Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární komedie mravů Paula Mazurského satirickou formou přibližuje vliv sexuální revoluce šedesátých let na chování dobře situovaných třicátníků. Dokumentarista Bob (Robert Culp) prožije s manželkou Carol (Natalie Woodová) víkend ve volnomyšlenkářské skupinové terapii. Ted a Alice (Elliott Gould a Dyan Cannonová) tvoří sice tradičněji založený pár, ale vždy si rádi poslechnou vyprávění o provokativních dobrodružstvích „osvícené“ dvojice. Jednoho dne jsou však přizváni prožít si takovou historku na vlastní kůži. Na svou dobu odvážná a s invencí natočená inteligentní komedie je důkazem mimořádného pozorovacího talentu režiséra a spoluautora scénáře, jenž rozvinul zápletku kolem vlastního zážitku z jednoho z jihokalifornských center učících klienty „skutečně prožívat“ vlastní emoce. Jeho debut je intenzivním svědectvím o době, kdy sexuální revoluce dosáhla svého vrcholu a její aktéři byli upřímně přesvědčeni, že lze prostřídat partnery a přesto zůstat přáteli. Film se skvěle souznícím hereckým kvartetem získal čtyři nominace na cenu Americké filmové akademie. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (37)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vztahy Boba a Carol a Teda a Alice předkládají divákům velmi zajímavou, otevřenou a nevázanou studii o sexualitě tehdejších, "květinových" let. Přístup jednotlivých postav k různým tématům je odlišný a snímek nakonec vyvrcholí jakýmsi "grouppensexovým pokusem." Všechen sexuální vítr rozpoutala Natalie Wood a je to právě ona, kdo se snaží se vztahy nezávazně experimentovat, a aktivně se do svých plánů snaží zapojit i své přátele. Jinak, Natalie Wood má postavičku k "nakousnutí" a říkala jsem si, že přesně takovými křivkami bych také chtěla disponovat:) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny, dobre odsypajuci film -hippie film zo 60. rokovod rezisera menom Paul Mazursky /Moskva na Hudson, Somrak z beverly Hills/. Odlahcene, obycajne dialogy prevazuju, to dodrzuje aj tento film. K tomu este slusne kulisy, provokativne dobrodruzstva, odvazna reziserska praca a vyborna kamera - silne atributy filmu, vrele odporucam . 75 % ()

Reklama

The_God 

všechny recenze uživatele

Dnes, kdy je nahota a promiskuita ve filmech naprosto běžná, tak ten film nepůsobí asi tak silně jako v době svého vzniku, ale i tak je to docela příjemná komedie. Ale co mně se líbilo nejvíc, byly hlášky a hlavně "Tak jo. Dáme si orgie a pak půjdem na Tonyho Bennetta" :D Rozhodně příjemně strávený čas. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí vztahový hippie filmeček (v 69. to snad ani jinak nešlo - summer of love) o dvou spřátelených manželských párech, z nichž jednomu dobová móda "free love" vleze trochu na mozek. Nezaměnitelně šedesátkově lehké a rozevláté, s asi nejdokonalejší manželskou postelovou scénou, jakou jsem kdy viděl, deset minut trvající (debata, humor, hádka, všechno tam je). Je to humorné i vážné, výtečně zahrané, s několika scénami na které jen tak nezapomenete a písničkou, kterou znáte, na závěr. Elliot Gould je super hereckej týpek, mám ho čím dál radši. P.S. dobytek: zas tak žhavý to nejni, moc jsi toho teda neviděl :) 90% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dospělé americké děti okoušejí svobodu. Analyzují se navzájem, sdělují si své nejvnitřnější zážitky, aniž by si připustili, že jediné po čem touží, je návrat k bezpečí maminčina tepla, objetí a prsu. Svoji hedonistickou touhu po požitcích (nyní dostupných ve formě lehkých drog a nezávazného sexu), po úniku z úzkosti každodennosti, skrývají za rádoby duchovní weekendové pobyty v lůně panenské přírody a pokusy o (pseudo)vědecké vyjadřování. Nedokáží si připustit, že jsou jen rozmazlenými malými egoisty. Neskutečně zábavné (postelová scéna: Chceš abych dělala něco, co nechci? - Ne. - Tak nikam nechoď a zůstaň tady!), ale celému filmu vládne Natalia Wood jako Carol se svou racionální ŽENSKOU logikou. Jakým způsobem rozvíjí své myšlenky a následně je realizuje! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Leif Garrett v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama