Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Saxofonista Vladimír Ivanov hraje v moskevském cirkusu, který se chystá na zájezd do New Yorku. Šedivá existence v sovětské metropoli, kde se pořád něčeho nedostává a kde kvůli intimní chvilce s přítelkyní musí jít do kamarádova bytu, je najednou vystřídána návštěvou svobodného světa se spoustou lákadel. Vladimír se v náhlém hnutí mysli uprostřed prohlídky známého obchodního domu Bloomingdale's rozhodne k emigraci, jíž nezabrání ani do cirkusu nasazení agenti KGB. Ale tím jeho příběh teprve začíná, neboť život v nové vlasti není vůbec jednoduchý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Lehce úsměvné drama o osudu ruského emigranta a jeho vyrovnávání se s "Novým světem"....Výborný Williams a krásná neznámá Maria Conchita Alonso v opravdu příjemném filmečku, který má u mě plus i za to, že neukazuje Ameriku jako naprosto dokonalou. Ikdyž v porovnání s komunistickým Ruskem z počátku filmu je to ráj na Zemi.. 7/10 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film s naprosto skvělým Robinem Williamsem - tomu podobné role sedí jako ušité. I když vypráví o kontrastu Ruska a USA, nedělá to žádným prvoplánovým způsobem - sice je zde Rusko ukázáno jako místo bídy, ale také jako místo, kde lidi věří ve svobodu a umí se i přes bídu a totalitu radovat i z mála, naproti tomu je USA je vykresleno jako místo, kde je všechno možné - bohužel to dobré i to zlé a američani se vlastně skládají jenom z přistěhovalců - takovou sebereflexi bych od amerického filmu nečekal. Jinak je zde pár úsměvných situací, ale celý film se nese v takovém hořkosladkém duchu s špetkou nostalgie a vynikající hudbou (zajímalo by mě, jestli Williams opravdu umí na saxík), který mi docela sedí. Ve vedlejší roli mě potěšil Cleavant Derricks alias Rembrandt Brown ze Sliders-Cesta do neznáma. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Miloučký film srovnávající klady a zápory dvou protilehlých společenských systémů. Není to jednoduché - v úsměvné nadsázce a zdánlivě jako by nic se vší vážností vyexstrahovat a postavit proti sobě to nejzákladnější, co mezi baštami socialismu a kapitalismu stojí. Zde se to opravdu povedlo; také díky neokázale mistrovskému Robinu Williamsovi. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ideálně namíchaný koktejl komedie, dramatu a romantiky popichující absurdity tehdejší železné opony, který (až mírně propagandisticky) popichuje Američany, že si mají vážit svobodné atmosféry vlasti, ve které žijí. Protože nic není tak růžové, začátky v nově nabyté svobodě nejsou také jednoduché a postava Robina Williamse (podávajícího jeden z nejlepších výkonů kariéry) to pozná na vlastní kůži. Režisér Paul Mazursky natočil povedený "nevážně vážný" film, který ani po pádu železné opony neztrácí nic ze svého lesku. Velice příjemně sympatická Maria Conchita Alonso si po boku Williamse odbyla nejlepší roli, kterou už nikdy v budoucnu nedokázala zopakovat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude opravdu hodně americké, ale ono je to takové nezávislé. To, že byl mezi Amerikou a SSSR té doby rozdíl, to je jasné, ale je to podáno nijak nadneseně. Jsou problémy i v USA, i když zde nejsou tak zdůrazněny. Celkové vyznění filmu je moc příjemné, hlavně díky skvělému Robinu Williamsovi, který dal do postavy, co mohl. Některé vtipy příjemné, ale ne přehnané. Stejně tak i dramatická rovina vyvážená. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je skrytá reklama na jiný režisérův film - Rozvedená žena (1978). Ivanoff (Robin Williams) vychazí se svojí přítelkyní z kina, kde právě film dávali. (bo.rec)

Reklama

Reklama