Reklama

Reklama

Honey Boy

  • Česko Sladký chlapec (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve snímku, natočeném podle vlastního scénáře Shii LaBeoufa, přináší oceňovaná režisérka Alma Har’elová pohled na hercovo bouřlivé dětství a dospívání, během něhož se prostřednictvím filmu a snů snažil usmířit se svým násilnickým otcem. Skrze hlavního hrdinu Otise Lorta, v jehož roli se představují Noah Jupe a Lucas Hedges, nahlíží režisérka Har’elová na různé fáze jeho zběsilé kariéry, od prvních krůčků na cestě ke slávě a následnému zhroucení v dospělosti. LaBeouf přijal odvážnou, byť terapeutickou výzvu a ztvárnil vlastní verzi svého otce, bývalého klauna z rodea a zločince. Otisovu sousedku a zároveň spřízněnou duši hraje umělkyně a hudebnice FKA Twigs, pro níž je tato role hereckým debutem. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jméno Shia LaBeouf mě spolehlivě přitáhlo k obrazovce. Ovšem to zklamání. Nuda, nic než nuda. 1) To, že něco zažijeme na vlastní kůži, ještě neznamená, že prožitek dokážeme zprostředkovat ostatním. Scenárista LaBeouf je toho názorným příkladem._____ 2) Pokud měl film sloužit jako terapie pro Shiu, budiž. Ale divákou atraktivitu snímku to nezvýší._____ 3) Výstižný koment: husokachna***. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

od filmu,který si Shia napsal jako terapii aby se nějakým způsobem pokusil vyrovnat se svým evidentně ne moc šťastným dětstvím bych čekal trochu větší emoční nářez (tím spíš jaký se z něj stal magor),ale na druhou stranu se medovému chlapci nedají upřít povedené a ne zrovna příjemné momenty.Sám Shia,který si krom scénáře střihl roli svého vlastního otce je tu velmi dobrý a to,že není psychicky úplně ready se dá celkem chápat.Z podobného vyrůstání by zmagořil kde kdo...60% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Honey Boy je průměrně natočený film o problematickém vztahu mezi rodičem a jeho dítětem - v tomto případě mezi otcem a jeho synem - který nijak výrazně nevybočuje z řady jemu žánrově a tematicky podobných snímků. Herecky je to zahrané vcelku dobře a scénář není úplně špatný, ale měl jsem pocit, že se z toho dalo vytřískat víc - alkoholismus, pár pohlavků a pěkná nálož sprosté mluvy nejsou vždy zárukou silného příběhu. Místy tam byly ty emoce cítit, závěr mi však přišel takový jalovější. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Shiu som nikdy nezbožňoval a jeden čas mi už začal vadiť, jak ho bolo príliš. Ale keď mu potom zrazu začalo jebať a spálil za sebou mosty v Hollywoode, tak ma fakt zaujímalo, čo sa mu stalo. Tento film na to dáva odpoveď, ale treba vedieť čítať medzi riadkami. A pokiaľ je to tak, jak som to pochopil, tak to je skoro až triviálne, že kvôli takým dôvodom môže niekomu doživotne tak drbať. Diváci, ktorý čakajú niečo šokujúce a drsné, tak budú sklamaní. Mne ani vôbec nevadilo pomalé tempo. Snáď je tento film znamením, že sa už Shia zo sebou zmieril a nadobro sa s tým vyrovnal. 6/10. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý způsob. Jednoznačně. Tyto americké skoro nezávislé filmy jsou za mě mnohdy super. Jsou stálé americké, takže člověk ví, že může očekávat nějakou kvalitu a zároveň řekne něco, co nemusí jít přímo pro mainstream. Obecně koukat na LaBeoufa, jak maká na filmu o otci, kde ho i hraje (za mě velmi dobře zároveň - a bodejť ne, když je to jeho otec) je v celku zvláštní. Ale dává to smysl. Navíc film je obecně vzato v základu dobře natočený. V detailech už hodně ale spekulujeme. Film je to natočený lehce zvláštně, protože každá scéna a vše by ve filmu mělo být z nějakého důvodu. Zde jsem nejednou absolutně nevěděl vůbec proč. Plus k tomu slepice, jejíž metafory a podobně si nejsem jistý, jestli jsem pochopil jenom i z 10 %. Pak je to hodně zajímavá linka otce, který je jakože manipulativní a jakože dobrý. Ten horší archetyp se zajímavě ukáže až po delší době, ale obecně vzato je to dost zvláštní, protože vy si nejste ani do půlky filmu jistí, jestli záporák, který má být čiré zlo je vlastně záporák. A pak když teda záporák je, tak na konci vlastně není. Nikdy bych přímo nechtěl hledět do osudu druhho v rámci psychiky a hodnotit ho, ale pokud má Shia PTSD z tohoto svého otce, tak já bych měl být ale v tom případě klinicky mrtvý několik let. V tomto je to jednoduše zvláštní. Lehce divně natočené i divně vygradované. Nedá se ale mluvit o tom, že by to stálo za nic nebo podobně. Ve výsledku jde o film, který mě bavil a zaujal mě. Určitě nejde o odpad nebo hroznou věc. Ale mnoho věcí je na nich více než otazníkové. Ale třeba dialog syna a otce bez otce měl ale hodně zvláštní sílu. Až nadpozemskou v rámci takovéhoto filmu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Shia LaBeouf byl v červenci 2017 zatčen za opilství na veřejnosti, načež musel absolvovat 10týdenní odvykací program. Během této doby zjistil, že trpí posttraumatickou stresovou poruchou a začal psát scénář k tomuto filmu. Dva týdny po návratu z léčebny začalo natáčení, které zabralo celkem 19 dnů. (HellFire)
  • Scénář k filmu napsal Shia Lebeouf a jedná se o autobiografii o jeho vztahu ke svému otci. Shia ve filmu ztvárnil roli svého otce. (MarLin)

Související novinky

Shia LaBeouf a De Niro v rodinném dramatu

Shia LaBeouf a De Niro v rodinném dramatu

13.08.2019

Shia LaBeouf (Transformers) a  Robert De Niro (Stážista) si zahrají v novém rodinném dramatu režiséra Joshuy Michael Sterna (jOBS) After Exile. Snímek se začne natáčet letos v říjnu ve Filadelfii.… (více)

Reklama

Reklama