Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Newyorský gangstri...Írsky, taliansky, poľský a židovský. Sú vytrvalí, tvrdohlaví a nemci si s nimi nevedia poradiť. R. Mulcahy natočil technicky zaujímavé bojové scény, ktoré ale pôsobia dosť chladne, pretože som si nenašiel žiadnu postavu na ktorú by som sa nejako chytil. Postáv je tu dosť, príležitostí má aj nemecká strana , ale režisér všetko skúma akoby s odstupom. Podobné príbehy tu už boli a režisér mal príbeh s obkľúčenou jednotkou použiť ako jeden z hlavných motívov, ale určite mal nabaliť nejaké menšie dejové linky , pretože film je stále o tom istom. Iskrenie medzi veliteľom a jeho nadriadeným nie je dostatočné, hlavný herecký predstaviteľ je dosť nevýrazný a filmu by určite pomohla nejaká sympatickejšia alebo aspoň známejšia tvár. Súhlasím s viacerimi, že plameňomety vídame vo filmoch málo a určite to záver oživilo. Asi najviac mi prekážal monotónny dabing, ktorý určite do veľkej miery ovplivnil výsledný dojem. Verím, že pôvodná verzia by na mňa zapôsobila viac. Ak v najbližšej dobe natrafím na verziu s titulkami, tak si film rád pustím znovu. Zatiaľ za tri. 60%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Na televizní produkci opravdu působivý a zajímavý snímek. Jistě, je zde řada patosů a milovníci Zachraňte vojína Ryana si budou ťukat na čelo při rozhazování rukou do vzduchu, když voják padá mrtvý k zemi. Ovšem Ztracený prapor se nebojí podávat i větší bitevní souboje, které vypadají místy až hollywoodsky. Tohle je skutečně kvalitní válečný film z Velké války, jak se dříve První světová nazývala. Jistě, postavy nejsou nijak zajímavé, děj nemá žádné šokující překvapení a zas až tolik emočně minimálně mě nezasáhl. Přesto ale v komentáři vzdávám poklonu tomuto počinu, od kterého jsem rozhodně mnoho nečekal, ale o to více získal. 70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, že se ta první světová válka ve filmech šetří a přitom by mohla ukázat takových příběhů. Pak to zbyde na ty méně známý evropský autory, kteří si udělají za pár desítek tisíc dolarů válečňáky, který já objevím až po bůhví kolika letech. Ztracený prapor je například parádní film, problém je, že není zase až tak výraznej a vlastně od toho se pak odvíjí skutečnost, že jsem o něm vlastně deset let od vzniku neslyšel. Každopádně kulisy, válka, atmosféra..všecko v tom filmu je a parádně to funguje, takže se u prvosvětových filmů okamžitě řadí na vrchní stupně. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Náš parket byl bitevní pole a pěkně v páru bodák na bodák! Nahlas hrála naše kapela a svítily světlice na nebi a rytmus tam udávala děla a my tančili mezi hroby. Jo a na zádech s plnou polní zubatou do náručí uchopit a pak se divit, co to voní! Byl to parfém jménem Yperit! A za potlesku kulometů, jen tak mezi námi přáteli, když zachtělo se občerstvení, tak lítaly zčerstva šrapnely! To byly doby - muž proti muži - ne jako teď - žár a pak už nic! Tenkrát si moh bránit kůži a taky nás přežilo víc! - Zpívá se v jedné písni a nebýt stará 21 let, řeknu, že se její autor při skládní textu inspiroval tímto snímkem. Perfektně natočený, poměrně komorní atmosféra, děj nese punc skutečné události, což dodává ještě víc na hloubce oněch 92 minut. Nemám výtky, hodnotím plným počtem. Mezi TV filmy naprostý skvost. Jsem rád, že divák opět dostal po delší době možnost nahlédnout na bojiště 1. světové války. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý film, což se pozná i podle toho, že k němu verbal napsal debilní komentář. První světová válka není tak filmově profláknutá jako ta druhá a tak podobný snímek potěší. Tempo celkem slušné, hrdinové sice dost bezejmenní, ale ono to celkem ničemu nevadí, děj se jimi moc nezabývá a jde poměrně přímočaře po zobrazování bojových výjevů a vyhýbá se tím aspoň trochu typickým vatovým dialogům o životních problémech kdejakého zelenáče. Akce je celkem slušná až na otravně epileptickou kameru v některých místech. Jestli to mělo být něco hlubokého o statečnosti amerických hrdinů a hrát na city, tak to se nepovedlo, ale jako válečný výjev to slušně šlape. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama