Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Zajímavosti (40)

  • Dveře z princezniny komnaty na chodbu jsou levé (mají panty na levé straně) – vidíme to při odchodu princezny z komnaty i při dialogu ve dveřích mezi Amélií (Eliška Křenková) a princem Janem (Marek Lambora). Při záběrech z vnitřku komnaty jsou však dveře pravé, panty jsou zjevně na pravé straně, vlevo jsou nějaké zámky či petlice. (Jarek572)
  • Při první vyjížďce prince a princezny usedá princ na koně a má ofinu načesanou na pravou stranu (z pohledu diváka). V dalším záběru ji má načesanou na opačnou stranu. O záběr později ji má zase načesanou napravo. (pornogrind)
  • Když Archivald (Roman Zach) hledá v knize informace o Oživlých skalách, otevře ji přesně na straně s obrazem tesaných úst. Následně otočí jednu stranu, ale jakmile přistoupí princezna Elena (Natalia Germáni), kniha je otevřená opět na straně s vyobrazením tesaných úst. (Jarek572)
  • Když princezna Elena (Natalia Germani) poprvé vychází ze zámku, tak za ní kráčí strážný František (Jakub Ouvín) a v ruce točí kapesními hodinkami, které v té době neexistovaly. Později jsou krátce vidět ve zpomaleném záběru. (Salpazar)
  • Když se princ Jan (Marek Lambora) loučí se svým otcem (Milan Hroch) a vydává se na hrad Trojříčí, má na hlavě korunu. Když jede na koni přes louky tak také. Když však prochází přes nádvoří hradu Trojříčí, tak už korunu na hlavě nemá a v momentě, kdy vstupuje před krále Roberta VIII., korunu na hlavě opět má. Tuto chybu okomentoval Lukáš Daniel Pařík slovy: „Prince ta koruna na hlavě tlačila, tak si ji sundal, a když šel ke králi, zase si ji vzal.“ (Krocka)
  • Na konci rozprávky, v scéne radujúcich sa obyvateľov, ktorá je snímaná dronom, je vidieť v pootvorenej stodole zadnú časť auta. (Frenkyt)
  • Na konci rozprávky, v scéne, kde sa pobozkajú dvaja radujúci sa obyvatelia, je vidieť za davom moderné vybavenie a ľudí, ktorí sú moderne oblečení. (Frenkyt)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama