Reklama

Reklama

V roce 1691 byl v Bostonu odsouzen k smrti temný čaroděj. Za pomoci Satana se ale přenese v čase do současného Los Angeles, kde je vržen oknem do bytu Kassandry a jejího přítele Chase. Ti si myslí, že je to nějaký opilec, a nechají ho u sebe přespat. Druhý den čaroděj krutým způsobem Chase zabije. Pak vyhledá spiritistku, která mu řekne, že musí najít tři části čarodějnické bible, která obsahuje tajné jméno Boha... Kassandru, která truchlí nad Chaseovou smrtí, navštíví Giles Redfern, lovec temných přízraků ze 16. století, který se také přenesl v čase, aby tu čaroděje našel. Kassandra se ho bojí, a tak, když se Giles snaží čaroděje zaměřit, zavolá policii a nechá ho zatknout. Ale temný čaroděj se vrací a chce zničit i Kassandru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že hororů s čarodějnou tématikou je poskrovnu a fanoušek nemá moc z čeho vybírat, beru každé takové dílko skoro jako svátek. A Warlock je dobrý poctivý horor. Na rozdíl od ostatních spřízněných duší zde mně ale vůbec nesedí Sands do role démonického čaroděje, při popisu jeho "charismatu" bych chválou rozhodně šetřil a celé mi to svojí přítomností "pokazil" ( prostě ho nemám rád ). Nicméně samotný film za to nemůže a čtyřhvězdičkové hodnocení si určitě zaslouží. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Léta páně 1691...........množství důkazů tě obviňuje ze spolku z Ďáblem. Budeš oběšen a potom upálen v koši s kočkama.......... Ale děj se přesouvá o tři století vpřed a boj zla proti dobru pokračuje. Je to starší snímek a tak má spousty chyb. Jak ve scénáři, tak i obrazově. Ve své době byl však určitě vyhledávaný. CITÁT - Čaroděj jako já nepotřebuje k létání koště.......... Oba protagonisté zla (Warlock: Julian Sands) a dobra (Kat Redfern: Richard E. Grant) jsou vesměs sympatičtí a charismatičtí, což je určitě lákadlo pro dívčí publikum. To chlapecké, mužské, měla asi nalákat postava Kasandry (psáno s Ká), kterou si zahrála, pro mne ne moc pěkná Lori Singer. Gore scény jsou nedodělané, nevěrohodné a trikově nic moc. Například "vykousnutí jazyka" působí až komicky. Hudba je otřesná, leč v té době zcela běžná. Jedná se o celopříběhový instrumentální doprovod, který zajišťuje Victorian philharmonic orchestra. A děj? Prostý. Čaroděj Warlock hledá v naší době tři rozdělené části Velké knihy kouzel aby mohl zničit stvoření světa. Kat Redferne se tu zjevuje jako lovec, který musí Warlocka zastavit a zničit. Kasandra (psáno s Ká) je jen taková nastrčená loutka. Pomocí "Černé bible" může Warlock - ale co to kecám, podívejte se, ten snímek není moc povedený, ale jedno podívání nikoho neurazí. Alespoň si zavzpomínáte, jak se tenkrát filmy točily. CITÁT - Tak poslouchej, Kasandro, psáno s Ká................. Na pořádnou finální scénu si tvůrci moc netroufli a tak jen střední klasika. Bez kouzel. Tedy částečně. CITÁT - Já znám tvé jméno!!!......... ()

Reklama

Scytale 

všechny recenze uživatele

Jedno z klasických horrorových béček, které s k nám dostalo přes železnou oponu a bavilo navzdory x-té kopii videokazety a jednohlasému dabingu. Když člověk přimhouří obě oči a skousne naivní představy Američanů o středověkém čarodějnictví, tak se snlušně pobavíte u tohoto "road movie". Scéna s vyvoláváním otce Warlocka nedá, než si nevzpomenout na báječné Evil Dead S.Raimyho. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pravda, triky za tu dobu zestárly a ta hlavní hérečka je nesympatická jak sviň (a v jakože těch svých 60 letech má ta její postava krásně vybělené a rovné zuby), ale jinak to má spád, napětí, Julian Sands je dostatečně démonický, jeho protivník dostatečně drsný i slabý zároveň, a dobro nakonec porazí zlo (bez dovětků na konci) a takové horory mám rád. Navíc je tam dost dobrých hlášek, amíšové nebo jak se jim říká, prostě poctivý ani ne tak horor jako spíš akčnější film s nadpřirozenými prvky, jakých v osmdesátkách vzniklo víc (Velké trable v malé Číně, Zlaté dítě apod.) a kde nešlo o naturalistické smrti, ale mírné napětí a zábavu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Démonické horory mám z daného žánru nejradši. A že je v tomhle spousta humoru? To mi tak nějak k hororům 80. let patří. Film sice stojí na klasické zápletce - někdo z minula se dostane do současnosti, ale popral se s tím docela dobře. Triky jsou docela obstojné, nápady taky (zapichování hřebíků do stop), docela dobrá hra s mytologií, pověrami a legendami. A spousta dobrých hlášek, hlavně hlavní hrdinka docela hlásí - když vlivem kouzla ze dne na den zestárne z 20 na 40, nakonec to vyřeší hláškou "No, tak si vezmu minisukni", nebo když se ptá svého kolegy, kdo byla Marion: "Byla to tvá žena, sestra? Tvoje píchačka?" ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film distributora New World Pictures. (Chatterer)
  • Film byl dokončen již v roce 1988. (Chatterer)
  • Film se převážně natáčel v kalifornském městě Santa Paula na Faulknerově farmě, ale také ve státě Massachusetts ve městech Plymouth a Boston. (Trajektt)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama