Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před panem režisérem. Natočil mysteriózní sci-fi s mým oblíbeným tématem tak, že mě to akorát tak otravovalo, nudilo a ani trochu neoslovilo. Minimálně pětinu filmu není vidět vůbec nic, nasvícení scén je příšerné, kamera taky za nic nestojí, hlavní dvojice sice není nesympatická, ale strašně nezajímavá a trvá útrpných půl hodiny, než se něco konečně začne dít... Co je mi po tom, že to má připomínat sci-fi z padesátek a šedesátek, když to prostě a jednoduše nefunguje. A to mám minimalismus jinak rád. Ani ten nijaký závěr nic nezachraňuje, a to jsem se na ten film celkem těšil. Tak to bohužel nevyšlo, teď budu muset čekat nějakou dobu, než objevím něco tématem podobného... Slabé 2* ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som to chcel realne vypnúť. Je umenie sa ním prekúsať. Niekde od polky to začne byť mysteriózne a strašidelné. Potom to už ide celkom v pohode, vťahuje to do príbehu, zaujímate sa, čo sa bude diať a ako sa k tomu celému postavia hlavní hrdinovia. Rozuzlenie a samotný záver však prináša viac otázok ako odpovedí. Na jednej strane by bolo zaujímavé tento príbeh a svet rozvynúť, na strane druhej, takto si to uchováva svoje čaro a tajomno. O dvadsať rokov, keď si to pustí nejaký mľadas, polovici úkonov, čo tam robia nebude rozumieť. Pche, že ústredňa. 3 z 5 ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý kontrast třeba k nedávnému Nikdo tě nezachrání. Nebo k Nene. Diametrálně odlišný přístup k podobné látce. Zatímco v jednom filmu se to hemží emzáky, kteří se s tím nemažou a ve druhém se pro samé pičičmundování divák nudí, tak tady na jdou tvůrci hezky pozvolna, jako kdybychom nikdy neviděli jedinou epizodu Akt X, nebo jiného emzáckého seriálu, či některý z mnoha dalších filmů, kde zelení/šedí hajzlíci unáší nebohé pozemšťany. Ale přestože víte která bije, tak to funguje. Mám toho v žánru sci-fi nakoukáno fakt hodně, ale Nezměrnost noci dohání nulovou výpravu, zero starpower i zkušenosti tvůrců velmi autenticky působícími postavami a dialogy, ale taky střihem a zvukem. I když není scénář bůhvíjak sofistikovaný; prvních dvacet minut jsem dokonce trpěl jako pes (spousta žvanění, žvatlání blbostí bez zjevného smyslu), tak se tvůrcům nějakým zázrakem podařilo udržet mou pozornost. A to i přes zjevný fakt, že tohle všechno už jsem slyšel jinde, že se vše odehrává v noci a skoro všechny postavy drmolí a působí jako vystřižené ze 70 let starého časopisu Nerddrender. Netuším, jak se to tvůrcům při svém prvním pokusu o film povedlo, ale bavilo mě to víc, než třeba zmiňovaný Nene. Je škoda, že nemají vůli či prostředky, aby ještě něco zkusili. Nebýt úvodní dvacetiminutovky a ještě jednoho nudného místa ve druhé třetině filmu, klidně bych ty 4* dal. PS: závěrečný záběr na ... vypadal moc pěkně. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Cosi je na obloze! Komorní blízká setkání třetího druhu zažívají telefonní spojovatelka a rozhlasový moderátor, jelikož zachytili záhadné vysílání, které pustili do éteru. Takže následně excitovaně naslouchají svědkům (v předlouhých záběrech na jejich/své zneklidněné tváře) a nervně pobíhají po městečku… zmatení jako oslněné srnky. Počáteční tajemná atmosféra se poroučela do hajan nejenom proto, že rozpočet několikrát narazil na své (velice, velice nízké) limity, ale zejména proto, jak scénář celou historku od samého úvodu nuceně natahoval. Bezúčelné rámování do epizody jakéhosi mysteriózního čb seriálu z 50. let tak spíše ponoukalo myšlenku, že 50 minut by bohatě stačilo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Proč to nenapsat, poměrně dlouho jsem se nudil a tak jsem samozřejmě měl neodbytný pocit, že tohle celé klidně mohlo skončit jako epizoda z Krajních mezí, s délkou 45 minut. Bohužel někoho napadlo natočit krátký celovečerák, takže divák musí sledovat nudný 20minutový úvod, ve kterém si dvě postavy jen tak povídají. Film se s blížícím se koncem nakonec skutečně rozjede. Návštěva jedné staré paní jejíž vyprávění má grády. Jedno šokující zjištění. Závěr v lese a konec... Zůstávám stát jako opařený a nechápu proč se ten potenciál nepovedlo vytěžit více. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Film se potýkal s obtížnou premiérou. 18 filmových festivalů odmítlo tento film, dokud v roce 2019 neproběhla premiéra na festivalu Slamdance. (MarLin)
  • Snímek se odehrává během listopadu roku 1958. (Kuzmik)
  • Film byl natočen za 17 dní v roce 2016. (MarLin)

Reklama

Reklama