Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (381)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Viděno v kině. Ani se mi na to moc nechtělo do kina, ale nakonec jsem se přeci jenom na to vrhnul. A ve finále nejsem vůbec zklamaný. V podstatě jsem dostal zhruba tak to, co jsem v pozitivním slova smyslu čekal. Tématem to nepřinese vůbec nic nového, je to prostě takový zlý Superman. S ohledem na nízký rozpočet, možnosti atd to asi ani lépe dopadnout nemohlo. Možná by to chtělo o něco delší stopáž či víc nápadů, ale co už. Nuda zde nehrozí ani na minutu, tempo to má poměrně velké. Asi tak ta ½ snímku mě až tolik nebrala, ale v druhé části už mi to chvílemi přišlo i trochu napínavé a zábavnější. Na tak malý rozpočet to bylo ale celkově obstojné. Má to slušnou kameru, dobré herce a hlavně je to dobře ozvučněné. Rko je zde docela solidně využité – ta scéna s natrhlou čelistí byla opravdu top. Takže, není to film, který bych chtěl vidět víckrát, ale v rámci jednohubky to vcelku zabavilo. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Určite nie klasický horor, na ktorý sa idete báť. Námet je však výborný a možno nie dokonale prevedený v tomto filme, ale určite má potenciál. Možno filmu uškodilo práve to, že sa jedná o typický "child" horor, kde v podstate zlou postavou je dieťa. To je velikánske obmedzenie, keďže dieťa nemá prístup úplne ku všetkému ako dospelí a môže na diváka hrať iba svojou "nevinnosťou". Herec v hlavnej úlohe hrá úžasne, som zvedavá, či si film pozrel. Výborný soundtrack ! :D 65% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný hororový superman s producentem Jamesem Gunnem je pro mne milé překvápko a v letošní topce chybět nebude. Většina kolegů je sice spíše zklamána, ale pro mne to jako superman villain origin fungovalo perfektně a nevadilo mi, že to příběhově jede dle zajeté šablony. Má to skvělé tempo, slušné herce, obstojnou technickou stránku a jakmile začne malý superman řádit jsou z toho hned dvě gore scény roku ( Střep v oku a rozpadlá čelist mi utkví v paměti snad na dalších 5 let!!). Finále je hezky vygradované a byl jsem opravdu překvapen jak brutální film ve výsledku je. Letos tuším brutálnější a zábavnější horor nevyšel, takže za mne palec nahoru a okamžitě chci naservírovat sequel s dospělým evil supermanem! 80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Liz Banks je majsterka na hranie v odpadových filmoch, tentokrát jej to nevyšlo na odpad. Ale ani horor to nebol bohviečo. Zakomponovanie superhrdindských síl je síce niečo novátorské, ale k čomu to viedlo? V celom filme maximálne jedna ľakačka, chlapec sem tam v tranze jak po LSD, niekedy sa vo vzduchu vznáša ako v Blair Witch, no a najčastejšie je tak debilne nepríčetný. Neviem, nejak ma to nedostalo. Jedine scéna s okom predavačky bola nepríjemná. A hoci policajtka na konci vyzerá ako prevtelená Vera Farmiga, žiadne Conjuring sa tentokrát nekoná. Banksovo herectvo sa mení postupne na trápnu komédiu a ten záver je maximálne zúfalý. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Gunnovic bráchové jsou vážně šílenci. Cáklých nápadů mají na rozdávání, a temný Superman je jedním z nich. Překvapila rozhodně brutalita, film se s divákem celkem nemaže a počítá s tím, že si své příznivce najde zejm. mezi zkušeným hororovým publikem. Maska jako vystřižená z herní Amnesie parádní. Moc fajn drsná jednohubka! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Na konci filmu lze zahlédnout v jednom rámečku hlavního hrdinu filmu Super (2010), který režíroval producent James Gunn. (Isidor)
  • Premiéra filmu byla původně plánovaná na 30. listopadu 2018. (Varan)

Reklama

Reklama