Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Palec nahoru za zpracování vypořádání se s důsledky havárie měsíce po ní a nejen v blízkém okolí. Myslí se opravdu na mnoho faktorů - pobíjení zvířat, převrácení půdy, vykácení lesů, beton při pohřbívání. Rozsah havárie dál zkoumá především trio fiktivní běloruská jaderná fyzička (která zastupuje skupinu pomocných vědců, kteří byli Legasovi k ruce), sovětský vědec a vedoucí vyšetřovací komise Legasov a stranický byrokrat Ščerbina, kteří si postupně padli do noty (ale zda-li to tak bylo v reálu není tak jisté). ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla jsem z tohohle dílu velké obavy, to vybíjení zvířat, když je máte rádi je hodně nepříjemné. Nedivím se že s tím měl Pavel takový problém. Ale než by se pak někde trápili, je tohle prostě nejlepší volba. Potěšil mě Fares Fares v roli pohodného Bači a dokonce mi na chvíli vykouzlil i úsměv na tváři. Jinak opět nakládačka, jako prase. Boris dal průchod emocím a konečně mu natvrdo došlo, že boj se sovětským aparátem, je prostě marný. Nikdy celou pravdu před světem nepřizná i za cenu otřesných ztrát. Ulana by velmi ráda pravdu světu sdělila, ale je jí jasně vysvětleno, že následky jak pro ni, tak ostatní její blízké by byly fatální. Ďatlov stále zatvrzelý, snad ještě věří, že reaktor je v pořádku. Ten chlap je prostě neuvěřitelnej. Ten měl jít jako první čistit střechu a ne jen na 90 sekund. Každopádně scéna na střeše s bioroboty drsná a osud Ignatěnkové zdrcující. Blížíme se do finále, ale už teď vím, že mi seriál přirostl k srdci natolik, že mi bude chybět. I když jsem původně myslela, že se na to asi nezvládnu dívat. ()

Reklama

kumite 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zdejších chytrolínků (uživatel Heisenberg) by měl při sledování té své "globální onanie" dávat větší pozor a nevymýšlet si ideologické báchorky. Řečeno to bylo takto : ... "Lunochody STR-1. Jsou lehké a když je obalíme olovem, odolají radiaci. Lidi jsme na Měsíc neposlali, ale alespoň nemusíme lidi posílat na střechu. To je nejdůležitější, soudruhu generále. Za žádných okolností tam nesmějí lidé. Jen roboti .... Asi se dá říct, že ten kus střechy je nejnebezpečnější místo na světě." ... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtý diel sa zameriava na priebeh "upratovacích" prác, čo môže zopár divákov trochu sklamať a budú sa nudiť. Opak je však pravdou, myšlienkové pochody mladíka pri strieľaní rádioaktivitou postihnutých psov dodáva seriálu viac, než len strohé napätie späté s priebehom riešenia situácie. Máme tu ďalšie známe tváre, Keoghana a Faresa Faresa, čo mi pripadá vzhľadom na fakt, že sa objavujú až ku konci seriálu, trochu ako mrhanie ich talentom. Najväčšou devízou tejto epizódy je to, že sa dozvieme, čo v skutočnosti zapríčinilo nehodu. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrazení jako prase. Blížíme se pomalu do finále, ale to vůbec neznamená, že by děj zvolňoval. Naopak, ždíme emoci z každého aspektu černobylské katastrofy. A vůbec nejvíce emocí přichází ve chvíli, kdy postavy vůbec nemluví, ale jen konají svou povinnost. Všechno se navíc děje tak automaticky a samozřejmě, až mi to připomíná nějakou továrnu smrti. Kulisy totalitního režimu, který záchranným pracím hází klacky pod nohy tuto tragédii podtrhává. Momenty jako 90 vteřin na Máše, střílení domácích mazlíčků, nebo rozbití telefonu jsou jen ty třešničky na děsivém dortu, kterému se daří to, co jsem považoval za nemožné. Udržovat stoprocentní hodnocení pro každý díl této série. Jen co vyjde na blu-ray, musím si jí koupit. Tohle není minisérie, tohle je korunovační klenot. Jasný plný počet. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Keď sa vojaci zhromažďujú v Černobyle, aby začali s čistením, všetci dostali vodku zadarmo. Alkohol má schopnosť zachytiť voľné radikály v tele (voľné radikály sú vedľajšími produktmi žiarenia). (chesterko)
  • Priemerná mzda v ZSSR v roku 1986 bola asi 200 rubľov mesačne, takže 800 rubľov sú asi 4 mesačné platy. (chesterko)
  • „Joker“ byl pro potřeby filmu postaven, zatímco u STR-1 si filmaři vystačili s CGI. (mikiqex)

Reklama

Reklama