Reklama

Reklama

Smrt a slavíci

(seriál)
  • Velká Británie Death and Nightingales
Trailer 2

Epizody(3)

Obsahy(1)

Seriál Smrt a slavíci vypráví poutavý příběh lásky, zrady, lží a pomsty, který se odehrává v roce 1885 na malebném venkově v severoirském hrabství Fermanagh. Na místě, kde se sousedé navzájem sledují a udávají, ve světě špiónů, doznání a pokrytectví, v němž je pronikavý smysl pro krásu prodchnutý nebezpečím a blížící se zkázou. Děj se odehrává v průběhu zoufale napjatých čtyřiadvaceti hodin, na Bethiny třiadvacáté narozeniny – v den, kdy se rozhodne připojit k okouzlujícímu Liamu Wardovi a utéct od svého omezeného života i složitého vztahu s nevlastním otcem, protestantským velkostatkářem Billym. Silné a napínavé drama, v němž desetiletí bolesti a zrady nakonec vyústí v šokující vyvrcholení, pojednává o ženě, která se snaží ovlivnit svůj osud, a osvětluje napětí, které rozdělilo rodiny i národy. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (9)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Začne to ako klasická viktoriánska romantika, potom sa to zrazu prehupne do dobového thrilleru a končí to výborne baladicky. Výborná hlavná predstaviteľka. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Irské, dramatické, napínavé, emotivní, herecké. Zajímavý příběh o životě a vztazích ve viktoriánské době v Irsku. Pro mě to bylo osvěžující, nové. Herecky mě uhranul Matthew Rhys. Postupně ale tempo z prvního dílu rychle opadalo a začalo se více vyprávět, hloubat a přemýšlet. Závěr byl taková "tečka" za dobrodružstvím. ..taková patová situace na konci.. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zvláštní vztahovka, které dodává grády dobový rámec, ale podle mě by fungovala v jakémkoliv jiném prostředí. Obrovským plusem je v tomto případě obsazení. Matthew Rhys jako otčím a především Ann Kelly v roli jeho nevlastní dcery zahráli své party na jedničku a když už kvůli ničemu, tak kvůli nim se vyplatí dát sérii šanci. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušná dobová atmosféra sa nedá uprieť, no seriálu podráža nohy hrozná uťahanosť príbehu, lenivé tempo, čo je ešte umocnené slabšou pútavosťou. V tomto duchu sa nesie i konečné rozuzlenie, u ktorého som si povedal: "A o čom to vlastne bolo?" Žiadna pointa, žiaden význam. Banálna vzťahovka bez hĺbky a bez nápadu, ktorý by niekam viedol. Skrátka prázdnota. Podpriemer. 40/100 ()

Elisson 

všechny recenze uživatele

Najskôr som bola z filmu sklamaná, miestami bol príliš divadeľný, patetický atď. a nevedela som, čo si mám myslieť o konci, ale ako vo mne doznieval, uvedomila som si, že je to skvele napísaný a taktiež dobre zahraný príbeh. Možno sa niekedy pustím aj do knihy. Autor písal i drámu, tak možno preto som mala miestami pocity ako pri divadeľnom predstavení. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama