Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (379)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznám, že jsem nikdy neholdoval a neměl v oblibě žádné komiksové superhrdiny ani nejnovější sračkoidní Marvelácké megaprojekty. Možná v dětství se mi líbil animovaný Spiderman či Batman, ale zfilmované kousky považuji za (ne)pěkné sračky. Všichni ty „supergayové“s nejrůznějšími nadlidskými schopnostmi a „číči“ v latexových oblečcích mi lezli krkem už po několika minutách a já toto odvětví považuji za zbytečnou ztrátu času a peněz. Jediný důvod proč jsem se nakonec rozhodl pro tento film, byl ten, že já dost často fandím spíš záporným postavám a tohle zpočátku slibovalo netradiční podívanou. Netradiční hlavně v tom, že se zdejší hrdina rozhodl ztrestat všechny okolo sebe a raději zvolil pytel přes hlavu, než aby běhal po okolí v latexových kalhotách a slipech přes ně natažených. Kostra příběhu moc záživná není a divák si musí počkat dost dlouho, než se tam začne dít něco opravdu koukatelného a zajímavého, ale alespoň neodcházím úplně zhnusen. Malý Brandon se s tím moc nesral a počáteční škádlení (zlomená ruka spolužačky, pozabíjená drůbež) se změní v nečistý masakr alespoň několika osob, které mi byly během celého filmu totálně u prdele. David Yarovesky je ovšem co si budeme (nebo spíš nebudeme) nalhávat velký ocas, který z toho dokázal vytěžit jen obyčejný průměr, přestože mohl divákům nabídnout ještě mnohem záživnější podívanou. To by však nesměla psát scénář rodinka Gunnových, kteří se v podobných super hrdinských sračkách již několik let vyžívá. Nechtěli však tohoto anti Supermana zostudit úplně a tak se nakonec několika lehce brutálních záběrů taky dočkáme. Smrt otravného strýčka byla asi tím nejlepším, co nám zde bylo nabídnuto. A jak vidno ani mateřská láska nezabrala. Jen doufám, že se z toho zas nestane nějaká další těžko poživatelná série, protože příště bych už tak milostivý nebyl. Snad jedině, když si dají více záležet na budování atmosféry a přibyde více zajímavých mordů. Slabých 50% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Krvavé zkoumání zla, které si klestí cestu na náš svět? Jako fanoušek sci-fi jsem byl zvědavý co je to superhrdinský horror a koukám, že film přitáhl zástupy lidí. Ale tvůrci mohli udělat mnohem víc. Je to jednoduché a ve výsledném dojmu takové srdeční vakuum. Je zde vybalancovaný poměr mezi horrorem a dramatem a na sci-fi nic nezbylo. Film doporučím zde babičce, která nikdy neviděla film o superhrdinech. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Damiánek z Kryptonu terorizuje své adoptivní Kentovi, Lois Laneové pro jistotu rozdrtí ruku a náš svět nechce spasit, ale zprasit. Jestliže je nebe, musí být i peklo. Jestliže je Superman, musí být i Badman.. Brightburn se snaží napříč žánry dekonstruovat superhrdinství, ale paralyzují ho tři kryptonity. Bratranci Gunnovi (náhled do jejich filmografie je ostatně všeříkající) a Yarovesky, který s potenciálně atraktivním tématem prokázal i na ploše pouhých 85 minut absolutní neschopnost čímkoliv zaujmout (utrhnuté čelisti a střepy v oku se sice budou vyjímat v bulvární verzi Daily Planet, ale vyčichlému zbytku nijak nepomůžou). Lex Luthor jako poctivý lidumil, štíhlý chytrák Otis a Zodova parta v modroústřičných oblečcích zachraňující planetu Zemi jsou sice lákavé představy, ale k nějakému globálnějšímu pokračování s tímhle tvůrčím týmem už snad nebude vůle.. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Příliš předvídatelné a zkratkovité. Námět je samozřejmě fajn (byť není bůhvíjak výjimečný), ale vlastně to dopředu táhne jen jeden motiv (mateřská láska). I tak je to ale jen další horor o nebezpečném spratkovi. Chtěl bych dvojku, kde se to vděčné téma naplno zužitkuje. Tohle je fakt jen lehký rozjezd... 60 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Viděno v kině. Ani se mi na to moc nechtělo do kina, ale nakonec jsem se přeci jenom na to vrhnul. A ve finále nejsem vůbec zklamaný. V podstatě jsem dostal zhruba tak to, co jsem v pozitivním slova smyslu čekal. Tématem to nepřinese vůbec nic nového, je to prostě takový zlý Superman. S ohledem na nízký rozpočet, možnosti atd to asi ani lépe dopadnout nemohlo. Možná by to chtělo o něco delší stopáž či víc nápadů, ale co už. Nuda zde nehrozí ani na minutu, tempo to má poměrně velké. Asi tak ta ½ snímku mě až tolik nebrala, ale v druhé části už mi to chvílemi přišlo i trochu napínavé a zábavnější. Na tak malý rozpočet to bylo ale celkově obstojné. Má to slušnou kameru, dobré herce a hlavně je to dobře ozvučněné. Rko je zde docela solidně využité – ta scéna s natrhlou čelistí byla opravdu top. Takže, není to film, který bych chtěl vidět víckrát, ale v rámci jednohubky to vcelku zabavilo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama