Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (233)

salisbury 

všechny recenze uživatele

Ava bez soucitu likviduje vše pod režijním vedením Tate Taylora, který se před několika lety zapsal do filmové historie skvělým snímkem Černobílý svět. Ava proskočila do akční žánrové škatulky, která je zcela odlišná od zmíněného Černobílého světa. Film nepředstavuje ve svém žánru nic převratně nového, tak nějak jde o variantu Johna Wicka v příliš těsné sukni s rozparkem táhnoucím se od země k bokům. Jessica Chastain je ve své roli věrohodná a její krvavý make-up pocházející z vlastní či cizí produkce z ní dělá více než jen ženu vamp, která film od začátku do endu vleče na svých ramenou. Spokojenost u filmu nastane rozhodně díky odpočinkové lince, kdy se zrak nechá pohyblivými obrázky unášet a mozek dostane žádaný relax. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Áno, Ava viac slzí nad svojim civilným životom, ako by sa zaujímala o ten pracovný... ale keď odsunie bokom sebaľútosť a divne vyzerajúcu rodinu, začnú sa diať zaujímavé veci. Farrellovi s Malkovichom by som dopriala väčší priestor a neviem, prečo niekto brble na Geenin monster vzhľad, presne pasuje k jej postave. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Myslim, že poslední podobnej film byla Bessonovic Anna.Tohle dopadlo o chloupek líp. Režisér zřejmě vůbec netušil, jakej žánr upřednostnit. Akce nebyla povětšinou nic moc, protože oblíknout vražedkyni do červenýho šatu, ještě na podpatkách, a do ruky jí vložit zbraň, vypadalo v tomhle případě spíš komicky. Ta první polovina filmu skače z nicneříkajících scén do rádobyakčních.V těch vypadá Chastain dost neumětelsky, strnule, a hlavně vy, jako divák nic necítíte.Nakonec nejlepší scéna je po hodině, kdy se potkaj Malkovich a Farrell.Taky to byla scéna, která slibovala slušnej závěr a trochu napravenou reputaci. A hle, režisér to zase zazdil. A finále. Děs.Slabota, a sledování filmu s dost veklkou dávkou trpělivosti.40%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Viděno v kině. Hurá, prvně v kině od března, kdy vypukl ten apokalyptický COVID-19! Takže zatím za letošek je tato AVA u mě šesté kino a to je sakra slabé, na to, že chodím tak cca 30x a někdy i víckrát ročně! No, co už. Rozhodně mě film nepohoršil, ale ani nenadchl. Rozhodně jsem neměl žádná očekávání, tak to nakonec zařazuji do lehkého nadprůměru a ty 3* dávám s radostí. Jako jednohubka je to ok, akorát tohle ani do kina jít nemuselo, ale já jsem za to vlastně rád. Jako celek to nefunguje, je to takový podivný slepenec akčního filmu, thrilleru a především ta dramatická linie zde hraje velkou roli. Nějaký ten děj, příběh – to zde je strašně přímočaré, což je škoda – nic nás tu nepřekvapí. Dramatické scény jsou takové rozporuplné, ale ke konci jsem si už víc postav získal, takže to svým způsobem funguje, ale hodil bych to do jiného žánru. Akční scény se zde vyskytují tak nějak sporadicky, občas se objeví a pak dlouho nic. Technicky to není žádná hitparáda, občas je to nepřehledné, ale zase ty přestřelky působí dobře, rychle a úderně. Bitky rovněž nejsou špatné, i když ta choreografie atd – kamerou je hůře nasnímaná. Třeba finální souboj Avi byl dlouhý a krvavý, jen ta závěrečná až nelogická scéna to trochu kazila. S herců mě rozhodně nejvíc zaujala charismatická Jessica Chastain, která snad ani nemůže zklamat. Colin Farrell mi zde už moc neseděl, ale nebyl nejhorší. John Malkovich dostal roli, kterou jsem mu nevěřil, ale aspoň rozdal na svá stará kolena v jednom neohrabaném souboji pár ran. Zato Common mi zde vůbec neseděl, až mi vadil – do dramatické linie se zoufale nehodil. Hudba byla obyčejná – postačila, aspoň se tu objevil jeden a ten samý hudební motiv snímku. Takže, jo, jako jednohubka dobré, víckrát bych si to už nepouštěl. Alespoň jsem po delší době viděl kino – i to se počítá. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiši, taková sračka. To už se noví akční hrdinové vybírají losem? Hollywoodští papaláši sedí v zasedačce, vytahují papírky z misky a:"Jé, já mám Jessicu Chastain". Tak nějak? Jinak totiž nechápu, o co přesně komu šlo. Dokud naše pseudo akční hrdinka své cíle zastřelí nebo znehybní injekcí, ještě se to dá. Ale jakmile začne mlátit chlapy ala John Wick, nastoupí takový ten pocit, že by se člověk nejradši zavrtal studem do křesla. Průser není ani tak klasické váhové klišé, že všechno rube 40tikilová vyžle, ale spíš forma - jak hrozně je akce natočená. Nejen pomalý střih bez ráznějšího spádu, divně vybrané úhly kamery a tak dál, ale v prvé řadě to Chastain absolutně nezvládá. Je při těch pohybech neskutečně jalová, až mi jí bylo líto, z tělocviku nejspíš jedničku neměla. Nevěřil jsem jí roli ani co se za nehet vleze. A tím obehraným scénářem chtěli dokázat co? Proč to vzniklo? ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)

Reklama

Reklama