Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 1

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Už od svojho narodenia je Miles (Jackson Robert Scott) netradične inteligentný a preto mu chcú jeho rodičia poskytnúť čo najlepšie vzdelanie. Všetko sa mení vo chvíli, keď tento inokedy slušný chlapec, s ktorým nikdy nebol žiadny problém, brutálne napadne svojho spolužiaka. Napriek terapii sa Milesov stav neustále zhoršuje a je stále agresívnejší. Jeho rodičia sa rozhodnú nájsť pôvod zmeny v jeho správaní a čakajú na nich šokujúce zistenia. - Ďalší fajnový horor s malým diablom v hlavnej úlohe. Námet nie je ničím novým, ale Jackson Robert Scott už má skúsenosti z It, takže podáva slušný výkon a vďaka nemu vývoj filmu nevyzerá ako keby ho už divák niekedy videl. Velmi ma zaujala scéna s maďarským dialektom. Normálne rozmýšlam, že kontaktujem nejakého tvorcu a navrhnem mu, aby do amerického filmu nejakým spôsobom zakomponoval kus záhoráckeho textu. Nemôžem zabudnúť na vynikajúci soundtrack od pána Josepha Bisharu. S hodnotením to ale preháňat nebudem, pretože je viac než jasné, že by sa z tohto projektu dalo vyťažiť viac, keby jeho cielom nebolo uspokojiť mainstreamového diváka. EDIT: 16.10.2022 - Po druhom zhliadnutí to zvýšim na slabšie štyri. V porovnaní s inými mainstreamovými horormi sa totiž akcia rozbehne úplne na začiatku a v podstate nepolaví až do úplného konca. Taktiež som si medzičasom hlavne kvôli seriálu Locke & Key oblúbil Jacksona Roberta Scotta, ktorý tu na vek 10 rokov hrá vynikajúco. Len škoda, že tu nebolo viac halloweenskej atmosféry. + herec z It a Fear the Walking Dead + herečka z Extraterrestrial, It Stains the Sands Red a Jigsaw + herečka z Saw 3D a A Christmas Horror Story ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak sa v nejakom filme vyskytne sirota, môže to dopadnúť sem-tam ako komédia (prípadne ako Anna zo Zeleného domu), ale veľmi často to dopadne ako horor (Sirota, Mikey – dieťa zločinu, Prípad číslo 39, Mama, Dobrý synček s Culkinom). Potomok nie je zlý (mrazivý pokec s psychológom), herci sú vcelku fajn, niektoré scény poriadne OK a ani atmosféra nie je na zahodenie. Avšak proste ma to dosť nudilo a scenár mi pripadal odfláknutý. McCarthyho predchádzajúci horor The Pact bol oveľa lepší. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Ďalší solídny kúsok od režiséra The Pact, Nicolasa McCartyho. Dejovo sme niečo podobné videli už veľakrát  v podobe démona/ducha, no presne v takej variante ako tu asi ešte nie. Žiadny vrchol scenáristickej kreativity sa neodohral, ale aj takáto malá snaha o inovatívnosť sa cení. Mimo príbeh taktiež všetko šľape ako má: herci (osobitne mladý Jackson Robert Scott, ktorý perfektne zvláda ako polohu nevinného, slušného chlapčeka tak aj vypočítavého, sadistického vraha) napätie i ľakačky. Od 5* sme ďaleko a úplná pecka, ktorá každého posadí na zadok to nie je, ale poctivý, malý, dobre natočený horor bez zbytočností a debility postáv, áno. PS :chválim nekompromisný záver. 75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy o zlých „spratcích“ mě už poslední roky nechávají zcela chladným. Kdysi jsem toto téma měl i docela rád, ale filmů na podobné brdo už existuje tolik, že jsem jimi naprosto přesycen. Tady se jeho tvůrci snažili alespoň o trochu zajímavou zápletku, která se netočí okolo Satana, ale spíše okrajově připomíná panenku Chucky. Tady máme rovněž sériového vraha, který se pokouší ovládnout a zmocnit se těla malého chlapce. Akorát nejdřív neskončil v panence, ale tady se usídlil už rovnou v těle chlapce. Chlapce, který má stejnou anomálii jako ON. Alespoň už vím, že lidem s různobarevnými rohovkami se mám raději zdaleka vyhýbat… Víc jak polovina filmu však připomínala spíše drama, nežli hororovou podívanou, protože nic moc zajímavého nedělo. Příběh se zaměřil hlavně na svou psychologickou stránku a já byl nucen sledovat zoufalou matku, která zprvu nevěří, že by její dítě mělo být „jiné“ a nesympatického spratka, který tu nastraží střep, tu někoho mázne hasákem, zabije psa (mimo záběr kamer), mluví ze spaní cizí řečí a brouká si nějaký popěvek. To bylo teda terno, již mnohokrát viděné a hlavně poněkud nezáživné. Ne však nudné, to bych lhal. Našlo se tu totiž i několik vcelku sympatických pasáží, které mě dokázali vytrhnout z letargie. Kupříkladu takové posezení u psychologa během hypnózy. To už bylo docela v pořádku a ani samotný závěr nebyl vyloženě marný. Alespoň se tu přidalo na brutalitě a zabránilo mi tak hodnotit podprůměrně. Do té doby jsem byl totiž rozhodnutý, že tohle na průměr prostě nemá. Nejvíc mi však asi vadila ta „předvídatelnost“ a příliš brzké vyzrazení pointy příběhu. I když to se dalo uhádnout svým způsobem už po pěti minutách. Jen doufám, že se z tohohle nestane další několikadílná série!50% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Řádně hutný a nepříjemný horor s velmi podařeným castingem malého Jacksona. Už v Zámku a Klíči jsem věděl, že tenhle mladý herec je sázkou na jistotu, a to se daří i v tomto celkem komorním horůrku o posedlém chlapečkovi. Jo, dneska to byla napínavá sázka na jistotu, kdy jsem se kolikrát přistihl, že nemám ani jednu ruku, jak jsem je křečovitě držel, skoro bych řekl, že jsem si je málem uřízl :-)) 75% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)

Reklama

Reklama