Reklama

Reklama

Šaman

  • USA Medicine Man (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed mizejícího amazonského dešťového pralesa daleko od civilizace žije zahořklý biochemik, doktor Robert Campbell. Kdysi jeden z nejnadějnějších vědců pracuje uprostřed pralesa mezi příslušníky indiánského kmene. Vědeckému institutu, který financuje jeho výzkumy, se ozve po třech letech jen proto, aby požádal o dokonalejší přístroje a nového asistenta. Na jeho základnu dorazí s novým vybavením doktorka Rae Craneová, která sice přivezla požadované přístroje, ale současně má prověřit Campbellovy výzkumy a rozhodnout o jejich dalším financování. Teprve když Campbellovi oznámí, že institut uvažuje o zrušení jeho výzkumu, neochotně jí prozradí, že je zřejmě na stopě léku na rakovinu. Bohužel ho ale nedokáže ze zkušebních vzorků izolovat. Přes vzájemné antipatie se vědci pouštějí společně do dalšího výzkumu, který se nečekaně stává závodem s časem, neboť k unikátní lokalitě se neúprosně blíží motorové pily a buldozery, pracující na stavbě dálnice. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

r007 

všechny recenze uživatele

Ráda bych napsala opět skvělý film se Seanem, ale je to jen skvělý Sean v dalším filmu. Nevím, jestli je to scénářem nebo režií, ale scénář mi připadá dost zajímavý na to, aby se z něj vytěžilo víc skvělých scén než ve filmu skutečně je. Třeba jak doktor bojuje se skutečným šamanem, nebo scéna zachraňování doktorky po pádu se svahu, nebo když doktorka píchne dítěti poslední účinnou látku ( poté ji Sean zlehka pohladí po ruce ). Prostě mám v tomto filmu oblíbené scény, které miluju, ale musím protrpět občas nezáživných deset minut. A navíc se nemůžu ubránit dojmu, že oba protagonisté se moc rádi neměli. Lorraine Bracco mi v tom filmu trošičku vadí. Velmi těžce hodnotitelný film. Seana prostě miluju , nádherná příroda nemá chybu, stejně tak jako původní obyvatelé pralesa, ale doktorka Bronxová tam prostě nesedí. Scéna s buldozery je hodně absurdní a ta poslední jakbysmet. Ach Seane, to nebyl lepší výběr pro Tvůj protějšek ? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nevim, proč tak malý hodnocení. Podle mě to je dobrej dobrodružnej film s originálním nápadem, kterej je i dobře a zábavně zrežírovanej. Myslim si že McTiernana udělal určitě dobře, že do hlavní role obsadil Seana Conneryho, v tý džungly vypadá naprosto přirozeně, nikdo jinej v jeho věku by se na tu roli nehodil víc. Taky mě docela překvapila Lorraine Bracco, ta byla taky hodně dobrá. Celkově je to peo mě výbornej film, kterej sice svý mouhy má, ale vždycky se na něj rád kouknu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli ti malí oranžoví parchanti existují někde jinde ... já je najdu." Přiznám se, že Dr. Campbell je vědec dle mého gusta. Nepotřebuje totiž bílý plášť, špičkově vybavenou laboratoř, mozek intelektuálního mimoně a ani nechce kandidovat na prezidenta. Místo toho upřednostňuje smysluplnou práci v terénu, golf v džungli a sex na čerstvém vzduchu. To je mi sympatické, baví mě to a ačkoli jsem nikdy nebyl voličem zelených teroristů, tak při souboji asfaltu s deštným pralesem stojím vždycky na straně šamana. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tom Schulman, Sally Robinson .. John McTiernan to má v džungli zřejmě rád.. Nyní se tam vrací (tentokrát Amazonská) a opět uvidíme boj. Tentokrát doktora, který po dlouholetých výzkumech a bádání stojí na prahu objevení jedinečného léku proti rakovině, ovšem sám musí bojovat proti jiné rakovině - globalizaci - ničení pralesa včetně unikátních živočichů a rostlin.. Příjemný mix dobrodružného a romantického žánru. Sean Connery ve velice sympatické roli v níž mu držíte palce, aby to nebyl jen fiktivní film a ten lék skutečně našel.. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Tento film by si zaslúžil lepšie spracovaný scenár, lebo námet je pomerne originálny a zaujímavý. Výprava je fantastická a McTiernan sa zase ľahko a profesionálne pohybuje v pralese. Podľa mňa je najslabším miestom v príbehu iskrenie medzi Connerym a Bracco..film je tak zbytočne miestami vtipný kde sa to nehodí. Suché a ironické hlášky by sa viacej hodili Clintovi Eastwoodovi. K čomu mám 100 % obdiv je soundtrack ! Vo filme je cítiť aj obohratú ekologickú agitáciu. Celkovo film hodnotím nízko a len vďaka hudbe a krásnej prírode dávam slabé tri hviezdičky. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Sean Connery dostal za tento film 10 milionů USD. Tom Schulman dostal za scénář 3 miliony USD. (Bauer)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama