Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka (Ha Thanh Špetlíková). Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. A oba čeká osudové rozhodování, zda se přiklonit na stranu pevných rodinných tradic nebo spravedlnosti. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

dopitak

všechny recenze uživatele

Znáte to, dlouhá filmová noc, hlavní bod večera už jste viděli a tak se pomalu klíží víčka. Oficiální obsah od Falconu psal debil, protože právě skutečnost že je to "trochu jinak" než vyšetřování ukazuje, se dozvíme až na konci. Ha Thanh Špetlíková prostě není můj idol, Novotný je opravdu chameleonem a po kruťákovi z Redla a moulovi rychtářovi z Hastrmana má zase úplně jinou roli. Jako policajt mi ale neseděl ani jeden z nich a případ popravdě nebyl moc zajímavej. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabá detektivka, zachycení vietnamské komunity nicméně hodně povedené a často intenzivní. Ve filmu překvapivě příliš nejde o střet kultur. Jistě, Novotného rasista občas vyvolá tření, ale to je vedlejší. Jde hlavně o hodnoty. Jde o to, na jakou stranu se, stojící tváří v tvář těžkému rozhodnutí, postavíme. Ve svém emocionálním finále, které je současně nejsilnějším momentem filmu, Miss Hanoi tíhou morálního rozhodnutí "práce versus rodina" téměř připomíná hongkongskou akční školu, kde se podobná dilemata řešila hlavně v osmdesátých a devadesátých letech. A to myslím jako pochvalu. Nemalou zásluhu na tom má výborná Ha Thanh Špetlíková v hlavní roli. Zdeněk Viktora, pro něhož jde teprve o druhý režijní počin, má před sebou ještě kus práce. Jakmile Miss Hanoi opustí "exotický prostor", stává se tuctovou kriminálkou s televizním vizuálem. Nejde ale naštěstí o časově ani dějově dominantní prvek. A zbytek je velmi dobrý, chvílemi až vynikající. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Vcelku standardní kriminálka, která běží sedmdesátkrát do týdne na všech těch Novách, Primách a Jedničkách. Tahle je ale okořeněna exotickým prostředím vietnamské komunity a především božího Novotnýho, který si svoji roli rasistického cynika vyloženě užil. V posledních deseti minutách se stane strašně moc zvratů, až to působí vyloženě křečovitě, protože většinu filmu se vlastně nic moc neděje a do zákulisí divák proniká jen velmi pomalu. Možná bych si to představoval ještě více syrovější a špinavější. Takže sečteno, podtrženo - vlastně to nebylo špatné, ale chyběl tomu ten správný drajf, aby se to odpoutalo od Kriminálek Anděl a podobných rutin, které vyplňují večery v pracovním týdnu. 55% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Miss Hanoi je sice obyčejná detektivka, ale přesto se zatím jedná o druhý nejlepší český film roku 2018 (Hastrman pořád vede). Díky svojí obyčejnosti totiž neurazí, ani nenadchne, možná tak občasným prostředím Sapy. Nebo hlavně tím, že tu máme český film s vietnamskými herci. Proč to trvalo tak dlouho? O Romech už tolik filmů a o Vietnamcích dva, z čehož jeden je studentský. Do Ha Thanh Špetlíkové jsem moc nadějí na dobré herectví nedával, když vrchol toho, kde hrála, byla stupidní Ordinace. No, nutno uznat, ta holka umí hrát a v Ordinaci fakt mrhá (nebo mrhala? já to nesleduju) talentem. Snad se pro ni najde víc rolí. I ten příběh je takový obyčejný, akorát zasazený do vietnamské komunity. Takže jak to shrnout - neurazí, nenadchne a je to jeden z nejlepších letošních českých filmů. ()

Garson odpad!

všechny recenze uživatele

Nad českými filmy asi poslední dobou drží ruku nějaký insolvenční správce,protože takový úpadek české kinematografie se jen tak nevidí.Tohle nebyla žádná kriminálka,to byl pohled do vietnamské kultury okořeněný českými titulky.David Novotný jako egoistický policista nevnímající názory druhých neudělal dobrý dojem a radši měl se svým herectvým zůstat u seriálu Okresní přebor který měl aspoň úroveň.Jeho přidělená kolegyně pohledná Vietnamka Ha Thanh Špetlíková byla ještě horší a bylo hodně vidět že herecké základy získané v seriálu Ordinace v Růžové zahradě jsou hodně chatrné.Miss Hanoi je slátanina poskládaná jako domino které spadlo už na začátku filmu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu trvalo s přestávkami skoro dva roky. Točilo se převážně ve Varnsdorfu, kde žije početná vietnamská komunita, a to i v reálných interiérech vietnamských domovů, kde jsou všichni představitelé Vietnamců výhradně z řad neherců. Podařilo se také natáčet na pražské tržnici Sapa. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Kapitán Kříž (David Novotný) jezdí bílou Škodou Octavia třetí generace. Když jsou však záběry na jeho vůz projíždějící krajinou, objevuje se v nich bílá Škoda Rapid. (FIAT 500)

Reklama

Reklama