Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Bohatým předměstím Stockholmu otřese tragédie, která se odehrála ve škole. Z vraždy je obžalována zdánlivě vyrovnaná studentka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Milwa 

všechny recenze uživatele

Drama nastolující otázku jak moc jsou odpovědní rodiče za své děti až příliš rychle vržené do reálného světa. Nevyzrálá holka je za asistence vlastních rodičů v 17 hozená do rodiny dvou manipulátorů a po finálním SPOILER: manipulativním pokusu o sebevraždu definitivně propadá pocitu viny. Nikdo z její "rodiny" a okolí ji nedokáže pomoct.... Rodiče jí v tom nechali od samotného počátku. Být zodpovědný je v 17 opravdu těžké a v disfunkční milionářské rodině s klukem, kterého nedokážete opustit snad i nemožné... Neumím si představit, že by mě rodiče v 17 nechali samotnou bydlet s klukem po cca týdenní známosti! Nikdy si nevšimli co jí je? Že je smutná? Šla maminka za ní když jí řekla "nikdy se mě ne zeptáš na nic důležitého"? Chudák holka, byla zmatená, potřebovala pomoct a všichni ji viděli jako silnou co to dá sama. Nemožné.... A rodiče tam být měli a nebyli. Herecké výkony skvělé, jen scény u soudu více seriálové než reálné. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Verím villon17. Hlbší ponor do postáv a väčšia nejednoznačnosť tu chýbali aj bez toho, aby som vôbec tušil, že je to podľa predlohy. Ale ako seriál na vrchole vlny seriálového "boomu" to dopadlo dobre. Hlavne tá rodičovská tragédia, aj keď na ňu nebol kladený žiaden extra dôraz, zasiahla naplno... (SPOILER P.S.: Komu príde rozhodnutie súdu až príliš mierne, ten asi nesledoval sudkyňu práve najpozornejšie. Ja som si tu babu všímal od prvej chvíle, bola ako postava perfektná a tak som bol prekvapený minimálne. Taký detail, ktorý poteší.) ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci příběhu mi přišlo, že nešlo ani tak o silnou příběhovou linku, než o něco trochu jiného. A to i o něco, co se nám snažili vnutit tvůrci. A to, že případ je na první pohled jasný tak, jak ho vykreslují média. Což určitě není. Hlavní podle mě bylo ukázat, jak na základě ne všech informací dokážou rozhodnout média o výsledku již předem a následná mediální masáž to pak podporuje do té míry, že tomu všichni věří. To je ta hlavní zpráva i pro nás. Než něčemu začneme věřit, je dobré si nejdřív uspořádat fakta. ()

Iktus 

všechny recenze uživatele

No já vám nevim. Atmosféra a nálada severu je tu cítit, to jo,ale už je dost prořídlá yankee vlivem. Takže klasika teenage highschool téma. Bohatej rozmazlenej zmrd a nevinná krasotinka, která jedná a reaguje jak po lobotomii. Chce se nám tu ukázat jak to občas je ve ztahu s alkacem nebo právě smažkou. Zdánlivě vyrovnaná a spoky typka si myslí že má energii a spousty dobrého vlivu který může předat a změnit vyjetýho degeše, který ale ze dna nechce, pač být dole s koxem je lehčí a pohodka, než cesta hore. Fety, párty, bouchačky. Pak prostřelený kebule nebo plíce. No... Je tam prostě příliš premrštěného chování, nebo iracionálních reakcí na věci. (scéna příchodu otce do baráku po party málem srazila mé hodnocení do odpadu) Mám zmrda synatora, tak ho už vůbec nenechám dělat party na baráku. Nemyslím si, že na vazbě se s vámi dozorci budou objímat poté co je vyzvoníte na bzučáku a co máte na krku 2 vraždy slonovkou. Smradi to ale zahráli pěkně a natočený je to na 1. Takže dal bych 2,5*. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve škole se začalo střílet, na zemi v krvi leží jedna studentka, během chvíle přijedou policejní složky včetně záchranářů, nikdo neví co se stalo, všude okolo mrtvé. Po ohledání místa činu je studentka ve vazbě a obžalovaná z několika závažných činu, hrozí jí desítky let za mřížemi. Nevíme co se stalo, ani proč, jen víme, že tam zůstala jedna zdrcená mladá holka. A tak začíná pouť plná soudních líčení, získávání důkazů a odhalování záhadné střelnice ze školy, vzpomínky na život studentky, seznamování s postavami a získávání souvislostí s tím spojené. Každým dílem zjišťujeme fakta a vidíme, co se vlastně stalo, proč a co tomu předcházelo. Od začátku až do parádního finále. Tohle je další luxusní počin, který sledujete se zadrženým dechem s místy mrazivými a emočně drtivými momenty. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • V čase 20:50 si můžeme všimnout, že matka Maji (Hanna Ardéhn) má u soudu spletený culík do drdolu, nicméně když je za chvilku přestávka soudu a matka odchází – v čase 19:41 – tak si můžeme všimnout, že má sice culík, ale ne spletený do drdolu, ale rozpuštěný. (Pavlínka9)
  • Jedná se o první švédský seriál v produkci Netflixu. (KGBelik)

Reklama

Reklama