Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starec trpiaci depresiou je nájdený mŕtvy, pričom z vraždy je obvinená jeho opatrovateľka. Obhajoby sa ujme právny zástupca, ktorý stojí pred neľahkou úlohou. Jediným svedkom obžaloby je totiž mladé dievča trpiace autizmom. Pokiaľ ju chce vypočuť na súde, musí si k nej vybudovať špecifický, no najmä ľudsky prístup. (*CARNIFEX*)

Recenze (10)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilé kriminální drama o právníkovi, který se ujal obhajoby ošetřovatelky obviněné z vraždy starého muže, ta vypovídá, že se snažila o jeho záchranu.. Náhodnou svědkyní je mladá dívka ze sousedního domu a její výpověď se diametrálně liší, situaci navíc komplikuje dívčina diagnóza.. Woo-seong Jeong je v roli právníka na životní křižovatce skvělý a mladinká Hyang-ki Kim si mě získala ihned.. Celkové vyznění snímku na mě zapůsobilo jako vlídné pohlazení, hodnotím kladně.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za mňa dokonalý film o rôznorodých emóciách. Zábavné, smutné, poučné. Moje pocity sa striedali ako na hojdačke, a i keď je príbeh deravý ako rešeto, v závere dokonca vyslovene “patetický”, aj tak ma neodradí udeliť 5 hviezd. Krásny film, s dokonalým hereckým výkonom Hyang-ki Kim. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkovo sa veľmi ťažko pozerá na filmy s autistami, tento nie je výnimkou, ale našťastie do toho dáva nielen dramatické, ale aj zábavné vsuvky, čo celý dojem odľahčuje. Jeundin ma nechytil za srdce tak ako iné korejské filmy, za to mi ale potvrdil, že zo všetkých tamojších hercov, čo poznám, je Woo-seong Jeong najlepší. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taký mix súdnického filmu v ktorom hlavný hrdina obhajuje ženu obvinenú z vraždy a drámy s morálnou dilemou kam až má právnik zájsť. Má uprednostniť prachy a obhajovať zloduchov alebo má ostať na tej správnej strane. Je to ťažká voľba, keďže je kvôli otcovej chybe zadĺžený. Našťastie sa mu takým morálnym kompasom stane svedkyňa vraždy - autistka, ktorá je zosobnením morálnej čistoty a právnik sa s ňou postupne skamaráti. Páčil sa mi postupný prerod právnika. Woo-seong Jeong je extrasympaťák. Škoda, že väčší priestor nemala línia s jeho otcom o ktorého sa musí starať. No a autistka Hyang-ki Kim je totálne k zožraniu jak je roztomilá. Predvádza skvelý výkon, aj keď miestami je jej postava na autistku až príliš emotívna voči ostatným ľudom. Väčšinou sú autisti vo filmoch podaní ako oveľa uzavretejší ľudia. Takisto samotný prípad sa vyvíja až príliš bezproblémovo vďaka čomu vám rýchlo dôjde v čom je pes zakopaný a diaboľský úsmev vraha v určitý moment pôsobí až príliš béčkovo. Ale celé to napravuje finálne vyústenie, ktoré je síce rozprávkovo dokonalé, ale tentoraz sam mal na niečo také chuť, takže mi dokonale sadlo. 7/10. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní advokát s dobrým morálním základem se dostane do konfliktů mezi tím, co je správné, a co je od něj žádané. Pomoci zorientovat se mu v morálním dilematu má právě jediná svědkyně násilného úmrtí souseda, kde funguje jako obhájce obžalované, jeho domácí, na kterou právě poměrně nejasné svědectví ukazuje. Příběh, ač jede podle poměrně známé šablony, neaspiruje na režisérskou onanii století ale v klidu se věnuje jeho postupnému budování, rozvoji jednotlivých charakterů a má takové to příjemné "asijské tempo". Veškeré emoce jsou hezky dávkované a příjemně vyvolané, takže slzičky zvládnou vyvstanou i bez přímého citového nátlaku, a to je fajn. Za mě jednoznačně hodně příjemná a dojemná podívaná. ()

Thomas_xxxxx 

všechny recenze uživatele

Dosť tomu uberajú na kvalite scény mimo súdnej siene, ktoré sú nezáživné a nútia pozerať na hodinky alebo na čas do konca filmu. Inak námet dobrý a ku koncu to naberie dosť na kvalite, avšak nemôžem ísť s hodnotením vyššie. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Projekt Kórejskej kinematografie a pôsobivej Hyang-ki Kim, v roli 15 ročného dievčaťa, trpiaceho autizmom, ktorá sa stala svedkom násilnej smrti v protiľahlom dome cez dve ulice. Slušne rozvíjajúci príbeh ponúka justičnú mašinériu medzi právnikmi a autiztkou. Škoda, že dej postupne prerastá do romantického sentimentu, až sa to réžii vymkne úplne z rúk a je z toho priehľadná rozprávčička o víťazstve dobra nad zlom, čo na dobrú noc, poteší. ()

EXCLUSIVE 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Protože se tu objevují pochybnosti a úvahy, jak je to s hlavní hrdinkou, pokusím se to trochu osvětlit i když nejsem odborník ani podobného člověka neznám. Ve filmu se hovoří o autismu a později zase o poruše autistického spektra. Což jsou ale 2 různé věci dost se lišící, nevím zda chyba vznikla při překladu (nejspíš z korejštiny do angličtiny) nebo zda si to scénárista dostatečně nenastudoval. Autismus je těžší a také odlišná forma, pokus o jakýkoli kontakt nejspíš selže. I když i zde budou těžší a lehčí varianty. Porucha autistického spektra (což není autismus!) se nyní nazývá: Aspergerův syndrom (AS) >>> https://cs.wikipedia.org/wiki/Asperger%C5%AFv_syndrom Vyznačuje se především potížemi v komunikaci a sociálním chování, které jsou v rozporu s průměrným až nadprůměrným intelektem a řečovými schopnostmi (pasivní slovní zásoba bývá velmi bohatá, vývoj řeči není opožděn). Emoční a sociální inteligence je snížena, stejně jako schopnost porozumět běžným společenským situacím. Také u AS se rozlišují těžší a lehčí varianty, hlavní hrdinka tohoto filmu by mohla mít podle mě (laika) AS střední či těžší (občasné záchvaty). Lehčí varianty ani moc nepoznáte, jistě se jich pohybuje mezi námi hodně. Jestli proti takovým jedincům pociťujete despekt či nadřazenost, trochu vám srazím hřebínek :) Slavné osobnosti s Aspergerem: * Albert Einstein * Ludwig van Beethoven * Thomas Alva Edison * Thomas Jefferson * Carl Jung * Franz Kafka * Wolfgang Amadeus Mozart * Friedrich Nietzsche * Richard Strauss * Mark Twain * Vincent Van Gogh * Alfred Hitchcock * Andy Warhol * Woody Allen * Bob Dylan * Bill Gates * Greta Thunberg https://zdravi.euro.cz/leky/aspergeruv-syndrom-autismus-u-deti-u-dospelych/ ()

Reklama

Reklama