Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože lov zvěře už není lukrativní záležitostí a větší poptávka je po prastarých sochách, vypraví se lovec Aidan McRory do džungle do polorozbořeného kláštera. Tam narazí na tygří rodinku. Tygřice se snaží jedno z mláďat zachránit a druhé nechává s otcem. Tygr napadne McRoryho a on ho zastřelí, domů si pak odnáší mládě, které pojmenuje Kumal. Malý tygřík se později dostává do cirkusu, je ale bázlivý a skákání skrz hořící kruhy ho děsí. Mezitím se do zajetí dostává i druhé mládě, které má poněkud šťastnější osud. Jeho matka, pronásledovaná lovci, ho ukryje do skalní rozsedliny, kde ho najde guvernérův syn Raoul. Okamžitě si ho zamiluje a vezme domů. Sangha, jak ho pojmenuje, dokáže dělat pořádný nepořádek, což se samozřejmě Raoulově matce příliš nezamlouvá. Ačkoli chlapec tygříka brání, Sanga je odvezen a dostává se do zvěřince, kde z něj chtějí vychovat bojovníka. Při slavnosti má být vypuštěn do arény, kde ho čeká boj s jiným tygrem. Shodou okolností je jeho soupeřem Kumal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No jó, komu by se nelíbila koťátka od tygrů. Přestávky s koťaty ten nápad začaly a Annaud tuto myšlenku rozšiřuje do celovečerního filmu. Tygřátka si hrajou, padaj, dostávaj se do konflikrů a jsou roztomilá. Pak vyrostou a už tak roztomilá nejsou, ale stejně jsou furt nádherní. Jen kvůli tygrům dávám 3 body, protože ti to celé táhli. Ten zbytek je celkem zanedbatelnej (i když Guy Pearce nebyl vůbec špatnej - ale víc prostoru měly zvířata, než lidi). Jo ale jinak mě Guy Pearce docela nasral, protože i když měl být kladná postava (nebo spíš kladnější než ostatní), stejně to byl sviňa hajzl, jak tam všechno ničil a střílel. Jo, bylo to pěkně rodinné a jak od Disneyho. No ale nechtějte po mě, abych se na to zase někdy podíval... dobrovolně. PS: škoda těch zbytečnejch digitálních efektů typu netopýři vylétající z jeskyně a tak... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh. Ze začátku sem se na film něchtěla ani dodívat, protože mi to přišlo trochu nudné. Furt jen jak si tam tygři někde v divočině hrají, ale nakonec jsem se dívala dál a byla jsem ráda. Vážně krásní tygříci, jak jako malí, tak i jako velcí. Úžasná příroda a vše je tak krásné a miloučké. A velmi hezký konec. Kdy se opět tygříci setkávají a vrací k mámě. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že určitě jeden ze slabších filmů mého velmi oblíbeného režiséra, ale i tak se jedná o poctivý kus dobré filmařiny za čtyři hvězdičky. Annaud opět předvedl jak brilantně dokáže pracovat s kamerou a zvířecími "herci", které si musí zamilovat i ten největší cynik. Scénář je narozdíl od staršího a dosti podobného Annaudova filmu Medvědi, daleko průhlednější a více zaměřený na mladší diváky, i tak jsem mu to ale zase sežral i s navijákem :-) jako dobrodružný příběh pro celou rodinu můžu jen doporučit a milovníci zvířat si klidně můžou hodnocení ještě zvednout :-) ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Dva bratři jsou pro mě, naprosto nečekaně, velkým zklamáním. Jedná se o úplně průměrný, televizní film, určený zejména menším dětem. Animace tygrů je opravdu jen velmi těžce uvěřitelná a příběh opravdu velice laciný. Obecně mám filmy tohoto typu velice rád a je docela jedno, jestli jsou o tygrech, medvědech nebo jiné fauně, ale zde se to prostě moc nepovedlo. Celé mě to zaráží o to více, že režisérem je Annaud, od kterého se mi zatím líbilo všechno, co jsem viděl a nebylo toho úplně málo, navíc perfektně zvládnul podobně tematicky zaměřeného Medvěda. Ale abych nebyl špatně pochopen, film rozhodně není nijak špatný, to vůbec ne, jen je veskrze průměrný a má očekávání byla úplně jiná. 62% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Roztomilé? Tetelivé? Podbízivé? Pro nejmenší? Možná je se mnou něco špatně, ale já u toho teda dost trpěl. Předpokládám, i s ohledem na všechna ta upozornění na konci filmu, že veškeré scény byly opravdu simulované a se zvířaty bylo zacházeno při natáčení jako takovém dobře, ale stejně mi pohled na zápolícího tygra v řetězech nedělal fest dobře. A nebyla to jediná taková scéna, zvířata poměrně často působila cíleně vystresovaně. Ten film frustruje a nejsem si úplně jist, zda-li to dělá vždycky úplně vědomě a ze záměru tvůrců. Pokud ano, tak teda asi dobrá práce. Jenom těm dětem bych to asi úplně nedoporučil a to nejen z výše uvedených důvodů. Když pominu krev explicitně cákající na objektiv kamery, tak je i scénář esencí všeho, co na chování lidí vůči divokým zvířatům nemůžu vystát (cirkus incl.). Všichni do jednoho se až do poslední chvíle chovali jako naprosto sebestřední kreténi a to včetně toho malého smrada (sry, Freddie), co chtěl tygříka jako mazlika. Nepomáhají tomu ani herecké výkony, které dělají z postav karikatury a jenom zveličují demenci a ignorantství všech zúčastněných. Vizuálně i kamerou to vypadá jako takový postarší BBC dokument z ranku těch méně zajímavých, ale scény s tygry působí až obdivuhodně uvěřitelně ... a pak přijdou na scénu lidi a já mám zase chuť vraždit. Po skvělém a citlivém Medvědovi jsem čekal něco podobného, ale tygříci mi v tomto podání, při vší úctě k Annaudovi, tentokrát nesedli a tak celkově si nejsem jistý, pro koho to bylo vlastně vůbec určeno. ()

Galerie (13)

Související novinky

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008

Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno