Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wayne zachrání život jednomu člověku. Zanedlouho se dozví, že to byl známý gangster Frank. Ten ho za odměnu pozve do svého nočního klubu. Trochu se spolu seznámí, a když Frank zjistí, že Wayne žije sám, pošle mu jako " dárek" dívku Glorii, aby mu týden dělala společnost. Wayne ji chce vyhodit, ale Glorie mu vysvětlí, že kdyby ji Frankovi vrátil, dostala by se do maléru ona a její bratr, který Frankovi dluží peníze. Wayne si ji tedy doma nechá, vyspí se s ní, vznikne mezi nimi vztah. Po týdnu si Frank přijede Glorii vyzvednout, ale Wayne mu ji už vydat nechce, protože s ní chce žít.Frank mu nabídne, že Glorii prodá za 40. tisíc. Wayne hořko těžko peníze sežene, ale Glorie takový kšeft odmítne a sama odejde. Frank si pro ni přijde znovu, vypadá to, že se střetne Frankův gang a policajti, kteří přijedou zase podpořit Wayna. Frank s Waynem se tvrdě poperou, do toho zmatku se najednou Glorie vrátí, a aby zabránila většímu maléru, rozhodne se, že se k Frankovi vrátí dobrovolně. Frank je ale také velkorysý, a když vidí, čeho je Wayne kvůli Glorii schopen a ona kvůli němu, vzdá se jí, a nechá je už oba na pokoji... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Sympatický film o životním rozhodnutí a činu jednoho ustrašeného, bojácného, zklamaného a už nejspíš rezignujícího chlapíka, kterému je dána velká šance a on ji využije, tak jak nejlépe dovede. Robert De Niro se tentokrát převtělil do nezvyklé úlohy, ve které ho rozhodně nejsme zvyklí vídat a je otázkou, zda-li jsme ochotni tento jeho přerod vůbec akceptovat. Pro mě je bezesporu zajímavou podívanou, mám-li možnost sledovat De Nira, který většinou dělá ramena, jak se přikrčuje, kde může, a snaží se být ještě menším, než je. Myslím si, že i tento typ postav zvládá na výbornou, my se jen musíme smířit s tím, že i De Niro je jen člověk, který by rád našel roli, kterou by předvedl ještě něco nového. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se toho filmu obával (aniž bych četl zdejší komenty), ale nakonec jsem byl velmi mile překvapen. Hodně příjemná lidská komedie o různých povahách a jejích nositelích. Ne že bych se u toho smál nahlas, ale docela jsem si to užil. Cítím z toho filmu duši, což se mi u těch současných moc nestává. Po hodně dlouhé době film, v němž mě bavil De Niro a zase mě na chvíli přesvědčil, že když chce a umožní mu to scénář, tak ve filmu i hraje a ne, že v něm jen je. Murray je bez debat, pokaždé, když se objevil, chtělo se mi chechtat nahlas. Nejvíc mě ale rozsekal David Caruso. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Trošku zvláštní krimi-komedie. Má zajímavě obsazené charaktery. Robert De Niro jako vyměklý polda a Bill Murray coby gangster.. Nejvíc se však blýsknul David Caruso ve vedlejší roli drsného poldy. Všimli si toho patrně i producenti, takže si Caruso zanedlouho střihnul hlavní role v thrillerech JADE a POLIBEK SMRTI. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Všetci by tu radi videli obe hlavné postavy vymenené podľa šablóny: De Niro = mafián a Murray = ustrašený snílek. Ale práve v tom originálnom prevrátenom castingu je čaro tejto nahorklej komédie. A až na záverečnú scénu sa mi to celé javilo oveľa uveriteľnejšie ako 90% všetkých filmov oboch protagonistov. Pre mňa je tento film po každom pozretí lepší a lepší 😜 75% ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

De Niro se nejlíp hodí do role drsného mafiána nebo drsného policajta. Tady hraje policajta - ale slovo "drsný" na jeho postavu nesedí ani  zdaleka. Drsnej mafián tady je taky - ale hraje ho Bill Murray. Takže tohle netradiční pojetí jejich obvyklých rolí je na tom filmu asi nejzajímavější. Ale celkově se mi to docela líbilo, takže slabší 4 ****. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Chicagu. (Terva)
  • Při jedné ze společných scén omylem zlomil Bill Murray nos Robertu De Nirovi. (korbitch22)
  • Kvůli přepracování závěrečné scény bylo uvedení filmu zpožděno o rok. (Terva)

Reklama

Reklama