Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Maeve odjela do Ameriky, školu Moordale zavřeli a Otis si musí najít svoje místo na progresivní Cavendish College. Tam ale nebude zdaleka jediný sexuální terapeut. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokoukal jsem to, abyste vy nemuseli. Je to samozřejmě neřeďené peklo v teplých pastelových barvách. Mám teorii, že to nikdo ze štábu ani herců točit nechtěl, tak k tomu všichni přistoupili jako k parodii, protože jinak si nedokážu vysvětlit to, co se tam děje.  V podstatě se mi tam líbila jedna vedlejší linka toxického vztahu. Jinak jsou tam LGBT postavy tak degradačně tragikomicky zobrazené jak z ruského předvolebního klipu.  Mám pocit, že kdyby do té školy přišel někdo v tmavém tričku, tak ho za to budou znasilnovat v místnosti na tichou diskotéku.  2/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle nehodnotím jednotlivé řady, ale propad 4. série Sexuální výchovy oproti těm předchozím je tak markantní, že to jinak nejde. Místo jen lehce ztřeštěného a možná zhuštěného vyprávění o sexu mladých v době internetu, se ocitáme v jakémsi katalogu sexuálních odlišností, kdy jsou normální žáci na škole výjimkou a sexuálně odlišní žáci normou. Nedíváme se na jednotlivé příběhy ale na vzorové situace jak z výukového videa nějaké uvolněnější školy. Ještě horší je, že s postavami už se nedá ztotožnit, zastupují typy nebo sexuální odlišnosti, aniž by to hladce zapadalo do děje, spíš to působí násilně a nepřirozeně. Postava Otise byla ještě protivnější a sobečtější než v předchozích řadách. Celkově jsem měla pocit, jakoby všichni byli tak trochu ztracení a nevěděli, co hrát či proč. Dosledovala jsem jen proto, že jsem si řekla, že to dodívám. SHRNUTÍ: Když sexuální esprit vyprchá i u puberťáků. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série sklouzává do vod průměrnosti a tak trochu se nechala unést dnešní trendy dobou a při snaze zavděčit se všem dnešním divnolidem tak nějak zapomíná být taky normální a být taková, pro kterou jsme si první sérii oblíbili. A tedy příjemně a nenuceně zábavná a ze života běžných lidí. V nové sérii je totiž vyloženě přepal veškerých LQBTQRSTUV komunit, homosexuálů, duhových človíčků a weirdheadů a všichni "normální" jdou tak nějak na vedlejší kolej. Stejně tak když seriál neví, kam dál, tak sahá k tomu nejjednoduššímu, co jej napadne - a tedy udělat další vztah a hodit tam nějakou tu love scénu. Tím se celkem ztrácí jakýkoliv zajímavý vývoj děje, originální a překvapující vztahy nebo prostě touha seriál s chutí dokoukat a spíše jsem se jen nutil do dalších dílů bez větší radosti. Komediálních prvků stejnětak ubylo a je to prostě jen přešlapování na místě a ždímání pozornosti na netflixu. Možná nejvyšší čas skončit...? ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme po dvou letech konečně 4. a poslední sérii seriálu Sex Education. A absolutně nevím, kde mám začít. Vyplatilo se čekání a stojí to za to? Moje odpověď je ANO. Žádné spoilery tu nejsou, takže se nemusíte bát. Pokud jste stejný fanoušek tohoto seriálu tak jako já, tak už z nutnosti doporučuji zkouknout. Čtvrtá série oproti třem předešlým je výrazně jiná. Nové postavy, nová škola a nové vztahy. To by nebylo zas tak nic zvláštního, ale pak tady scénáristé přišli s jednou věcí, která podlě mě celý seriál akorát zhoršila. A to je až moc LGBTQ+ záležitostí. Jsem úplně v pohodě s tím, když je někdo gay nebo lesba, ať si každý dělá, co chce. Navíc hromadu postav je zde od začátku a mají jinou orientaci, jako je Adam nebo Eric. A to mi vůbec nevadí. Ale když už do toho někdo až moc míchá ještě queer party, transgender lidi a do toho všeho ještě téma ekologie, tak to mi přišlo fakt už moc. Humor je zde podobný jako u minulých sérií, takže to aspoň hezky vyvažuje. Celkově jsem si jinak ale 4. sérii užil. Ze všech sérií je čtvrtá asi teda nejslabší, ale je poslední, a jako zakončení se to víceméně povedlo. Je tu spoustu momentů, kdy jsem pouze zíral a ani jsem nemohl popadnout dech, kdy jsem brečel smíchy a nebo naopak mě přepadl pocit smutku, když jsem se vcítil do situace a do hlavních postav. Hlavně teda druhá polovina seriálu a poslední dva díly. Chvílemi mi to i připomínalo trochu seriál Euforie. Smutné někdy až depresivní situace, kdy citlivější člověk by brečel hned. I já se přiznám, že při posledních dvou dílech jsem měl na krajíčku a modlil jsem se, aby seriál dopadl dobře. Jestli se tak stane nebo ne, to si počkejte a podívejte se sami. Zároveň se mi líbí, že hromada postav prošla osobním vývojem a někam se posunuly. U hodně postav se mi stalo, že na začátku seriálu jsem je nemusel nebo i nesnášel, ale tady ke konci se mi zalíbili. I to, jak dopadl Otis, se mi ve výsledku taky líbí a upřímně jsem to čekal. Na Netflixu prostě končí éra jednoho z nejpopulárnějších teen seriálů a doufám, že někdy přijde třeba podobný. A nebo se za pár let na tento podívám znova, ať už jenom z nostalgie a nebo zavzpomínat na jeden z mých oblíbených seriálů. Byla to jízda a rozhodně doporučuji. 7/10 ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemáte ani tušení, jak strašně jsem se těšil, až se tenhle seroš vrátí (bohužel tedy se závěrečnou řadou, ale asi to je i dobře). Až se znovu podívám na jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, přeci jen s trochu vyzrálější hlavou a tak vůbec (protože přeci jenom, před dvěma lety, kdy jsem seriál sledoval a vychzela třetí řada, jsem si ochoten přiznat, že jsem na to úplně neměl hlavu - a recenze z té doby to dokazují). Tenhle sic teen, tak vyzrálý počin od Netflixu (nepochybně jeden z nejlepších jeho počinů) se ve čtvrté sérii sice nevrací v maximální neudržitelné síle prvních dvou sérií (třetí série přeci jen trochu zabila), ale i tak přináší v dnešní především korektní době vlnu až parodické korektnosti, strereotypů a zamyšlení nad xenofobií, rasismem a sexualitou celkově a podává to v tak neotřepaném a svěžím znění, že jsem byl po těch dvou letech skoro až u toho ''vyvrcholení'' (jak slibuje plakát), když jsem viděl první epizodu. A jsem strašně rád. Už jen za to, že stejně jako u předešlých sérií, dokáží chytře využít všech menšin a popřemýšlet nad nimi (to ale nic nemění na tom, že Cal je nejhorší a nejotravnější postava, už proto, že jsem si její jméno zapamatoval jen proto, že v poslední epizodě to jméno řeknou asi tisíckrát). Je tu ale problém v této sérii, že příběh je zvládnut tak nijak a jakoby nuceně, postavy nic moc ničím neprojdou, vše se odehrává v řádu dnů, neprochází se žádným vývojem a pokud tedy ano, tak většinou nesmyslným a neuvěřitelným (tedy, až na Adamovu linku, která je reálně to nejzajímavější a nejsrdceryvnější z celého seriálu - pak teda ještě Aimee je docelqa fajn, ale ke konci už taky moc ne). A je vlastně smutný, že to dech původních sérií spolu s balancem na pomezí komedie a dramatu, nabere až v epizodě 6 s docela smutnou událostí. Ještě k tomu zase nové postavy, které jsou mnohečm horší než původní vedlejší, kterým se dá strašně málo prostoru (Adam, ale především Jackson, který je najednou mnohem větší sympaťák). A je to škoda... a ještě to finále, který přijde prostě jakoby odnikud a jakoby si tvůrci řekli: ,,Hele, nějak to skončit... a navíc si nikdo nepamatuje jméno Cal...´´ A je to škoda... Ale abych tomu jen nekřivdil, stále to má úžasné herce, především Asu Butterfielda s ještě lepším Ncuti Gatwou, kterej si to neuvěřitelně dává v každý scéně a dělá z Erica nejlepší postavu, minimálně co se zahrání týče. A tím bych to ukončil. 7/10 Více ZDE: ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Na pohřbu hraje píseň „With Or Without You“ od U2. (griph)

Reklama

Reklama