Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinské činy patria k vojne. Jedna z najodvážnejších akcií histórie Prvej svetovej vojny sa stala námetom aj pre tento film, ktorý opätovne oživuje príbehy ľudí, ktorí čelili vojnovému ošiaľu. Major Charles Whitlesey (Rick Schroder) je vojakom na pohľadanie. Jeho oddiel sa dostal do veľmi nepríjemnej situácie, keď je obkľúčený v hustých francúzskych lesoch nemeckým vojskom. Bez jedla, bez zásob a bez možnosti zanechať o sebe správu. Mal na výber dve možnosti. Vzdať sa alebo umrieť. Ale on si vybral tú tretiu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film, obdařený obrovskou dávkou amerického válečného patosu, který se od svých bratříčků liší snad jen v tom, že se odehrává na bojišti I. světové války, což u většiny podobných filmů není zase tak obvyklé. Na druhou stranu se na to i tak dalo koukat, protože technické zpracování bylo víc než povedené vzhledem k tomu, že se jedná o televizní záležitost. 60% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film dle skutečné události z 1.světové války. Je to prakticky jenom úsek o plnění nesmyslného rozkazu, který dal americký generál svým vojákům. (Mimochodem - nevěděla jsem, že se 1.světové války zúčastnili v Evropě i Američané.) Ačkoliv se uskupení o síle 500 mužů mohlo Němcům vzdát a zkrátit tak své utrpení bez jídla, vody a nakonec i munice, neučinili tak a vzdorovali té hrůze (ostřelovalo je omylem vlastní dělostřelectvo), protože měli špatné informace a vůbec nevěděli, kde se prapor nachází. Film je dobře nafilmován, válečné hrůzy, zranění a smrti až až, ale nakonec zůstalo a přežilo 200 mužů a odešli po kapitulaci Němců s hrdou hlavou jako hrdinové. Za 5 týdnů byl podepsán mír ! ()

Reklama

J.Bourne 

všechny recenze uživatele

No popravdě, kdyby to nebylo podle pravdivý události dal bych hvězdičky sotva dvě. Je to až obludně oslavnej film americkejch jednotek. Takovejch náborovejch kliše sem neslyšel snad nikde. Ale ono se to fakt stalo. A když k tomu přičtu velmi povedený bojový scény, podání atmosfery zákopový války a celkem dobře zahraný role, vychází mi z toho tak 3,5 hvězdy. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Kdyby "Ztracený prapor" nedisponoval někdy až obludným americkým patosem, šlo by o jeden z nejlepších válečných filmů týkajících se 1. světové války. Škoda. Přesto jde o velmi dobře zvládnutý kus, který stojí za to vidět. Absence známých hereckých osobností filmu jednoznačně prospěla, protože žádná z postav výrazně nezastiňuje ostatní a přesto jsou všichni výrazní a skvělí. Frontový útok byl oproti náročnosti velmi přehledný. Některé prvky jinde málokdy uvidíte - např. posílání holubů nebo gentelmenství německých oficírů vůči zajatcům, které bylo znakem evropských armád na konci 19. století. Také pohled na novodobý konflikt z hlediska němců, kteří se s američany do té doby na bojišti nesetkali, je bezesporu zajímavý. Zasloužených 75% = 4/5 ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Můžete se vzdát, můžete zkusit utéct. můžete se nechat hrdině zastřelit v boji. Ani jednu z nabízených možností však jednotka kapt. Whitleseyeho nezvolila. Zvolila možnost která jí nebyla nabídnuta. --- Škoda jen někdy zbytečně protahovaných scén s utrpením vojáků bez vody, jídla, munice a neděje. --- 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film Stratený prápor sa natáčal v Luxembursku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama