Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je inspirovaný skutečnými událostmi kolem filmové hvězdy období francouzské nové vlny Jean Sebergové (Kristen Stewart), která byla koncem 60. let minulého ilegálně sledována FBI v rámci programu COINTELPRO. Politické angažmá Sebergové a její románek s občanským aktivistou Hakimem Jamalem (Anthony Mackie) z ní udělalo cíl pokusů FBI narušit, zastrašit a zdiskreditovat hnutí Black Power. Ambiciózní mladý agent FBI Jack Solomon (Jack O'Connell) je přidělen ke sledování Sebergové, aby nakonec zjistil, že jejich osudy se nebezpečně proplétají… (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (15)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hnutie Black Power, zdvihnuté čierne päste a medzi nimi sa vyníma výrazne pobledlá ruka Kristen Stewart alias Jean Seberg. Tá si vyslúžila svoje miesto v tomto rasistickom hnutí (ak White Power sú hnusní fašisti, nemôžeme o čiernej sile hovoriť nič iné, to by sme predsa segregovali) jednoducho tým, že ponúkla svoj popolníček príjemnému Jamalovi, ktorý si voľný čas kráti pokornými slovami ako napríklad Alah akbar. Ale inak je napriek propagande film natočený citlivo. Príbeh o tom, ako vám môže FBI zrušiť kariéru, reputáciu, život. Stewart podala kvaliný herecký výkon a keď sa namiesto LGBT začne venovať serióznemu herectvu, ešte sa môže dočkať silných úloh. Z tých politicky orientovaných drám ide o pozerateľnejšiu záležitosť, dočkáme sa aj zaujímavých a napätých scén. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Skvelý dramatický životopisný príbeh o francúzskej herečke Jean Sebergovej, ktorú výborne stvárnila Kristen Stewart . Dej rozpráva o nevyspytateľnej povahe Jean, ktorá sa zaplietla s občianskym aktivistom Hakimom Jamalem , len preto, aby si trochu užila, bez morálnych predsudkov . Pre svoj rozmar šliapla vedľa, pretože sa dostala do obliga tajných zložiek USA. Z takýchto klieští sa už ťažko cúva von. Takto to fungovalo, funguje a bude fungovať. Nie je Jean, ako niekto prvý, ani posledný, kto takto dopadne. Môže o tom konšpirovať kto chce, nič nedosiahne, len kúsok popularity a keď to presiahne rámec, pôjde aj on voňať fialky, ale odspodu, tak ako ponúka aj táto pútavá dobre zrežírovaná dráma. ()

Reklama

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

V šesťdesiatych rokoch sa hollywoodska herečka zapletie s cernosskymi radikálmi finančne aj sexuálne. Nalepí sa na ňu FBI, začne ju odpocuvat a je rozhodnutá ju zdiskreditovat v médiách a úplne jej zničiť zivot. Jedného agenta ale trápi svedomie. Film sa odohráva v luxusných domoch a je pekne nasvieteny. O Jean Seberg som predtým nikdy nepočula, ale Kristen to zvláda. Sklamal ma taky nijaký koniec. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že je jen otázkou času, kdy Kristen Stewart dostane Oscara, protože dlouhodobě hraje naprosto fantasticky + se na ní opravdu velmi hezky kouká. Příběh je to rovněž zajímavý, není to nějaké napjetí, spíš psychologie do hlavní postavy. Bohužel to nejde víc na dřeň, takže ta síla, která se v příběhu jistě skrývá se ukáže jen občas. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Nezajímavě zpracovaný nezajímavý příběh nezajímavé pipinky z lepších poměrů. Kdyby byla Jean tlustší a méně sněhově bílá, neštěkl by po tomhle námětů ani festival amatérského filmu, jenže dnešní Amerika je těmhle příběhům silně nakloněna a tenhle ebony-ivory románek mezi křehkou dívkou s nordickými kořeny a přestože radikálním, rasistickým a teroristickým ale dnes PŘEDEVŠÍM černošským hnutím jistě nenechá jedno SJW očko suché. Jako ideologická propaganda tedy asi slušné. Pokud by tu pro propagandu byla zvláštní kategorie a spadaly by do ní snímky jako Der Ewige Jude, Kubanskie Kazaki apod. chuťovky, v rámci žánru by to bylo na vyšší střední hodnocení, jelikož je to tu zařazeno zatím zcela běžně a ještě k tomu jako životopis (ačkoliv děj je z dobré poloviny čirá fikce), hodnocení bude vypadat zcela jinak. Škoda Kristen, jejíhož talentu je pro tenhle styl tvorby veliká škoda. 1/5 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)

Reklama

Reklama