Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (233)

claudel 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení vyvolalo očekávání, která se nepodařilo naplnit. Přitom musím uznat, že taková kombinace dvou žánrů není příliš k vidění. Otázka zní, chceme opravdu vidět příběh nájemné vražedkyně plný akčních a bojových scén a přitom současně sledovat její soukromá trápení a dopady její "profese" na její rodinu?! Mě bavily pouze akční sekvence, u rádoby psychologických jsem se nudil. Jessica Chastain je moje oblíbenkyně, nedám na ni dopustit a i kdyby hrála na půl plynu, tak hraje lépe, než devadesát pět procent ostatních hereček. Baví mě se na ni dívat v čemkoli. Uvědomil jsem si, že jsem hrozně dlouho neviděl v ničem Johna Malkoviche, takže mě bavil také. Pěkné tři hvězdičky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku jsem filmu udělil jen proto, že mi bylo líto Johna Malkoviche, který, navzdory scénáři, opět odvedl kvalitní výkon. Pro mě byl jediným, na koho se dalo dívat, aniž bych cítil zklamání. Ze zbytku obsazení jsem ale žádnou radost neměl, přičemž Gina Davis mě přímo děsila, protože vypadala jako svá vlastní gumová karikatura. Scénář byl opravdu špatný, choreografie soubojů směšná (nebo zoufalá, můžete si vybrat) a Jessica Chastain byla přesvědčivá jako Idris Elba v roli Heimdalla. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Člověk není šťastný, dokud nepřijde dobrá smrt. A tu se snažím svým subjektům poskytnout." Uzavřít subjekt je byznys, tomu rozumím, ale už by těm nájemnejm zabijákům měly odbory zakázat mít rodiny. Mě už ta jejich slabina trošku nudí. Navíc akce není nic moc, což se dá pochopit. Herci si totiž při boji připadají jako Bruce Lee, ale já se obávám, že by s nima vytřel tatami i František Koudelka z STS Chvojkovice - brod. Přesto mě to celkem bavilo. Patrně proto, že mám slabost pro drobný dámy s obřími bouchačkami. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to divně obsazené (opuchlá Geena Davis, špatně hrající Common), ledabyle zrežírované a celkově strašně viditelně béčkové a ohrané. Akční scény sice po stránce choreografie a střihu nijak neohromí, ale mají kinetiku a Jessica se v nich pere slušně. Tyhle pomalejší zabijácké thrillery s důrazem na osobní dramata mě ale baví a v Avě tohle funguje obstojně, byť postavy si mé sympatie vlivem nepříliš vhodného castu získávaly jen horko těžko. Třetí hvězda za Bearův dubstep, kterej v kuchyni pode mnou párkrát málem odjebal kachličky. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ava je doslova bez soucitu - bezcitně vás mučí 90 minutovou nudou a nepřestane až do samotného konce. Na místě je určitě srovnání s Anna nebo Rudá volavka, kterým ale nesahá ani po kotníky. Akce je zde málo a i ta je dost špatná, neuvěřitelná až hrůza (což je ale problém, kterého se podobně laděné filmy nikdy nevyvarují), příběhově je to nevybočující klasika bez překvapení, jediného momentu napětí nebo starosti o hlavní postavu. Farrell tady nesedí, na to jak ho mám rád, tak tady jsem při jeho scenách trpěl, a zbylá dvojka Malkovich/Chastain se naštěstí překousnout dali. Nuda, nuda, nuda. Jít na tohle v lockdownu do kina, probrečel bych celou noc za vyhozené kilo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)

Reklama

Reklama