Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (380)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznám, že jsem nikdy neholdoval a neměl v oblibě žádné komiksové superhrdiny ani nejnovější sračkoidní Marvelácké megaprojekty. Možná v dětství se mi líbil animovaný Spiderman či Batman, ale zfilmované kousky považuji za (ne)pěkné sračky. Všichni ty „supergayové“s nejrůznějšími nadlidskými schopnostmi a „číči“ v latexových oblečcích mi lezli krkem už po několika minutách a já toto odvětví považuji za zbytečnou ztrátu času a peněz. Jediný důvod proč jsem se nakonec rozhodl pro tento film, byl ten, že já dost často fandím spíš záporným postavám a tohle zpočátku slibovalo netradiční podívanou. Netradiční hlavně v tom, že se zdejší hrdina rozhodl ztrestat všechny okolo sebe a raději zvolil pytel přes hlavu, než aby běhal po okolí v latexových kalhotách a slipech přes ně natažených. Kostra příběhu moc záživná není a divák si musí počkat dost dlouho, než se tam začne dít něco opravdu koukatelného a zajímavého, ale alespoň neodcházím úplně zhnusen. Malý Brandon se s tím moc nesral a počáteční škádlení (zlomená ruka spolužačky, pozabíjená drůbež) se změní v nečistý masakr alespoň několika osob, které mi byly během celého filmu totálně u prdele. David Yarovesky je ovšem co si budeme (nebo spíš nebudeme) nalhávat velký ocas, který z toho dokázal vytěžit jen obyčejný průměr, přestože mohl divákům nabídnout ještě mnohem záživnější podívanou. To by však nesměla psát scénář rodinka Gunnových, kteří se v podobných super hrdinských sračkách již několik let vyžívá. Nechtěli však tohoto anti Supermana zostudit úplně a tak se nakonec několika lehce brutálních záběrů taky dočkáme. Smrt otravného strýčka byla asi tím nejlepším, co nám zde bylo nabídnuto. A jak vidno ani mateřská láska nezabrala. Jen doufám, že se z toho zas nestane nějaká další těžko poživatelná série, protože příště bych už tak milostivý nebyl. Snad jedině, když si dají více záležet na budování atmosféry a přibyde více zajímavých mordů. Slabých 50% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jamese Gunna vyhodíte dveřmi a on se vám vrátí oknem a ještě sebou přivede vlastnoručně vyrobené monstrum, které přišlo na zemi nastolit pořádek. A tak se Gunn pomstil společnosti Disney, po svém a krvavě, a ještě ho pak raději vzali zpátky. Film výborně funguje samostatně, něco jako "Metal" od DC, nebo "Co by kdyby" od Marvelu, ale zároveň je tady cítit, že si občas něco od konkurence nebojí vypůjčit a copyright vůbec neřeší. Délka je naprosto vyhovující a film dobře drží tempo a nestalo se, že by sem se nudil, furt se totiž něco dělo a o napětí nebylo nouze. Klučina je sympaťák a i vedlejší postavy, umí zaujmout a co se týče gore, tvůrci se velice dobře vyřádili a párkrát to i dobře mlaská. Tenhle film je pro celou rodinu a navíc to má i šťastný konec. PS : Alex Jones totálně LOL. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na celovečeráku Justice League byl nejlepší ten evil Superman. Sice nedostal tolik prostoru, kolik bylo původně zamýšleno, ale mě bavil nejvíce ze všech jeho filmů. Proto jsem měl poměrně značná očekávání na tuhle Brightburnskou parafrázi na muže v červené kápi, která se bohužel rozptýlila po vývěskách negativních recenzí. A vskutku i já jsem částečně zklamán, na druhou stranu ale musím ocenit snahu to zkoušet trošku jinak, ač po tom průseru v kinech patrně poslední. Další smůlou z mého pohledu je, že jsem ještě před zhlédnutím začal sledovat tématicky podobné the Boys, kde se taktéž krví nešetří, tudíž zdejší brutalita na mě nezafungovala na 100%, přesto jsem sem tam odvracel zrak, jelikož to místy tvůrci už přehnali. Bohužel nebyl budget a cliffhanger nikdy nebude dovyprávěn, ale jsem rád alespoň za tento jednotlivý neokoukaný námět. Děkuji producentu Jamesi Gunnovi..7/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Damiánek z Kryptonu terorizuje své adoptivní Kentovi, Lois Laneové pro jistotu rozdrtí ruku a náš svět nechce spasit, ale zprasit. Jestliže je nebe, musí být i peklo. Jestliže je Superman, musí být i Badman.. Brightburn se snaží napříč žánry dekonstruovat superhrdinství, ale paralyzují ho tři kryptonity. Bratranci Gunnovi (náhled do jejich filmografie je ostatně všeříkající) a Yarovesky, který s potenciálně atraktivním tématem prokázal i na ploše pouhých 85 minut absolutní neschopnost čímkoliv zaujmout (utrhnuté čelisti a střepy v oku se sice budou vyjímat v bulvární verzi Daily Planet, ale vyčichlému zbytku nijak nepomůžou). Lex Luthor jako poctivý lidumil, štíhlý chytrák Otis a Zodova parta v modroústřičných oblečcích zachraňující planetu Zemi jsou sice lákavé představy, ale k nějakému globálnějšímu pokračování s tímhle tvůrčím týmem už snad nebude vůle.. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám stupidně napsaný a brakově natočený teoreticky slibný námět. Z nějakého důvodu jsem získala dojem, že film má pověst zajímavé lahůdky, ale bohužel se mi dostalo jen počinu, kde tvůrci snad při každém rozhodování učinili tu špatnější volbu. Nevím, co mi lezlo na nervy víc, jestli nepřirozené expoziční dialogy, přehrávaní herců nebo tone-deaf nesmyslný střih, ale jisté je, že to všechno dohromady vyplodilo opravdu nekonečných devadesát minut. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Na konci filmu lze zahlédnout v jednom rámečku hlavního hrdinu filmu Super (2010), který režíroval producent James Gunn. (Isidor)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno