Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby bol Red Dwarf symbolom toho, že čo je dobré, to sa - možno s malým omeškaním nech aj 13 rokov - zakaždým vráti a poteší rovnakou mierou...bol by svet lepším miestom pre život... Humor sa vrátil, nie vždy mne ladiaci (niekedy si len potľapkám po čele), ale napriek tomu a s ohľadom na časy minulé... Svet je vďaka tomuto lepšie miesto pre život. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Setkání s Ježíšem, Listerovo kázání vlastnímu synovy, Rimmerova pravda o otci, Kocour a jeho posedlost šňůrkami, Kryton a jeho posedlost ručníky. Nechybí konverzační, ale ani situační komika. Když Kryton leští a suší příbory, prostě nejde se nesmát. To děje nám více vstupují automaty na jídlo a jejich role není rozhodně okrajová. Setkáme se i s dalšími rasami, dokonce si prožijeme i jednu galaktickou bitvu. I když je sem tam použit digitální trik, který ukazuje, že tohle je přece jen novější verze starého známého, je to právě to staré známé, co nás dostane. I když je hercům už docela dost (Chris 53 let, Craig 49 let, Robert 57 let a Danny 53 let) na jejich energii to není vůbec vidět. A vlastně ani na nich samotných. Nevím čím to, ale jako kdyby od deváté série omládli. Přeji jim úspěch a doufám, že se dočkáme ještě jedenácté série. Snad nezůstane ani u ní. "Červený trpaslík" dál bude lákat nové diváky a já tomu budu jen rád. Tenhle humor a tihle lidé si je zaslouží. ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je unikátní seriálový úkaz: 25 let stále ti samí herci plus mnohaletá přestávka a přesto jako by se seriál vrátil do svých starých zlatých časů. Už jsme zažili slabší řady 6 a 7, které napravila parádní 8., 9. řadu radši zapomenout, ale tahle 10. je opět skvost. Jen škoda kontroverzního 3. dílů, který mi kazí jinak veskrze pozitivní dojem. Co ještě dodat? Snad jen: Hoši, dopřejte nám to potěšení a natočte další řadu...nebo dvě...možná tři až čtyři... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Připomenutí staré dobré party z Červeného trpaslíka, pravda skutečně starší než na začátku seriálu, ale jejich humor je stále dobrý. Chybí Holly, ale je tu sice Pree, ale je to slabá náhrada. Chybí i Kochanska, ano je i připadaným náhradnicím jako Sim Crawford, profesorka Edgingtonová atd. prostor jim je dán malý. Možná je to slabší, přesto nadprůměrně dobré. A věta nakonec? Proletáři všech zemí, spojte se. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po diplomaticky řečeno rozpačitém přijetí experimentální 9. série se tvůrci seriálu rozhodli přezbrojit a vsadili pro změnu na jistotu. Pečlivě zvážili, co fungovalo, a desátá série je tak esencí toho, co dělalo seriál přitažlivým v prvních sezónách. Jízlivý humor, vzájemné pošťuchování, všudypřítomná ironie. Potíž je v tom, že při vší snaze už to zkrátka není a nemůže být totéž, jako když tytéž postavy hráli o 25 let mladší herci. Ne, že by maskéři nedělali maximum a herci se nesnažili, ale některé věci zkrátka zastřít nelze. Když mladý Lister sní o své budoucnosti, o Kočanské a dětech v prvních sériích, divák mu fandí, ale tady už vidíte muže, který ať se na to díváte, jak chcete, větší část svého života strávil na vraku kdesi hluboko ve vesmíru a čím dál tím víc je jasné, že nemá žádný skutečný cíl. A z toho jde spíš tíseň, ne-li něco horšího... Celkový dojem: 85 %. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Když Lister (Craig Charles) přesouvá automat na kávu, tak strojek jede po kolečkách. Nicméně poté, co ho Lister převrátí na zem, tak kolečka nemá. (J.Cobra)
  • Práce na 10. řadě seriálu začaly 16. 12. 2011. (A.MacGyver)
  • Lister (Craig Charles) si utahuje z Rimmera (Chris Barrie), že v okamžiku své smrti volal maminku. V dřívější epizodě Já na druhou se však Lister dozví, že Rimmerova poslední slova byla: "Polévka Gazpacho." (teemaker)

Reklama

Reklama