Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Extrémně znepokojivý film, který za extra málo peněz dokáže extra vyděsit. Opět platí nepsané pravidlo žánru, že nejvíc se bojíte toho, co nevidíte a dostáváte toho jen po střípkách. Tohle je mnohem lepší než když vidíte bubáka lítat v bububaráku. Protože tady něco je, ale nevíte kde a co to vlastně je. Zvuková složka filmu dodá půlku atmosféry. Rozhodně doporučuju. Jen škoda toho podivně rozplazeného konce. 80% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám z téhle nekomerční mysteriozity a la Stephen King rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi hodně líbila její vizuální stránka ("padesátková" výprava byla skvělá a kamera dokonalá), ke konci atmosféra děje slušně potemněla a zhoustla a pointa se docela povedla. Ovšem než se divák k tomu zhoustnutí a potemnění prozívá, trvá to na můj vkus až nepříjemně dlouho. Nemám rád žvanění, nemám tedy rád ani užvaněné filmy, no a v tomhle filmu se žvaní opravdu hodně a mnohdy navíc úplně zbytečně (prvních ca dvacet minut). Taktéž bleskový přerod povrchního užvaněného spíkra v zapáleného a vážného badatele po jakýchsi pazvucích z rádia nebudí příliš důvěry. A z dnes už téměř povinné angažované vsuvky o rasismu jsem se bestiálně pozvracel. Ale dávám třetí, třeba za závěr rozhovoru se starou dámou a za následnou scénu v autě s Bertsie a Geraldem, které mi i v letním dusnu způsobily příjemné lehké zamrazení. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před panem režisérem. Natočil mysteriózní sci-fi s mým oblíbeným tématem tak, že mě to akorát tak otravovalo, nudilo a ani trochu neoslovilo. Minimálně pětinu filmu není vidět vůbec nic, nasvícení scén je příšerné, kamera taky za nic nestojí, hlavní dvojice sice není nesympatická, ale strašně nezajímavá a trvá útrpných půl hodiny, než se něco konečně začne dít... Co je mi po tom, že to má připomínat sci-fi z padesátek a šedesátek, když to prostě a jednoduše nefunguje. A to mám minimalismus jinak rád. Ani ten nijaký závěr nic nezachraňuje, a to jsem se na ten film celkem těšil. Tak to bohužel nevyšlo, teď budu muset čekat nějakou dobu, než objevím něco tématem podobného... Slabé 2* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V úvode filmu nás tvorcovia zoznamujú s obdobím, v ktorom hlavní hrdinovia žijú. Robia to však skutočne nezáživným spôsobom. Ústredná dvojka sa prechádza pred štadiónom, testuje magnetofón a rozpráva sa s cudzími ľuďmi o... v podstate o ničom. Dialógy mi väčšinu času prišli nemastné neslané a v podstate som celý čas čakal, kedy už hrdinovia začnú pátrať po mimozemšťanoch. Snímka začne byť napínavá v momente, keď sa Everettovi (Jake Howitz) v rádiu ozve záhadný Billy. V tej chvíli sa dvaja mladí protagonisti vydávajú na malé dobrodružstvo a zisťujú, že na oblohe sa pohybuje neznámy objekt. A vtedy som konečne začal byť trochu spokojný! Bohužiaľ, to už sa v skutočnosti pomaly blížil koniec. A napriek tomu, že je film väčšinu stopáže iba náznakový, záver je oproti tomu možno až príliš doslovne podaný. Ak si niektorí diváci užívali retro pozlátko, návrat do obdobia starého sci-fi, v poriadku. Mňa to však minulo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začátek mě málem unudil k smrti a marně jsem si vzpomínal, na čí doporučení jsem si vlastně film pustil, jelikož mě to fakt docela nudilo. Film má sotva 90 minut, takže by bylo divné, kdyby film začal rovnou scénou v rádiu, ale v tom případě by to pro mě byl jasný pětikvalt. Právě v tento moment se napětí a fantazie rozjede do nebeských výšin a zvlášť pro člověka, který miluje mystéria, to byla lahoda sledovat. Úplně chápu, proč některé lidi zklamal závěr, ale mě to explicitní vysvětlení ze zážitku nevytrhlo a bez něj by to bylo tak nějak poloviční. Nenápadná pecka, která rozhodně dá vzpomenout na 80s Spielberga. Škoda, že to tak prohučelo a zde v pozdní době mého hodnocení visí pouze 378 hodnocení...80% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Snímek se odehrává během listopadu roku 1958. (Kuzmik)

Reklama

Reklama