Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V úvode filmu nás tvorcovia zoznamujú s obdobím, v ktorom hlavní hrdinovia žijú. Robia to však skutočne nezáživným spôsobom. Ústredná dvojka sa prechádza pred štadiónom, testuje magnetofón a rozpráva sa s cudzími ľuďmi o... v podstate o ničom. Dialógy mi väčšinu času prišli nemastné neslané a v podstate som celý čas čakal, kedy už hrdinovia začnú pátrať po mimozemšťanoch. Snímka začne byť napínavá v momente, keď sa Everettovi (Jake Howitz) v rádiu ozve záhadný Billy. V tej chvíli sa dvaja mladí protagonisti vydávajú na malé dobrodružstvo a zisťujú, že na oblohe sa pohybuje neznámy objekt. A vtedy som konečne začal byť trochu spokojný! Bohužiaľ, to už sa v skutočnosti pomaly blížil koniec. A napriek tomu, že je film väčšinu stopáže iba náznakový, záver je oproti tomu možno až príliš doslovne podaný. Ak si niektorí diváci užívali retro pozlátko, návrat do obdobia starého sci-fi, v poriadku. Mňa to však minulo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pocta všem Wellesům a Wellsům začne únavnou dvacetiminutovou expozicí, při které namistrovaný rádiový spíkr pokuřuje na palubovce, mistruje kamarádku a vede od scénáristy laciný hovor na téma jak viděli v minulosti budoucnost. Myslel jsem si, že je to tam proto, aby se zvýraznila jeho nicotnost v konfrontaci s tím, co ho potká, ale ono nic.. Silné ve chvílích, kdy to nechává pracovat fantazii (hovor v éteru s vojákem, historka osamělé důchodkyně) a zajímavý „Evil Dead průlet“ městečkem zóny soumraku, ale to nepřeváží nevěcnost užvaněných postav, co dávají vydělat místnímu optikovi a vzhledem k dosavadnímu průběhu zbytečně explicitní finále, kdy přijde na řadu třetí druh a možná i vyšší.. Předpokládám, že po poslední klapce Kuřák z X-Files típnul cigaretu o opěradlo Pattersonovy režisérské židle a do ouška mu zezadu zašeptal: „I can kill you whenever I please.. but not today..“ ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před panem režisérem. Natočil mysteriózní sci-fi s mým oblíbeným tématem tak, že mě to akorát tak otravovalo, nudilo a ani trochu neoslovilo. Minimálně pětinu filmu není vidět vůbec nic, nasvícení scén je příšerné, kamera taky za nic nestojí, hlavní dvojice sice není nesympatická, ale strašně nezajímavá a trvá útrpných půl hodiny, než se něco konečně začne dít... Co je mi po tom, že to má připomínat sci-fi z padesátek a šedesátek, když to prostě a jednoduše nefunguje. A to mám minimalismus jinak rád. Ani ten nijaký závěr nic nezachraňuje, a to jsem se na ten film celkem těšil. Tak to bohužel nevyšlo, teď budu muset čekat nějakou dobu, než objevím něco tématem podobného... Slabé 2* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nejdřív čekáte, kdy se začne něco dít, a když se to začne dít, konspirační vykecávání postav - prokládané pobíháním postav sem a tam - v nekonečných záběrech nebere konce, aniž by bylo výrazněji zajímavé, až to konečně dospěje k nepřekvapivému konci. Atmosféru to díky dobré kameře má, ale pořádnou záhadu nebo napínavý děj bohužel ne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niekto to nazve mysterióznou konverzačkou, pravdou však je, že tí herci proste neprestávajú rozprávať, nie je tu takmer ani sekundu ticho. To je trochu priveľa a v realite takéto dialógy ani neexistujú. Potom nastúpi telefonická ústredňa a v nej nič zaujímavé okrem toho, že sa podivne pozeráte na okuliare hlavnej predstaviteľky v tvare motýľa. Nasleduje telefonát s nekonečným príbehom nejakého Billyho, opäť len automatické rozprávanie určitého textu s monotónnym hlasom, ktorý svojou záhadou veľmi neupúta. Záver s čumením do nebies ma skoro rozosmial. Takéto filmy mohli mať zmysel tak pred 50 rokmi. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Snímek se odehrává během listopadu roku 1958. (Kuzmik)
  • Film byl natočen za 17 dní v roce 2016. (MarLin)

Reklama

Reklama