Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Milý hypotetický čtenáři (vytvořený z hlediska čsfďáckého průměru), ty jeden milče a náctiletý přelouskávači usáckých omalovánek, pokusím se ti vykreslit nové díly Červeného šprtajzlíka tak, aby to mělo pro tvé budoucí životní eskapády alespoň nějaký smysl. Představ si stařenu. Bábu nad dvacet - nebo, buďme krutí, snad i rok až dva nad pětadvacet. Hustý, co? Bys blil, povídáš. Chápu. Obličej se jí krabatí jako čínský vějíř, kůzle se změnilo ve vydojenou kozu a podvozek je komplet vyčvachtaný. Ale! Leccos pamatuje, chlapče. Komunikace s ní může přinést mnohá nečekaná zjištění. Například fakt, že neužívá pouze slova typu ROFL, LOL, MEGALOL a hustokrutý. Chápu, že by jsi jí nebral do společnosti, protože na lavičkách by její ondulovaná hlava vypadala ve srovnání s čupr růžovýma, na křivo nasazenýma čepkama ostatních roštěněk nepatřičně. Ani tobě by nepřineslo hřejivý pocit u moudí, kdyby tě vytáhla mezi staříky do kafárny. Ovšem tak nějak doma, jo, v tichosti, odříznuti od nepřejícího světa deskou z umakartu, to by sis nakonec i šmáknul......A takhle to je i s Kryťákem, Rimmrákem a Listrákem. Jsou už evidentně olezlí, forma zůstala v minulém tisíciletí, ale pořád mají co říci, umí se řádně vydráždit a když jim dáš chvilku, cáknou ti díky Kegelovým cvikům řádný proud srandy do xychtu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvostný britský scifi seriál, který zejména u nás platí za obrovský fenomén a kult, trpí jednou zásadní potíží, totiž neschopností tvůrců se s ním rozloučit, což potvrzují i slova Douga Naylora, který několikrát prohlásil, že si neumí představit, že jednou bude psát závěrečnou epizodu.. Nicméně ta desátá řada se opravdu veskrze hodně povedla, když svou kvalitou dala zavzpomínat na nejlepší časy slavné nadčasové série, přičemž zejména dík návratu ke kořenům, zvláště to vytěžování charakterů a staršími epizodami načrtnutých motivů mě nesmírně potěšilo, byť toto samozřejmě vyžaduje velkou divákovu znalost dříve natočeného, na druhou stranu ovšem velmi šikovně a funkčně vtahuje do děje.. Velká spokojenost.. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby bol Red Dwarf symbolom toho, že čo je dobré, to sa - možno s malým omeškaním nech aj 13 rokov - zakaždým vráti a poteší rovnakou mierou...bol by svet lepším miestom pre život... Humor sa vrátil, nie vždy mne ladiaci (niekedy si len potľapkám po čele), ale napriek tomu a s ohľadom na časy minulé... Svet je vďaka tomuto lepšie miesto pre život. ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si jistý jak moc jsem z Červeného trpaslíka už "vyrostl", přecejen po těch bezmála dvou desetiletích a nespočtu zopakování kdy už ho znám doslova nazpaměť u něj trochu víc funguje nostalgie než ta bezchybná vtipnost - čímž chci říct že být desátá série i úplně stejně kvalitní jako ty nejlepší díly starého Trpaslíka, tak by mě teď už stejně nemohly bavit tak moc jako ony klasiky. Nestane se pro mě až tak velkou legendou, ze které budu hláškovat své okolí až do smrti. Ale i tak jsem se zatraceně dobře bavil, a to i napodruhé (a v tradičním českém dabingu), takže rozhodně palec nahoru - je to lepší comeback než jsem mohl doufat. A to, že je těm chlápkům o dvacet pět let víc, tu absolutně nic neznamená. 8/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovské očekávání a vlastně obrovské překvapení, že je to naplnilo. Naprosto přirozené pokračování osudů téhle legendární party, tlemil jsem se jako mrtvej kůň bez mozku celou stopáž. Nejdokonalejší seriálový návrat historie a můžu jen tiše doufat, že si všechny díly udrží 100% kvalitu prvního dílu Trojan. Sice potrvá několik let, než hlášky z kultovní jako z předešlých sérií, ale X série dává zapomenout na divný Návrat na Zemi a snad mi konečně dá to , na co jsem přes deset let čekal a to důstojné zakončení pro mě nejlepšího seriálu všech dob. Nostalgicky i smíchem brečim! 27.10.2012 : Tak mám za sebou 4 díly X série a jsem mírně zklamaný, zatímco první díl byl naprosto úžasný, osatní jsou vesměs nevtipné a koncepčně nefunkční.Předchozí komentář se dá vlastně použít jen k prvnímu dílu, prozatím.Počkám do konce, jestli mě poslední 2 díly ještě neobměkčí, ale jsem si spíš jistý, že hodnocení určitě snížím. Hodnocení dílů: 1. ***** 2.**** 3.** 4.*** ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Lister (Craig Charles) si utahuje z Rimmera (Chris Barrie), že v okamžiku své smrti volal maminku. V dřívější epizodě Já na druhou se však Lister dozví, že Rimmerova poslední slova byla: "Polévka Gazpacho." (teemaker)
  • Rimmer (Chris Barrie) zmiňuje, že jeho matka byla členkou Jidášovy církve, a proto dostal jméno Arnold Jidáš Rimmer. V dřívějším díle Poslední den ale Rimmer popisuje, že oba jeho rodiče byli Vířiví adventisté sedmého dne, a to kvůli tiskové chybě ve výtisku Bible, který měli doma. (GordonCZ)
  • Lister (Craig Charles) poté, co vstoupí do konverzace s palubním počítačem Pree, v záběru na Pree z kabiny mizí a znovu se objevuje. (GordonCZ)

Reklama

Reklama