující Tomáš Polenský nakousne spoustu zajímavých témat a podzápletek, které nakonec trošku vyšumí do ztracena. Pořád ale příjemné domácí filmové překvapení. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • V den premiéry rozhodla vláda na mimořádném jednání mimo jiné o uzavření kin od následujícího pondělí – film tak byl v kinech po premiéře promítán pouhé čtyři dny. (thx033)
  • Na konci filmu hraje song „Smečka" od rappera Renne Danga. (ČSFD)
  • Tomáše Daleckého, který ztvárnil Davida, se podařilo najít až měsíc před natáčením. (ČSFD)

Související novinky

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Zlín Film Festival představuje soutěžní filmy

Zlín Film Festival představuje soutěžní filmy

25.08.2020

I když se konání jubilejního 60. ročníku Zlín Film Festivalu přesunulo z důvodu situace způsobené koronavirem až na září, jeho dramaturgové mají už dlouho jasno o podobě mezinárodních soutěží, které… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno