Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (377)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Luxusní námět, výborný gore, ale provedení se ne tak úplně povedlo. Hodně mě rušilo často nelogické chování postav, nejvíce tedy rodičů, kteří si dlouhou dobu odmítali připustit že si ukousli příliš veliké sousto, když chtěli natajňačku vychovávat mimozemšťana. Přerod Supermana z hodného na zlého pro mě není dostatečně vysvětlen. Rovněž zde jaksi chybí dovysvětlení jeho příletu na zem, potažmo role jeho mateřské lodě schované ve stodole. Škoda, tento příběh si zasloužil lépe promyslet. Alespoň že jde o svižnou jednohubku. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Damiánek z Kryptonu terorizuje své adoptivní Kentovi, Lois Laneové pro jistotu rozdrtí ruku a náš svět nechce spasit, ale zprasit. Jestliže je nebe, musí být i peklo. Jestliže je Superman, musí být i Badman.. Brightburn se snaží napříč žánry dekonstruovat superhrdinství, ale paralyzují ho tři kryptonity. Bratranci Gunnovi (náhled do jejich filmografie je ostatně všeříkající) a Yarovesky, který s potenciálně atraktivním tématem prokázal i na ploše pouhých 85 minut absolutní neschopnost čímkoliv zaujmout (utrhnuté čelisti a střepy v oku se sice budou vyjímat v bulvární verzi Daily Planet, ale vyčichlému zbytku nijak nepomůžou). Lex Luthor jako poctivý lidumil, štíhlý chytrák Otis a Zodova parta v modroústřičných oblečcích zachraňující planetu Zemi jsou sice lákavé představy, ale k nějakému globálnějšímu pokračování s tímhle tvůrčím týmem už snad nebude vůle.. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Celé to stojí i padá na té myšlence „Supermana naruby“ - nic víc než tento prostý motiv Syn temnoty nenabízí a jeho děj se vyvíjí zcela předvídatelným směrem bez větších překvapení. S fádním, až mimózním obsazením (Elizabeth Banks) a bezpohlavní režií působí i těch devadesát minut nesmírně dlouze. A jen abyste náhodou na konci netápali, zda jste se hodinu a půl dívali na film o hodném či zlém chlapci, pro jistotu vám Billie Eilish v závěrečných titulcích zazpívá song Bad Guy. To už bylo fakt moc. Michael Rooker a jeho cliffhanger k rádoby pokračování vyzněl už opravdu zcela naprázdno. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jen SPOILER: Málokdy lituju špatných konců, ale kdyby maminka svého milovaného chlapečka podřízla jako podsvinče a s jeho chrchláním a bubláním přišly závěrečné titulky, zamáčkl bych dvě slzy. Ne, není to originální, ne, není to radikální žánr, ano je to jen pičovina se Supermanem, který se při sestupu nakazil Aspergerovým syndromem (ano, to je taky pičovina). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný mix Supermana a Přichází Satan! bez napětí a děsivé atmosféry. Chybějící strašání nenahradí ani osudný pohled do zářivek, ani hluboký zákus do volantu. Když se dům na farmě mění v ementál, trocha napětí se přeci jen dostaví, ale to už k závěru moc času nezbývá. Zřejmě z opatrnosti jdou některé drsnější záběry stranou, a tak, jak přesně dopadla Caitlyn při zvedání Brandona, se může divák jen dohadovat. Další kousek, co do kina nepatří (na premiéře jsme byli tři). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Premiéra filmu byla původně plánovaná na 30. listopadu 2018. (Varan)
  • Na konci filmu lze zahlédnout v jednom rámečku hlavního hrdinu filmu Super (2010), který režíroval producent James Gunn. (Isidor)

Reklama

Reklama