Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hawkeye je 3 dny nepřetržitě ve službě a rozhodne se poslat dopis prezidentovi Trumanovi. Pak dostane další nápad a odešle do severní Koreje latrínu s nabídkou k příměří. Trapperovi se nakonec podaří jej uklidnit. (TV Nova)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě jsou zmíněni francouzský teolog Albert Schweitzer, komiksový superhrdina kapitán Marvel, amerických podnikatel a vynálezce Thomas Alva Edison, bývalý americký prezident Harry S. Truman a komiksový superhrdina Superman. (Zix.)
  • Fotoaparát Hawkeye (Alan Alda) byl Kodak Chevron. Vyráběl se až po skončení války v Koreji. (sator)
  • Část názvu epizody Mr. Hyde odkazuje na slavný román Roberta Louise Stevensona „Dr. Jekyll a pan Hyde“. Z psychologického hlediska symbolizuje postava Hyda nebezpečnou, a proto vytěsněnou část naší osobnosti. (sator)
  • Hawkeye (Alan Alda) zpívá část písně „Der Fuehrer's Face“ od Spikea Jonese. Der Führer's Face (1942) byl bezpochyby nejpopulárnějším protiválečným počinem Disneyho. Než byl krátký film vydán, píseň byla nahrána a zpopularizována zesnulým Spikem Jonesem a jeho City Slickers. Právě popularita této písně pomohla ovlivnit změnu názvu z „Donald Duck in Nutzi Land“ na jeho současný název. (sator)

Reklama

Reklama