Reklama

Reklama

Unforgettable

  • USA Unforgettable (více)
Trailer 2

Dramatický thriller sleduje Tessu Connoverovou (Katherine Heigl), která se jen těžko vyrovnává s koncem svého manželství poté, co se její bývalý manžel David (Geoff Stults) šťastně zasnoubí s Julií Banksovou (Rosario Dawson). Nejen že Julii přivede do domu, v němž s Tessou kdysi žili, ale i do života jejich dcerky Lily. Julia, která se snaží přivyknout nové roli manželky a nevlastní matky, věří, že potkala muže svých snů, muže, který jí pomůže udělat tlustou čáru za její ponurou minulostí. Tessina chorobná žárlivost však brzy překročí všechny meze a nezastaví se před ničím, dokud se z Juliina snu nestane naprostá noční můra. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (53)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nic nezapomenutelného se nekoná. Obě herečky v hlavních rolích vzdorují ohranému námětu, blbým dialogům, absolutní předvídatelnosti i televizní suchotě jak se dá. Málo platné, Katherine Heigl není na plátně přáno. Přitom je její obsedantní psychopatická mrcha tím nejzajímavějším, čím film disponuje. Začíná se ve chvíli, kdy Jules (Rosario Dawson) je v péči policejních vyšetřovatelů, je obviněná z vraždy, samozřejmě je jasné, že žádný zločin nespáchala. Musíme se v ději vrátit o půl roku zpět, abychom viděli, co výslechu na policejní stanici předcházelo. Všechno na Jules narafičila Tessa (Katherine Heigl), která nemůže přes poševní vchod přenést, že její bývalý manžel se noří pravidelně do kakaa, navíc se s tímhle drinkem má co nevidět oženit. A tak Tessa zkušeně intrikuje, spojí se přes falešný profil s temným mužem z Julesiny pohnuté minulosti, volá jí z anonymních čísel, vydává se za ni, prostě dělá vše proto, aby vztah i snoubenku zničila. První hodinu se toho příliš nestane, vše je zbytečně rozvleklé, tempo i napětí absentuje. I málo zkušený divák hravě odhadne, že naplno se film rozjede někde půlhodinu před koncem. To sice ano, jenže finální střet vagin je málo šťavnatý, vaginy zůstaly proklatě suché, herečky se kočkují jak dvě blbky, až jedna dostane nápad, že uzavře smrtelný pakt s nožem. Nevyžaduji po filmech, aby byly absolutně originální, to vůbec ne, jde mně o mnoho jiných aspektů, které ale tento film zcela postrádá. Film postihlo hned několik negativních faktorů. Zdatná scenáristka Christina Hodson se nepotkala s formou i invencí, jen přežvýkala stokrát viděné. Nejhorší je ale na filmu režie. Zkušená producentka Denise Di Novi režíruje jen vzácně, tuhle činnost by měla přenechat povolanějším, respektive už by neměla vůbec režírovat. Režijní řemeslo totiž vůbec neovládá. Film by klidně mohl těžit ze zlověstné atmosféry, vůbec se o to nepokusí. Když dojde na erotickou scénu, herci jsou nabalení jak na Everest. Násilné scény jsou krotké a nebývale mizerně natočené, pád ze schodů vyvolá pobavený smích. Vše řemeslně nezvládnuto. Film má rating R, všechny nemravné i násilné scény jsou jak z odpoledního televizního filmu. Není nutno litovat, že se film neprobojoval do našich kin, tv obrazovka mu totiž sluší dokonale. Katherine Heigl a Rosario Dawson se na to ani trochu nevykašlaly, jejich herecké kvality vysoce ční nad kvalitami filmu. Velká smůla, že to Katherine zase s kinofilmem nevyšlo, je to zrovna ta z hereček, která vyvolává erektivní stavy. Film je, jak to kulantně sdělit, ztráta času. Valná většina thrillerů, odehrávajících se na podobné téma, byla lepší. 4/10 ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Na Unforgettable som sa tešila už od prvého náznaku traileru. Napriek tomu, aké role si vyberala, som Katherine Heigl nikdy nepovažovala za hlavnú hrdinku romantických komédií a aj keď filmy ako 27 šiat alebo Život je raz taký mali originálny námet, tak sa na úlohu dievčaťa, ktoré zúfalo hľadá lásku sa proste nehodí. Toto je jej miesto, dokonalá, chladná mrcha, ktorá spraví hocičo, aby získala svoje. Výborný výkon spolu s Rosario dodávajúcou napätie, ktoré vo filme aj tak trochu chýbalo. Soundtrack slabý a výkony ostatných hercov vo vedľajších úlohách to neskutočne ťahali dole. Takéto námety mám rada, ale nie je to žiadna Gone Girl. Mimo iné, koniec ma sklamal. Za mňa 3* ()

Reklama

pirulka 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z tých thrillerov, ktoré ma nemajú už v aktuálnom štádiu môjho životného vývinu (:D) a preferencií čím zaujať, nie je v ňom nič, čím by vyčnieval spomedzi plejády filmov natočených s podobnou tematikou...žiadne nóvum, ani niečo čo by mi zabránilo zabudnúť na tento film hneď po jeho vzhliadnutí .... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono je to do určité míry i zábavné, ale asi ne tak, jak tvůrci chtěli. V zásadě se jedná o nijak zajímavý thriller s tuctovou zápletkou, kdy šílená ex dělá naschvály nastávající bývalého manžela. Nicméně je docela sranda sledovat tu koncentraci všemožných klišé a největší prča je, když dojde na herecké výkony. Copak Rosario Dawson, ta to ještě jakž takž odchodila, ale Katherine Heigl přehrává takovým způsobem, že jsem se musel smát téměř pokaždé, když se snažila dostat do jakéhosi psycho-módu. A to bylo dost často. Všechno korunovala neskutečná závěrečná "bitka". Tak trošku guilty pleasure. 50% ()

GeorginaAnne 

všechny recenze uživatele

Katherine Heigl mám ráda, je skvělá herečka a ještě k tomu krásná ale vůbec bych do ní neřekla, že dokáže zahrát takovou mrchu. Zvládla to ovšem skvěle a i když jsem soucítila s Julií, díky Tesse (Katherine) jsem si zamilovala i ji. Není to sice úplně nejlepší Thriller či Drama ale je to dobrý průměr, jsem spokojená :-) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Počas prípitku vo firme si na začiatku filmu môžete všimnúť, že Julia (Rosario Dawson) drží pohár v každom zábere v inej ruke bez toho, aby si ho podala. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama