Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (280)

silentname 

všechny recenze uživatele

Pixar sa vrátili k originálnym konceptom, novým postavám a príbehom. A hoci nemôžem povedať, že "Onward" je veľmi originálny príbeh, tak vďaka Pixaru si ma opäť dokázal získať. Je to síce veľmi jednoduchý road trip film, ktorý môžeme v niektorých aspektoch predvídať, no zase si nechal v talóne aspoň pár príjemných prekvapení, ktoré na mňa skutočne zapôsobili. Priznávam, že v závere sa mi oči jemne leskli. Pretože film nemal koniec, ktorý som očakával, ale koniec, ktorý si zaslúžil. Nebudem to vysvetľovať nakoľko vám nechcem dávať spoilery, no je to rozhodne niečo, čo je pre Pixar ohromný dar. Vedia malé momenty nechať vyznieť. Film je veľmi srdečný, je príjemný na pozeranie, je vtipný a dostatočne energický na to, aby som pri ňom nezaspal. Má niekoľko fórov, ktoré na mňa nezapôsobili, no dokážu to neskôr inými veľmi dobre vykompenzovať. Postavy sú podľa mňa veľmi dobre napísané a je skvelé ich sledovať. Mimo iné poviem, že Tom Holland a Chris Pratt pôsobia spolu veľmi úprimne. Je to príbeh dvoch bratov, ktorí k sebe nakoniec počas jednej cesty dokázali nájsť cestu. A to je pre mňa pozoruhodné. Nielen oni mali ale dobrý casting. Octavia Spencer ako Manticora je vynikajúca. A dala do toho úplne všetko čo mohla. Plus by ma celkom zaujímalo ako dopadla tá úžerníčka po jej odchode. Možno by mohli Pixar urobiť malý kraťas z tohto sveta. "Pawn Shop Owner" napríklad alebo niečo. Mínusom filmu je podľa mňa skutočnosť, že mohol viac vyťažiť zo svojho fantasy konceptu. Keď som videl tie nádherné animácie krajiny a pozadia mal som pocit, že z toho dá veľmi veľa vyťažiť. Plus je tu fakt nádherný záber na dva mesiace v sebe položené. Nikdy som nič také nevidel a bolo to nádherné. No potom z toho spravili moderný svet. Lenže nič z toho moderného sveta nepôsobí tak, aby sme to mali vo svete fantastických bytostí. A hoci z toho vie plynúť dobrý humor, nevie to poriadne vyprofilovať príbeh ako taký. Ale tá srdečnosť dokáže z neho napriek tomu preraziť. Pixar v tomto smere majú proste ohromní talent. Takže ak máte radi animované dobrodružstvá, komédie a filmy od štúdia Pixar, určite "Onward" nevynechajte. Myslím si, že budete spokojní. Hodnotenie: A- ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to na čtyři, ale ta pocta fantasy obecně a především Dračímu Doupěti, to jsem ještě nikdy nikde neviděl, takže pro mě (takového fantasy fanatika) plná palba bez přemýšlení. K tomu samozřejmě klasicky pixarovská dokonalá animace, fóry, silný příběh... Takhle mají vypadat kvalitní filmy. 90% ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Chris Pratt a Tom Holland se na tomhle filmu spolu asi pěkně vyblbli. Bylo slyšet, jak si to užívali. Na to jak se o Onward nikde moc nemluvilo a skoro bez všimnutí přišel film do kin, to pro mě bylo mlé překvapení. Krásná a vtipná animce, velice sympatické potvůrky a srdcervoucí příběh, který mě nejednou dohnal k slzám. 5* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Onward začína ako úplne klasicky štrukturovaný animák. Predstaví nám svet, v ktorom funguje, hlavných hrdinov a následne vytvorí zápletku. Miestami sa neúspešne vyhýba klišé, inokedy poteší pomerne originálnou scénou. Približne v strede filmu začne snímke mierne dochádzať dych, no všetko vynahradí akčný záverečný súboj a emotívne zakončenie s malým morálnym ponaučením, ktoré k tomuto žánru skrátka patrí. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

U nás zavládlo nadšení. Jednak rodiče, fandové fantasy, si přišli na svoje stran řady klasických odkazů, jedno pubertální dítě se zase tetelilo nad fóry určené pro telecí období, akcí a svižným tempem a to mrňavé dojemně naložilo plyšovému jednorožci při souboji s drakem. Vtipné, inteligentní, citlivé, pixar u mě zaválí animací asi vždycky, skvělá elfí zábava. Jestli se u nás stane notoricky ohrávaným animákem ukáže až čas, ale na první dobrou- zásah. Jan Cina v české verzi- klobouček. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Známý easter egg Pixaru „A113“ je ke konci vysloven policistou Coltem Bronco, kdy poví: „A113 in progress.“ Autoři tak odkazují na učebnu „A113“ Kalifornského Institutu Umění, odkud vzešla spousta animátorů Pixaru. (vojacekr)
  • Jako základ pro dodávku, kterou cestují Ian Lightfoot (Tom Holland) a Barley Lightfoot (Chris Pratt), posloužil animátorům „Chevrolet Chevy Van, G-10, 1978, verze Shorty“. Udělali ale pár změn (hlavně přední maska, tvar bočních blinkrů atd.). (bullhead)
  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech Pixaru, je možné vidět ve scéně, když Ian s Barleym platí dálniční mýto. Dodávka čeká ve vedlejším pruhu fronty. (vojacekr)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama