Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hororová antológia zložená z viacerých segmentov, ktoré sú medzi sebou vzájomne prepojené. "The Way Out And The Way In". Dvojica previnilcov sa snaží uniknúť pred spravodlivosťou a vyhnúť sa trestu za svoj čin. Ich osud sa však stále zamotáva a postupne zisťujú, že pred svojou minulosťou nemôžu utiecť, a budú kvôli nej brutálne trpieť.
"Siren". Tri mladé dievčatá, ktoré tvoria hudobnú skupinu, sa vybrali na výlet. Počas dlhej cesty nehostinnou púšťou však dostanú defekt a zostanú odrezané od sveta, pretože nemajú potuchy, ako ďaleko je najbližšie mesto, a taktiež nemajú náhradnú pneumatiku. Našťastie sa po dlhom čakaní objaví auto a zhodou náhod sú jeho majitelia veľmi prívetiví. Dievčatá dokonca pozvú do svojho domu, kde im poskytnú plný komfort. Po príjemnej večeri s rodinou, ktorá ich prijala s otvorenou náručou, sa však pobyt mení na najhoršiu nočnú moru.
"The Accident". Lucas cestuje počas noci opustenými cestami a dlhú cestu si kráti telefonátom s priateľkou. Znenazdajky sa však pred jeho autom z tmy vynorí postava a on už nemá šancu zabrzdiť. Dochádza k zrážke a neznáma osoba má na tele mnohopočetné zranenia. Lucas je však ochotný urobiť čokoľvek, aby jej pomohol. Po príchode do blízkeho mesta má šťastie, keď nájde nemocnicu. Problémom je, že v tejto nemocnici sa využívajú naozaj netradičné liečebné metódy.
"Jailbreak". Starší muž prichádza do mesta, aby tu našiel sestru, ktorá sa stratila už pred trinástimi rokmi. Po malej chvíli však zisťuje, že mesto je plné zvláštnych obyvateľov, a nájdenie sestry jeho sestry bude oveľa komplikovanejšie, ako sa spočiatku zdalo. V záverečnej časti prichádza mladá rodina po prvýkrát do svojho nového domu. Plánovaná večera a oslava sa však nekoná, pretože uprostred večera zaklope na dvere neznámy návštevník, ktorý sa do ich domu snaží dostať za každú cenu. Rodina tak musí čeliť obrovskému nebezpečenstvu hneď po príchode. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

maddy 

všechny recenze uživatele

Ako napísal J*A*S*M, Southbound je „povídkový film, který vlastně ani není povídkovým filmem.“ Je to taká prechádzka amerických zapadákovom, v ktorom sa v každom kúte dejú nejaké bizarnosti. Mám však pocit, že formát klasického poviedkového filmu by Southbound pristal omnoho viac. Síce tu je ústredná téma všetkých príbehov, ale keď už Southbound nebol natočený ako klasický poviedkový film, ale ako ucelený film, tak by som privítal bližšie prepojenie jednotlivých segmentov. V tomto podaní totiž jednotlivým príbehom chýba akákoľvek pointa a nie sú ani nijako výraznejšie dejovo prepojené medzi sebou, respektíve prepojenie prvej a poslednej mi nestačí. Minimalistický hudobný motív ala Carpenter je fajn, ale aj to už začína byť v indie hororoch trochu prvoplánový ťah, veď za poslednú dobu sme to počuli v It Follows alebo The Guest. Samotným príbehom sa síce nedá nič výraznejšie vytknúť (snáď okrem predposledného s hľadaním sestry, ktorý sa javí akosi zbytočný), niektoré sú správne brutálne (ten v nemocnici), všetkými sa tiahne jednotná atmosféra a aj po technickej stránke sú veľmi slušné natočené (taká zrážka autom), no môj hlavný problém so Southbound je, že by chcel pôsobiť ako niečo kompaktnejšie oproti iným antalógiam, no to sa mu darí iba tak z polovice. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně, je to spíše thriller s hororovými prvky, než horor, ale čert to vem. Velký klad filmu je, že od první vteřiny se něco děje. Klasický hororový neduh "půl hodiny se budeme koukat vatu (než někam přijedou apod.), než se něco začne dít" je pryč a divák je hned hozen do neznáma. Jsem rád, že se nesplnilo mé očekávání a jednotlivé povídky nejsou zde stylem, jako třeba ve V/H/S/. Naopak návaznost je skvěle plynulá a vsadím se, že polovina lidí si ani neuvědomí, že začala další povídka. K atmosféře není co dodat. Od začátku do konce film diváka udržuje v permanentním napětí, kde není chvilka na oddych a mozek pořád pracuje. Potěší dost originálních věci, ale naopak zklame několik klasických hororových klišé. Bez nich by film byl prostě skvělý. A osobně mě mrzí neobjasnění těch oblud. Aspoň tedy já jsem nepochopil, co jsou zač. Škoda, protože ty obludy jsou naprosto super. Celkově jsem ale dosti nadšen, ale k úplnému jásotu mi přeci jen něco chybělo. 4/5 ()

