Reklama

Reklama

Milion malých střípků

  • USA A Million Little Pieces (více)
Trailer 1

James, třiadvacetiletý alkoholik a narkoman, má dvě možnosti: léčbu nebo smrt. Poté, co se probudí v letadle s rozbitým obličejem a bez vzpomínek na posledních několik týdnů, zamíří na odvykací kúru, kde ho čeká mnohem víc než jen detoxikace a terapie. Zatímco James podstupuje bezvýchodnou cestu za uzdravením svého zničeného těla, léčí také své zlomené srdce tím, že se spojuje s dalšími spřízněnými dušemi, které bojují za lepší život. Milion malých střípků je nejnovějším filmem uznávané režisérky Sam Taylor-Johnsonové, v němž Aaron Taylor-Johnson předvádí excelentní výkon. Ve filmu natočeném podle knižního bestselleru Jamese Freye, jehož scénář napsali Aaron Taylor-Johnson a Sam Taylor-Johnsonová, dále hrají Billy Bob Thornton, Juliette Lewisová, Giovanni Ribisi a Odessa Youngová. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (26)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Filmov o alkáčoch a feťákoch, ktorí proti svojej vôli boli donútení ísť na odvykačku, bolo nakrútených neúrekom, ale tento z tých všetkých, ktoré som ja videl, je zrejme najväčšia šupa! Hlavný hrdina (Aaron Taylor-Johnson) mi neuveritelne zapasoval i napriek svojmu egu a arogancii. Okrem iného je vo filme použitých i pár dobrých myšlienok od slávneho Lao Tzu z knihy Tao Te Ching! No a záverom ešte dodám, že toto bol asi prvý film, v ktorom som zniesol Juliette Lewis a snád prvá rola, v ktorej som si naozaj obľúbil Billy Bob Thorntona. P.S. Giovanni Ribisi ako buzik nemal tiež chybu! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slabe, Ten Krajcir Dzonsn nie je az taky dobry herec, nemam z neho natecene prirodzenie a nebudem tu davat 5 hviezd. ne, ne. Giovanni Ribisi detto - plany herec, nevie hrat. Tu bol este v roli homosexuala. mne to nevadi, mne je jedno koho picha do prdele. Na poli protialkoholickych filmov stale vedie Bill Wilder so svojim kuskom z roku 1945  : 20 % ()

Reklama

Greya 

všechny recenze uživatele

Raketový memoár vrcholové mety konzumovaného mixážního pultu drog i bezedného sudu lihovin zve polomrtvého, obnaženého mučedníka Freye do expresních programů rehabilitačního centra v bezvědomé kondici téměř narušených funkcí trvalého pobytu orgánů. Každá následující krůpěj alkoholového stolování je ve výsledku Jamesovým rohem na schovávačku v kulaté místnosti před smrtkou. Skupinky reflektují tedy euforické recepty na pohromy, anebo ohromující metody semaforu s přesvědčivým bažením. Příhody marných přízraků vzbuzují sympatie a nemalé starosti k jejich brouzdavým uvážením. Potrpím si na porouchané bytosti a s inventurou spáleného konce “shit listu pokojně hladím čistou čtyřku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už dost filmů o feťácích i alkáčích, poznal jejich prostředí i trochu osobně, no a můžu tedy naprosto zodpovědně prohlásit, že tohle byla asi ta největší sračka, jakou jsem o feťácích a alkáčích viděl. Pozérská, vyumělkovaná, nasládle patetická, od reality odtržená, s postavami plochými jako prkno. Pí rejžová by se měla napříště radši držet točení pseudoeroťáků pro staré panny, a ne se pouštět do témat, která přesahují rámec její mentální kapacity. A o čem že to tedy v kostce je? A bacha, tohle bude spoiler jako kráva. No, je to o protivném a nesympatickém cápkovi, který do sebe pere všechno na co přijde a kterému jeho brácha zařídí léčení. Brácha ho má totiž moc rád. Rádi ho mají i felčaři v léčebně, i terapeuti, i zřízenci, i pacoši, ženský i chlapi, všichni mu vycházejí vstříc a chtějí s ním kámošit a chápou ho a snaží se mu pomoct, ačkoliv on se neustále chová jako vzeklá hysterická pipina. A pak se i zamiluje do ještě větší blbky než je on sám a doktoři kvůli němu změní i pravidla špitálu a on se taky začne měnit a jeden pacoš mu chce říkat synu a adoptovat ho a to už jsem fakt blil z týhle trapárny, nic tak blbýho jsem totiž už dlouho neviděl. Jedinej důvod pro tenhle film kterej mě napadá je ten, že rejžová se chtěla pokochat pohledem na cápkovo dlouhý péro, který ho ve filmu nevím proč nechala dvakrát vytáhnout. A to je asi tak všechno, co bych k tomu řekl. Jedna slabá ne za trapnýho Thorntona, ani za nepřesvědčivou Lewisku, ale za labilního homouše Ribisiho a schizouše Dastmalchiana, tyhle dvě postavy mě aspoň trochu bavily. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„LENNY, CHCI TĚ TAM VZÍT. ČEKAJÍ TĚ HNUSNÝ DNY, MOŽNÁ TY NEJHNUSNĚJŠÍ V ŽIVOTĚ. BUDEŠ CEJTIT BOLENÍ V DUŠI, O JAKÝM SE TI ANI NESNILO. ALE PŘEMŮŽEŠ TO A BUDEŠ DÁL ŽÍT ČISTEJ A SVOBODNEJ …“   Příběh z odvykačky. James je troska a právě teď se rozhodne, jestli troskou zůstane…  Příběhová mozaika lidí, jenž zapadají do léčby. Nejsou extra zajímavý. Když Jamesovi přestane mrdat a naváže romantickej vztah, máme tady takovou inventuru života…. s tím, že je třeba kurva vydržet! Prostě film z léčebny, o boji se závislostí na alkoholu a cracku. Všemu rozumím, všechno chápu. Jen tý léčebny bylo moc a konflikty tak nějak normální. Za srdce mě to nechytlo.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2007 napsal James Frey, neznám. 2.) Nejsem tím, čím jsem býval. A jsem na to hrdej…  ///  Thx za titule „Jan Váňa“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se ve městě Pomona (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama