Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná ve chvíli, kdy hlavního hrdinu odvádí ze školy policie. Pak se děj vrací o několik měsíců zpět, aby na konci filmu dospěl ke scéně z prvních minut filmu. Monroeovi je šestnáct a dospívá na malém městě. Jeho největším kamarádem je bývalý přítel jeho starší sestry Kate, Zeke. Zeke je ale dospělý třiadvacetiletý flákač, který jaksi zapomněl dospět a životem se protlouká s hlavou náctiletého kluka. Právě pro toto chování se Monroeova sestra se Zekem rozešla. Monroeovi rodiče zatím nic neřeší, protože se Mo (jak se Monroeovi ve filmu zkráceně říká) zatím nedostal do žádného průšvihu. Mo přijde o panictví se Zekeho přítelkyní Holly, ale Zekemu to vůbec nevadí. Následně se Mo zamiluje do spolužačky Sophie. I Sophii se Mo líbí, jenže mladík začne poslouchat Zekeovy rady, takže začínající vztah rychle skončí. Ke všemu se Zeke rozhodne odejít z práce a začne se živit prodejem marihuany. Do tohoto kšeftu zatáhne i Moa... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to fajn a ke všemu je to dost dobré. Jsem hrozně rád, že si film na nic nehraje a chce vyprávět svůj obyčejný příběh o pravém přátelství. Ve výsledku sice nepřináší nic nového, ale sledování tohoto filmu mě udělalo radost. Jason Orley má režii v ruce a dokáže si udržet naší pozornost po celou dobu filmu. Orley napsal moc pěkný scénář, který je opravdový, vtipný a místy hodně upřímný. A nejvíce se mi líbilo, že to není žádná póza. Dost tomu taky pomáhají dobře zvolený herci. Griffin Gluck má velmi příjemný herecký projev a svou postavu zahrál na pohodu. Pete Davidson je hrozně super a ta jeho pohoda a uvolněnost je hrozně super. Ve vedlejší rolí mně dost bavil Jon Cryer(Alan z Dva a půl chlapa), krásná Sydney Sweeney nebo Oona Laurence. Film má sympatickou atmosféru, dobrý humor, a hezký příběh o přátelství. Big Time Adolescense malý, obyčejný film, který mě vykouzlil úsměv na tváři. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mo sa od ôsmych rokov kamaráti s oveľa starším Zekom.  Fascinuje ho sloboda a zaúčanie partie, ktorí už majú všeličo za ušami. Tá partia povaľačov však ide pekne na nervy. Najhoršie, že vo mne zostalo prázdno, nedostala som pocit, myšlienku, posolstvo, kvôli ktorému by som si povedala, že tento film sa oplatilo vidieť. Rozčuľovali ma bezmocní rodičia, ktorí mali zasiahnuť úplne na začiatku, navonok síce vyzerali ako priemerná starostlivá rodina, ale prečo nezatrhli toto podivuhodné priateľstvo už na začiatku? Áno, určite poznáme prípady, že dieťa „pokazila“ partia, ale tento film by som zhrnula slovami: Ako premárniť život. Nick: „Teraz sa správaš naozaj hlúpo. Tá baba má asi šestnásť rokov.“ Mo: „Nick, ja mám šestnásť.“ Nick: „Presne tak. Čo?“ ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Není to úplně Lady Bird, přesto v kategorii coming-of-age líže první ligu. Samozřejmě hlavně díky Davidsonovi, jehož týpek zastydlý v zašlé středoškolské slávě místy připomene takovou mužskou verzi Charlize Theron v Young Adult, která vůbec nedokáže empaticky přečíst situaci. Je to vtipné i dojemné, mnohem víc než jakýkoliv "Chalamet shit". ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Musíš si to udělat před tím, než deš šukat holku. Chápeš, o čem mluvim? Protože jestli ne, uděláš se děsně rychle a ona se ti bude smát, jasný?“ Aneb není nad životní rady staršího kámoše, který bývá v pohodě trochu víc, než je zdrávo…Orley si pro svůj režijní debut vybral poměrně bezpečný žánr, protože se u něj nedá příliš pokazit, pokud přidáte ty správně přísady. Na druhou stranu, pokud vsadíte jen na ty již mnohokrát „provařené“, moc neoslníte. Big Time Adolescence není špatný film, má několik světlých momentů, scén či hlášek, které pobaví, bohužel originality je málo a koncentrace žánrových klišé zas až příliš velká (nebo jsem jen podobných a lepších filmů viděl až příliš mnoho). A tak zbývá jen pohodář Zeke, příjemná (i když nijak zázračná) atmosféra a ve výsledku vlastně jen jednostranné, opravdové přátelství, z čehož mi bylo spíš smutno. Dávám čistý průměr. „Dobře, dobře, jako tvůj kámoš ti musím říct, že se chováš fakt hloupě. Tý holce je tak kolem 16tti let. Styď se!“ - „Nicku, mně je 16 let!“ - „Přesně tak…cože?!“ ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost ve které se lze snadno najít, a která Petu Davidsonovi sedla jako prdel na hrnec. Jeho herectví je živelné, nenucené, zábavné, je překvapivě skvělý i v dramatických momentech a snímek jednoznačně táhne nahoru. Oproti tomu třeba MGK hraje trochu na sílu, ale dejme tomu, že  jemu jde lépe hudba. Film jako celek rozhodně není žádná ujetá komedie, ale spíše drama o dospívání s několika vtipnými momenty, které spousta mladých rozhodně ocení (kdo tohle zažíval, tak ví). Byl bych schopný napálit i plný počet, ale konec už je bohužel trochu natahovaný, každopádně to nemění nic na faktu, že Big Time Adolescence je výborná feel-good oddechovka, která rozhodně stojí za to. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • V počátcích své stand-up kariéry Pete Davidson (Zeke) uvedl, že mu říkali, že vypadá jako Jon Cryer, který v tomto filmu ztvárnil postavu Reubena. Davidson tento vtip ukončil slovy, že to nebyl kompliment. (Johnny.ARN)
  • Film měl být původně ve Spojených státech uvolněn ke streamování na Hulu 20. března 2020, po uvedení v kinech 13. března, ale byl o týden posunut kvůli pandemii covid-19. (Johnny.ARN)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Reklama

Reklama