Reklama

WathanajX 

všechny recenze uživatele

„Protože na konci se všichni snažíme akorát dostat domů. Správně?“ Velmi zvláštní námět a podle hodnocení jsem čekala buď mega překvapení a nebo naprostou kravinu. Klady: Nečekala jsem, že se mi nakonec film bude opravdu líbit a to téměř po všech stránkách. Pět propletených temných příběhů kdesi v tajuplném městečku… To je přesně něco, z čeho mám nadšením husí kůži a také, že jsem celý film měla. Neskutečná atmosféra, záhadné místo i jeho obyvatelé uprostřed písečného nic. Každý z pěti příběhů měl něco do sebe. Každý skvělý a z nich nejlepší povídka v "nemocnici". Perfektní horor a zamlouvalo se mi i to všeobecný "psycho". Zápory: Celý film jsem čekala alespoň nějaké vysvětlení ale bohužel… Tolik nevyřešených věcí… Škoda, že se nejedná spíše o krátký seriál tam by se i nějaké to vysvětlení vešlo. Ale divák má aspoň prostor upustit uzdu fantazii a taky se trochu zamyslet nad posláním filmu… Hodnocení: 75 % / 8 z 10 – Horor vyloženě pro milovníky těchto filmů. Po delší odmlce se určitě k filmu vrátím! (16.) ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Aj na druhé zhliadnutie po rokoch - keď už som zabudol o čom jednotlivé príbehy boli - ide o nadpriemernú záležitosť. The Way Out o potrestaní zločincov na úteku 67%Siren o troch pocestných slečnách 65%The Accident o nehode 80%Jail Break o chlapíkovi hľadajúcom nezvestnú sestru 75% a posledná The Way In o pomste 72%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Oceňuji jistou originalitu, ale bráno jako celek mi pointa nejen lehce utekla, ale ani jsem jsem nějak nechápal ty bláboly spíkra ze stanice 106 FM. Proč zrovna tam v té poušti dojde na hříchy těch co projíždí? A co byly ty krakaticosmrťáci ? Pokud bych si měl z příběhů vybrat, pak asi nejvíce mne pobavila epizodka s roštěnkama, které píchnou kolo od svého Camperu kdesi v poušti a využijí odvozu dobrotivých maželů, kterým bych do jejich medáku nevlezl už jen kdybych je viděl. Večeře s další pošahanou rodinkou a dvojčaty byla také slušná ! Ještě že ta Amerika má ty své izolované benzínky v pouštích, kde se čas zastavil někde v době prvních jadernejch testů i starousedlíky, kteří jsou fakt jiní a které opravdu nechtějte čímkoliv naštvat... Co mi ve filmu utkvělo v hlavě nejvíce? Skvělá písnička užitá ve filmu hned 2x - Don't Let the Party End od Barbary Paul. Hvězda za snahu a hvězda za písničku, nebál jsem se ani minutu a to je u hororu jaksi blbé. Být to něčí závěrečná práce na filmové škole, rád bych něco přisypal, ale není- tak nemohu :-(. * * ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnym názvom filmu je aj názov Southbound - Highway to Hell. (MikaelSVK)
  • Nemocničné scény boli natočené v nefunkčnom krídle plne funkčnej nemocnice. (MikaelSVK)
  • Názov baru, do ktorého vtrhne Danny s brokovnicou, je "Pasca" ("The Trap"). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno